Zára

Zára Észak-Dalmácia fővárosa és Horvátország legrégebbi állandóan lakott városa. Ide nem csak a tenger miatt érdemes ellátogatni, hanem a helyi látnivalók miatt is. A város legnagyobb része a szárazföldön épült ki, a történelmi jelentőségű városközpont pedig egy kisebb félszigeten található.

A pazar fürdőzésen kívül érdemes meglátogatni a város temérdek emlékművét is. Ezek közé tartozik a Szent Donát-templom, a gyönyörű Szent Anasztázia-katedrálist, különböző római korból fennmaradt és reneszánsz építmények. A történelmi központ egyik legjelentősebb látnivalója a Kalelarga bulvár. Zára ezen legősibb és legszélesebb utcája a város nyugati és keleti részét köti össze és felfedezése közben rengeteg emlékművel, kávézóval és étteremmel találkozhat.

A dalmát építészet bástyái mellett érdemes meglátogatni az úgynevezett tengeri orgonát is. Az isztriai parton található feltűnő lépcsők valójában sípokat rejtenek, amely igazán az esti órákban válik különlegessé. Szokássá vált, hogy napnyugtakor kiülnek az emberek a jó meleg kövekre és onnan nézi végig, hogy nyugszik le a nap és közben hallgatják a természet zenéjét.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Észak-Dalmácia

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet