Látogasson el a Krakkó szívében található Kazimierz történelmi zsidó negyedbe és szálljon meg a Hotel Estera **** szállodában. Utalványunknak köszönhetően ízletes reggeli/félpanziós ellátásban lehet része, ahol megismerkedhet a hagyományos lengyel vagy zsidó konyhával. A szálloda elhelyezkedésének köszönhetően kiváló kiindulópontja lehet számtalan híres nevezetesség és turisztikai látványosság megtekintésének.

A szálláshelyről

A Hotel Estera**** a mesés lengyel város Krakkó Kazimierz városrészének szívében található. A zsidó városrész történelmi utcáin galériák, különleges árukat kínáló üzletek és hangulatos kávézók sorakoznak. Ennek a városrésznek az egyedülálló hangulata teljesen elvarázsolja majd, akárcsak a szállás stílusos berendezései.

A szálloda ideális helyen található Lengyelország egyik legszebb városának felfedezéséhez. Rögtön Kazimierz zsidónegyedében kezdheti, ahol számos zsinagóga áll. A legrégebbi közülük, a Régi Zsinagóga a 15. századból származik. Meglátogathatja a zsidó temetőt vagy a Halice Zsidó Múzeumot (600 m) is.

Miután magába szívta Kazimierz hangulatát, induljon el, hogy felfedezze Krakkó további szépségeit. Lengyelország jelképe, a fenséges Wawel királyi palota, amely a szállodától mintegy 700 méterre emelkedik az azonos nevű dombon. Fedezze fel a királyi kastély hatalmas területét, csodálja meg a koronaékszereket, vagy merészkedjen be a Sárkány barlangjába. Lengyelország egyik legfontosabb katedrálisa és számos más látnivaló is megtalálható itt, ezért hagyjon bőven időt a felfedezésre.

Egész Krakkó legbájosabb helye a Rynek Glowny a város főtere (1,4 km), ahol finom ételeket és minőségi kávékat kóstolhat meg a kellemes helyi kávézók vagy éttermek egyikében. Érdekes látnivalókból itt sincs hiány, látogasson el például a Márianosztrai templomhoz vagy a Városháza tornyához. Ha magába szívta a tér hangulatát, ereszkedjen le a föld alá, és tegyen egy sétát a régészeti leletek kiállításán.

Érdekli a második világháború történelme? Akkor semmiképpen ne hagyja ki a Schindler gyár (1,7 km) meglátogatását. A kidolgozott kiállításoknak köszönhetően bepillantást nyerhet Oskar Schindler életébe, aki több mint ezer életet mentett meg a holokauszt során.

Hol fogok aludni?

A Standard kétágyas szobák (21 m²) két különálló ággyal vagy egy tágas franciaággyal rendelkeznek. Ezekben a szobákban a további felszereltségek közé tartozik a műholdas TV, WiFi kapcsolat, telefon, széf, valamint légkondicionáló és minibár, amely egyben hűtőszekrényként is funkcionál. Kávé- és teakészlet is rendelkezésre áll. Természetesen privát zuhanyzós fürdőszoba piperecikkekkel, törölközőkkel és hajszárítóval tartozik hozzá.

A Superior kétágyas szobák (24 m²) már tágasabbak. Ezek a szobák franciaággyal (180 cm) és ugyanazokkal a kényelmi szolgáltatásokkal rendelkeznek, mint a Standard szobák.

A Superior háromágyas szobák (26 m²) akár 3 fő befogadására is alkalmasak, így tökéletesek lehetnek olyan családok számára, akik egy gyermekkel utaznak, aki a kényelmes kanapéágyon aludhat. A szoba felszereltségében megegyezik a standard illetve superior változatokéval.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Indítsa a napját a szálloda fényűző éttermében, ahol minden reggel bőséges büféreggelivel várják. A nap bármely szakában betérhet, hogy megkóstolja a lengyel és a zsidó konyha specialitásait. Természetesen különböző italok és forró italok széles választéka is rendelkezésre áll. Fogyassza el kedvencét családjával együtt, hogy méltón zárhassák le a napot.

Hotel Estera ****

Hotel Estera ****

Estery 6 , Kraków
Lengyelország

A szálláshely üzemeltetője:
Basta Invest Group Sp. z o.o. Cégjegyzékszám: 382513083


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
12:00-ig
Háziállat
80 Zł/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
A szálloda nem rendelkezik saját parkolóval, a parkolás a környéken lehetséges.

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Étterem
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,7 km
Busz megálló
0,3 km
Aquapark
6,3 km

Utazási tippek

Krakkó

Krakkó Utazási tipp

Budapest, Prága, Párizs és a többi turisták által közkedvelt európai város közé nyugodtan besorolhatjuk Krakkót is. Lengyelország legfontosabb kulturális központjáról van szó, annak ellenére, hogy nem Krakkó a főváros. A Visztula partján fekvő város számtalan káprázatos nevezetességgel büszkélkedhet, amelyeket a romantikus hangulat és a rengeteg ízléses kávézó, illetve étterem egészítenek ki. Ennek köszönhetően Krakkó tökéletes hely egy többnapos kirándulásra.

Mit érdemes meglátogatni Krakkóban?

  • Királyi palota
  • Rynek Glówny (Krakkó főtere)
  • Wieliczkai sóbányák
  • Városháza tornya, Mária-templom, Kazimierz zsidónegyed, Római katakombák

Krakkót decemberben is érdemes meglátogatni, hiszen itt található Európa egyik legcsodálatosabb karácsonyi vására.

További információ
Wawel királyi palota
Wawel királyi palota
Krakkó zsidó óvárosa
Krakkó zsidó óvárosa
Krakkói élményfürdő
Krakkói élményfürdő