Carlsbad: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Vřídlo és Forró tavasz kolonnád Legkedveltebb utazás

Vřídlo Karlovy Vary legmelegebb, illetve legbőségesebb forrása és egyben a város egyik jelképe is. A 72 °C hőmérsékletet is elérő ásványvíz szökőforrás a Forró tavasz kolonnád (Vřídelní kolonáda) szívében található, amely egy modern betonépítmény. A Vřídlo egészen 12 méteres magasságba tör fel a felszín alól és percenként akár 2 000 liter vizet is termel. A föld alatti része képezi a termálfürdők fő gyógyvízellátását, amelyet akár egy körbevezetés keretén belül meg is látogathat.

A Forró tavasz kolonnád 1878 - 1879 között épült bécsi építészek vezetésével, de az idő és a rozsdásodás vasfoga miatt 1939-ben szétszedésre került. Ennek köszönhetően 1975-ben új, a ma is látható kolonnád épült Otruba építész tervezésével.

Nyitvatartási idő:

  • A nyári időszámítás alatt 6:00 - 19:00 között minden nap
  • A téli időszámítás alatt 6:30 - 18:00 között minden nap
További információ

Karlovy Vary Legkedveltebb utazás

Karlovy Varyt 1350-ben alapították IV. Károly császár parancsára, így a gyógyítást már több mint 670 éve gyakorolják itt. A fürdő a 18. és 19. században élte aranykorát és felvirágzását, amikor a ma is ismert alakjába építették át, amelynek köszönhetően hatalmas világhírre tett szert. A helyi gyógyvízforrások remek hatással vannak a mozgásszervekre, az emésztőrendszerre és az anyagcsere zavaraira.

Karlovy Vary legcsodálatosabb kolonnádjai (oszlopcsarnokai):

  • Piaci kolonnád (Tržní kolonáda)
  • Malomkő kolonnád (Mlýnská kolonáda)
  • Gyümölcsös kolonnád (Sadová kolonáda)
  • Forró tavasz kolonnád (Vřídelní kolonáda)
  • Az összes kolonnád legalább egy forrást rejt, amelyeket meg is kóstolhat. Tegyen szert kóstolópohárra az egyik árustól és fedezze fel őket, majd pihenjen meg a számtalan padocska egyikén és élvezze a felejthetetlen élményt.

A város felfedezése közben érdemes több látnivalót is megtekinteni. Közéjük tartozik például a Szent Péter és Pál templom, Diana kilátó, amelynél a Pillangó ház (Motýlí dům) és étterem található, Moser üveggyár és a Becherovka látogatóközpont. A fürdőváros erdeiben több kilátóval is találkozhat. A leghíresebb közülük a Szarvas ugrás kilátó (vyhlídka Jelení skok), amely a város egyik jelképe is egyben. Persze nem maradhatnak el a hagyományos ostyák sem, amelyeket díszcsomagolásban is beszerezhet és több ízesítésben is kaphatóak.

További információ

Térkép utazási tippekhez 20 utazási tipp

Carlsbad: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet

A webhely további böngészésével hozzájárul a sütik feldolgozásához a Adatvédelmi szabályzat. OK