Marianske Lazne: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Mariánské Lázně Legkedveltebb utazás

Mariánské Lázně fürdővárosban parkok, kolonnádok, gyönyörű építészeti művek, számtalan kultúrális program és elsősorban több tíz gyógyvízforrás várja, hogy felfedezze. A legismertebb közülük a Ferdinand forrás, amely az elsőszámú kezelésekre használt forrás a gyógyfürdőben, további források még például a Lesní és az Ambrož. Ivókúrákra a Křížový, Karolinin és a Rudolf források az alkalmasak. Mariánské Lázně már a régi időkben is nagy közkedveltségnek örvendett a hírességek és a nemesség körében. A leghíresebb látogatók közé tartozik VII. Eduárd brit király, vagy a világhírű J. W. Goethe. Jelenleg a második legnagyobb fürdőváros Csehországban.

Melyek a város legékesebb kincsei?

  • Éneklő szökőkút
  • A fürdő fő kolonnádja (Maxim Gorký kolonnádja)
  • Ferdinand forrás kolonnádja

Látogasson el a Boheminium Parkba is, ahol a cseh emlékművek miniatúráit csodálhatja meg. Kellemes sétát ígérnek a Sziklakert gyümölcsös (Skalníkovi sady), a Lesní forrás parkja, vagy a Királyi út (Královská cesta).

A városon kívül remek kirándulási lehetőségnek ígérkezik Loket vára, vagy a Bečov nad Teplou várkastély, ahol Szent Mór relikviáit őrzik.

További információ

Boheminium Miniatúrapark Legkedveltebb utazás

Tekintse meg Csehország legismertebb emlékműveinek miniatúráit. A Boheminium Miniatúraparkban várakkal, hidakkal, katedrálisokkal és sok egyéb emlékművel ismerkedhet meg. Az összes makett 1:25 méretarányban készült, így a kiállított darabokat úgy csodálhatja meg, mintha 200 m-es magasságból figyelné meg őket. A park az év minden napján nyitva tart, ünnepeket és hétvégéket is beleértve. A miniatúrapark a Krakonoš csúcson, erdőkkel és rétekkel körbeölelve épült, felvonóval is megközelíthető és remek lehetőséget kínál egy kellemes sétához.

További információ

Térkép utazási tippekhez 25 utazási tipp

Marianske Lazne: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet