Üdülés a szlovén tavaknál

Mint szikrázó drágakövek a gyönyörű természetben. A szlovén tavak magával ragadó szépsége az alpesi háttérrel elvarázsolja Önt. Fedezze fel Bledet a romantikus szigeten álló templomával, hűsöljön a Bohinj-tóban a Triglav Nemzeti Park szívében, vagy pihenjen a Kranjska Gora melletti lenyűgöző Jasna-tónál. Válassza a szlovéniai tavaknál való tartózkodást, és élvezze a fürdőzést, a pihenést és a környékbeli tevékenységeket.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 6 ajánlat
A Travelking által ellenőrizve

“Nagyon élveztem a Hotel Grajski Dvorban töltött időt. Az óvároshoz közeli elhelyezkedésének köszönhetően Radovljica városkájának minden látnivalója és üzlete könnyen elérhető. A személyzet nagyon segítőkész volt, a svédasztalos reggeli bőséges, a közeli étteremben elfogyasztott háromfogásos vacsora pedig tökéletes befejezése volt minden napnak. A megújúlt SPA talán kisebb, de egy túrázással töltött nap után jó volt megpihenni itt. A szobám is nagyon tágas volt és mindent megtaláltam benne, ami kell egy igazi pihenéshez.”

Tamas Tutkovics
Tamas Tutkovics
Értékesítési csapat
A Travelking által ellenőrizve

“Már nyaraltam ebben a szállodában, mielőtt a Travelking kínálatába került volna. Nagyon fényűző szálloda, jó ár/érték aránnyal, nagyszerű elhelyezkedéssel a Bohinj-tónál, kiváló ételekkel, széles választékkal és hatalmas vízi világgal, amely különösen a gyermekes családok számára paradicsom. Mindezek mellett nagy kapacitással rendelkezik, így nem okoz gondot, hogy bármelyik évszakban találjon szabad időpontot. Ezek miatt döntöttünk úgy, hogy a szállodát felvesszük ajánlataink közé.”

Peter Kóša
Peter Kóša
A Travelking társtulajdonosa


Szlovéniában számos gyönyörű tó található a hegycsúcsok hátterében. Nemcsak a gyönyörű természeti táj vonzó, hanem a környezetükben található gazdag tevékenységi lehetőségek is. A tiszta vizű, azúrkék tavak partjai egyedülálló szabadtéri kikapcsolódásra és aktív szabadidős tevékenységekre invitálnak.

Az aktív pihenés a Bohinji-tónál

A lenyűgöző Bohinj-tó a Júliai-Alpok szívében, a Triglav Nemzeti Parkban fekszik. Szlovénia legnagyobb természetes tava tökéletes választás egy aktív hegyvidéki nyaraláshoz. Környezetében több kilométernyi, különböző nehézségű túra- és kerékpárútvonal található. Hosszabb alpesi túrák kiindulópontjaként is szolgál. Télen fontos síterep, például a kiváló Ski Resort Vogel.

Tegyen egy kényelmes sétát a vízparton, béreljen csónakot vagy evezőlapátot, vagy csak pihenjen a tóra néző hegyi tájra néző kilátás mellett. A Bohinj-tó közelében feltétlenül látogasson el a Savica-vízeséshez, amelyhez egy kellemes, az erdő árnyékában vezető ösvényen juthat el. A természet szerelmeseinek a Pokljuka fennsík is tetszeni fog.

Romantikus pihenés a Bledi-tónál

Szlovénia leghíresebb és legromantikusabb helye kétségtelenül Bled. Ez a festői tó a szigeten álló ikonikus templomával a szlovén szépség szimbólumává vált. Messze földről vonzza a turistákat a partjaira, akik nemcsak a gyönyörű táj, hanem a rengeteg tevékenység miatt is idejönnek.

Pihenjen a helyi termálfürdőben, lazítson a vízparton, vagy mássza meg a Triglav Nemzeti Park egyik hegycsúcsát. A Bledi-tó vonzó környéke számos természeti szépséget rejt, mint például a Vintgar Summit vagy a Oystrica Sight**. A kirándulás után töltse fel energiáját Bled egyik éttermében, és ne felejtse el megkóstolni a híres helyi krémes pitét.

A szlovén tavak tökéletes nyaralást ígérnek a természet szívében.

Egy másik népszerű hely a mesterséges Jasna-tó, amely az ország északi részén, a híres Kranjska Gora turisztikai központ közelében található. Nyáron és télen egyaránt számos izgalmas élményben lehet részed, amit nem felejtesz el egyhamar.

Alpesi kirándulásai során más gyönyörű tavakra is bukkanhat. Ha nem fél a hosszú túráktól, induljon el a Triglav-tavak völgye felé, ahol hét gyönyörű vízfelület található. Szlovénia legmagasabban fekvő tava a Krnska-tó, amely 1390 méteres magasságban található.