Látogasson el a csehországi Litomyšl városába és szálljon meg az U Háje Panzióban, ahol ízletes reggelik, hangulatos szobák, valamint egy pohár bor várja majd. Emellett teljesen megfeledkezhet a hétköznapi teendőiről, miközben feltöltődhet az infraszaunában. Fedezze fel ezt a gyönyörű történelmi, de modern, UNESCO által védett várost.

A szálláshelyről

A családi tulajdonban lévő U Háje Panzió a csehországi Litomyšl városában, a Velký Košíř tó partján található. A prózaíró Alois Jirásek szerette a Nedošínský háj (1 km) közelében található hangulatos szálláshelyet. A természetvédelmi terület egyik regényének is helyszíne. Fedezze fel a gyönyörű természetet, vagy menjen el egy kellemes városnézésre, de ha aktívabb pihenésre vágyik, ezen a helyen ezt is megteheti.

Látogasson el Litomyšl (3,6 km) városközpontjába, ahol megtekintheti a reneszánsz kastélyt, a kolostorkerteket és az 500 m hosszú Smetana teret. A sportolók kipróbálhatják a helyi FotballParkot és a DiscGolfParkot, a Litomyšl sportközpontot (4,6 km), a bicikliparkot (4,3 km), vagy a vízi sportarénát (900 m) is.

Kiránduljon el Poličkára (21,8 km), amely gyönyörű történelmi központjával és az interaktív Bohuslav Martinů központjával varázsolja majd el. Meglátogathatja a szentélyt a Szent Jakab-templomban, ahol a híres zeneszerző született. Nem szabad kihagyni a Nové Hrady kastély (12,4 km), az úgynevezett cseh Versailles meglátogatását sem, amely egy egyedülálló rokokó épület, amely a francia nyaralók stílusában épült.

A kalandvágyók rövid kitérőt tehetnek a Štíty Akrobatapark (49 km) felé, amelyet 2002-ben Ales Valenta olimpiai bajnok épített, és kipróbálhatják a síelést és a snowboardozást. Télen a közeli Přívrat síközpont (16,4 km) 4 enyhe és közepes sípályával és egy gyermek PINGUin parkkal, valamint a Peklák síközpont (16,5 km) 2 sípályával és egy hóparkkal várja a télisport szerelmeseit.

Hol fogok aludni?

Szállása egy hangulatos, modern bútorokkal berendezett kétágyas szobában lesz, amely a kertre, a tóra vagy Litomyšl városára néz. A szobához privát fürdőszoba tartozik zuhanyzóval és WC-vel. A kényelmes ágyakon kívül elektromos vízforraló, egy kis asztal és székek vagy fotelek, TV és természetesen WiFi hozzáférés is rendelkezésre áll. Kérésre 1 pótágy elhelyezésére is van lehetőség.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A panzióban minden reggel bőséges reggelivel várják, amelyeket friss alapanyagokból készítenek. Litomyšl központjában számos jó étterem található, ahol ízletes ebédet és vacsorát is fogyaszthat. Ezen kívül a vendégházban van egy teljesen felszerelt közös konyha is indukciós főzőlappal, mikrohullámú sütővel és kávéfőzővel, nyáron pedig használhatja a kültéri grillt és az ülőhelyekkel ellátott teraszt is.

Igyon egy italt a bárral felszerelt társalgóban vagy a borospincében, ahol egy üveg bort és sajtos finomságokat is kóstolhat.

Hol kapcsolódhatok ki?

Egy aktívan töltött nap után töltődjön fel a szaunában, amelyet közvetlenül a vendégházban talál. A klasszikus finn szaunához képest az infraszauna alacsonyabb hőmérsékletű, ezért olyanok számára is alkalmas, akik nem bírják a túl magas hőmérsékletet. A nyári hónapokban a szabadtéri medencében is felfrissülhet.

Szórakozás és kikapcsolódás céljából a Litomyšl-i városi uszodát (4,5 km) is felkeresheti. Itt egy 25 méteres úszómedence (28 °C), egy gyermekmedence (32 °C), egy 25 fős pezsgőfürdő (34 °C), egy 64 méteres vízicsúszda, egy szabadtéri medence buborékmasszázzsal (27 °C) és egy gőzkabin (45 °C) várja a vendégeket.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A gyermekek számára gyermeksarok és szabadtéri játszótér áll rendelkezésre, ahol a legkisebbek is levezethetik a felesleges energiáikat.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

Azért, hogy kényelmét fokozzák a vendégházban mosógép és szárító is található. Rossz idő esetén csocsó áll rendelkezésre, így a család férfi tagjai kihívhatják egymást egy izgalmas asztalifocimeccsre, szép idő esetén pedig lovas kiránduláson vehetnek részt. (előzetes bejelentkezés alapján).

Penzion U Háje

Penzion U Háje

Nedošín 62 , Litomyšl
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
ADVENTURA PROFI - SERVIS s.r.o. Cégjegyzékszám: 06961754


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
250 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Ingyenes WiFi
Szauna
Extra szolgáltatások
Gyerek sarok
Játszótér
Kerékpártároló
Kerékpárkölcsönző
Konferencia terem
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
4,8 km
Távolság a tótól
100 m
Busz megálló
0,5 km
Sípálya
16 km

Utazási tippek

Litomyšl városa

Litomyšl városa Utazási tipp

Litomyšl a Pardubicei régió egy híres városa, ahol számos jelentős személyiség született vagy dolgozott, mint például Josef Váchal szobrász vagy Zdeněk Kopal csillagász. Litomyšl legfőbb látnivalója ahatalmas reneszánsz kastély, amely az az UNESCO világörökség része. A kastély épületei nemcsak kiemelkedő építészeti kvalitásai miatt fontosak, hanem mert itt született Bedřich Smetana zeneszerző is.

Mit nem szabad hagynia ki, ha Litomyšlbe látogat?

  • Kolostor kertek
  • A lovagok háza
  • Smetana tér

A városban számos negyszerű fesztivál is megrendezésre kerül időről időre, ahol megismerkedhet a helyi kultúrával, hagyományokkal és gasztronómiával is.

További információ
Litomyšl vár - UNESCO
Litomyšl vár - UNESCO
Žďárské vrchy védett tájvédelmi körzet
Žďárské vrchy védett tájvédelmi körzet
Az ördög pokla
Az ördög pokla