Szilvásváradi Állami Erdei Vasút

A Bükk hegységben található Szilvásvárad leginkább a híres Lipicai ménesről ismert. Az erdei vasúttal a Szalajka-völgyben 5 km hosszan utazhat az erdei útvonalon, míg a Gloriett-tisztásra ér. A vasút 1908-ban kezdte meg működését egy keskeny nyomtávú gőzmozdonnyal és faanyag, valamint a mészkő szállítását segítette a világháborúk alatt is egy 30 kilométeres pályán. Később a 60-as évektől már nem gőzmozdony húzta a szerelvényeket, és a 90-es években indult újra a forgalom a megmaradt 5 km pályán a turisták számára. A Szalajka-völgy legszebb látnivalója, a Fátyol-vízesés csak pár méterre van a Gorett-tisztástól. A vízesésen a Szalajka patak vize egy tucatnál is több lépcsőn siet alá, csodás látványt nyújtva. Érdemes a völgyben visszafelé sétálni, hiszen több tó, műemlék és még vadkifutó is találhatóak az erdei útvonal nyomán. A szilvásváradi Magyarország legmeredekebb – fogaskerék nélküli - vasúti pályája, mely helyenként a 41%-os emelkedést is meghaladja.

Jegyárak:

  • A felnőtt menetjegy egy útra 1 500 Ft- Diák menetjegy egy útra 1 000 Ft., Gyermek (3-14 éves korig) menetjegy egy útra 700 Ft.

Menetrend:

Térkép megjelenítése

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet