Morva -Wallachia: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Zlín-Lešná kastély és ÁllatkertLegkedveltebb utazás

Ha Dél-Morvaországba látogat, semmiképpen ne hagyja ki a lešnai állatkert meglátogatását. Zlíntől mindössze 4 km-re, Holešov irányába található Csehország egyik legszebb állatkertje. A parkban több mint 200 állatfaj látható, köztük elefántok, orrszarvúak, oroszlánok, tigrisek, zsiráfok, piranhák, gorillák, medvék és egzotikus madarak is. Az állatkert az állatok élőhelye szerinti kontinensek alapján 4 részre van osztva: Afrikára, Ázsiára, Ausztráliára, valamint Közép- és Dél-Amerikára. A parkban emellett található egy kastély is egy ritka fákat is bemutató romantikus angol parkkal.

További információ

Cseh VallachiaLegkedveltebb utazás

Kevés régió ismert annyira hagyományairól, folklórjáról és gazdag kulturális életéről, mint a kelet-morvaországi Vallachia. Akár a népi építészet, a gyönyörű természet, a kastélyok és múzeumok iránt érdeklődik, akár egyszerűen csak a régió egyedi hangulatát szeretné megtapasztalni, számtalan hely várja. A Beszkidek csúcsai határolják Csehország egyik kulturálisan legváltozatosabb régióját.

Mit érdemes meglátogatnia?

  • a Vallachia természeti múzeum Rožnov pod Radhoštěmban
  • Dušan Jurkovič épületeit a Pustevny-hegységben
  • Zlín - Lešná állatkert és kastélyt
  • a Jurkovič kilátótornyot,

Az aktív kikapcsolódás szerelmesei a Becva kerékpárúton tudják felfedezni a régiót. A 141 km hosszú útvonal mentén megállhat olyan történelmi városok központjában, mint például Vsetín, Valašské Meziříčí, Hranice, Lipník nad Bečvou vagy Přerov, amelyek számos érdekes látnivalóval rendelkeznek,

További információ

Térkép utazási tippekhez8 utazási tipp

Morva -Wallachia: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet