Vysočina: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Nepomuki Szent János-zarándoktemplom Legkedveltebb utazás

A Žďár nad Sázavou városa melletti Zelená horán (Zöld hegyen) található a Nepomuki Szent János zarándoktemplom, amely Jan Blažej Santini-Aichel barokk építész legnagyobb művei közé tartozik. Az épület 1994-ben felkerült az UNESCO Világörökségi listájára. A templom barokk és gótikus stílusban épült.A templomhoz több fronton fűződik az ötös szám szimbolikája, amely Nepomuki János legendáján alapszik, és Krisztus öt sebére is utal. A templom alaprajza ötágú csillag formájú, öt kijárata és öt oltárfülkéje van, a főoltáron pedig öt csillag és öt angyal található.

Belépő:

  • 90 CZK/felnőtt
  • 50 CZK/gyermek, diák és idős
  • 200 CZK/család (2 felnőtt + 2 gyermek)
További információ

TřebíčLegkedveltebb utazás

Ha Csehországban jár, semmiképpen ne hagyja ki a kissé elfeledett Trebicet, a város a világörökségi helyszíneken kívül számos műemlék és jelentős épület városa. A városközpontban található a Karlovo náměstí (Károly tér), ami Csehország egyik legnagyobb tere. Ez a UNESCO műemlékekkel teli város Morvaország nyugati részén, a Vysočina régió délkeleti sarkában található. Nagyon gazdag történelme egészen 1101-ig nyúlik vissza.

Melyek Trebic látnivalói?

  • Szent Prokopiusz bazilika
  • Kastély területe (Wallenstein kastély-erdőudvar)
  • Bencés kolostor

A város legmagasabb pontján emelkedik a Szent Márton templomhoz tartozó 75 méter magas torony. Ennek közelében áll a kapucinus templom és a Szent Václav és Szent Ludmilla templom, valamint az evangélikus templom. A Károly téren található a Malovaný dům (Festett ház), ahol a galéria és az információs központ működik, és a Černý dům (Fekete ház), ami egy étterem és a Cirill és Metód testvériség épülete.

Trebic a természet és a pihenés szempontjából is sok felfedeznivalót kínál - a Cseh Köztársaság egyik ökológiailag legtisztább területén található. A Jihlava folyó partján fekszik a Polanka nevű strand is. Az 1933-ban létesített faöltözők még mindig remek állapotban szolgálják eredeti céljukat. A tervezés Bohuslav Fuchs munkája volt. Itt zajlottak 1992-ben a Játék határok nélkül vetélkedői, amiket a helyi csapat meg is nyert, és a döntő után az Azori-szigetekre utazhattak jutalomként. Az úgynevezett Kanciborkán áll a szélmalom, amely bőrhulladék feldolgozására használtak, ma azonban már nem működik.

További információ

Térkép utazási tippekhez68 utazási tipp

Vysočina: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet