Szállások Hollandiában - látnivalók és szálláshelyek

Irány a tulipánok földje, fedezze fel Hollandia gazdag kultúráját, történelmét, modern városait és természeti kincseit.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 1 ajánlat


Hollandia említésekor a tulipán, a sajt és a fapapucs ugrik be mindenkinek, pedig az Északi tenger partján fekvő ország ennél többet is kínál. Különleges történelmével, természetével és kulturális látnivalóival vonzza minden évben turisták millióit. Fedezze fel, milyen kincseket rejt az az ország, amely már többször is az életminőségi rangsorok élén végzett.

Hollandiába: kultúra, élmények és persze tulipánok

Hollandia számos olyan helyet kínál, amelyet érdemes felfedezni. Az úti célok listáján mindenképpen szerepeljen Amszterdam. A főváros híres összetéveszthetetlen hangulatáról. Az emberek biciklivel közlekednek az utakon, vagy hajóznak a város csatornáin, és a szűk házak romantikus hangulatot teremtenek. A városban barangolva érdemes elkalandozni a Rijksmuseumba vagy az Anne Frank-házba.

Bár Amszterdam a külföldi turisták leggyakoribb úti célja, Hollandia ennél sokkal többet kínál. Például rengeteg romantikus látnivalót fedezhet fel egy romantikus utazás során. A népszerű látnivalók közé tartoznak a végtelen tulipánligetek és virágzó parkok, különösen a híres Keukenhof városában, vagy Leiden és Haarlem között. A holland kézművesség és a kecses szélmalmok történelmét az Amszterdam mellett található Zaanse Schans városban ismerheti meg.

Hollandia nem szűkölködik a tengerben sem. 60 kilométernyi tengerpartján homokos strandokon pihenhet, és ha elég vérmes, még a hűvösebb Északi-tengerben is megmártózhat. A tengerparti rész egyik leglátogatottabb célpontja a Hágai kikötő, amely a holland király, a kormány és a parlament otthona. További említésre méltó nagyvárosok közé tartozik Rotterdam, ahol Európa legnagyobb kikötője is található, és amely modern építészetével nyűgözi majd le.

A természeti csodák kedvezői ellátogathatnak a Hoge Veluwe Nemzeti Parkba, vagy a De Höge Veluwe homokdűnékhez is. Ezt a lapos országot kerékpárutak százai szelik át, amelyek során igazán megismerheti a vidéket, és még az erőnléte miatt sem kell majd aggódnia. Érdemes tehát olyan szálláshelyet választania, ahol a kerékpárkölcsönzés, vagy a kerékpártárololás is elérhető.