Szállások borkóstolóval

Élvezze nyaralását minden érzékszervével. Válassza a borkóstolással egybekötött üdülést, és induljon el olyan napfényes helyekre, ahol csak a béke, a nyugalom és a szőlőültetvényekkel tarkított idilli tájak várják. Szeressen bele Morvaországba, fedezze fel Csehország szépségét, vagy utazzon át a határon, és ismerje meg Európa borkultúráját.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 5 ajánlat


A szőlőtermesztés elválaszthatatlanul kapcsolódik Dél-Morvaországhoz, amelyet hosszú szőlőültetvények, levendulamezők és több száz borospince díszít. Különösen Mikulov és környéke nagyon népszerű a királyok italának kedvelői körében. De figyelmet érdemel a Bohém borvidék is, amely Mělník és Litoměřice borvidékekre oszlik. Csehország borfővárosa Mělník, amely nagy hagyományokkal büszkélkedhet.

Milyen a borkultúra a határon túl?

Borért és kikapcsolódásért érdemes elutazni például Magyarországra, Eger fürdővárosába. Napközben a gyógyforrásokban pihenhet, este pedig felfedezheti a történelmi város szépségét és finom borokat kóstolhat.

Annak ellenére, hogy kis bortermelő ország, Szlovákia gazdag történelemmel büszkélkedhet. A legrégibb bortermelő vidék az ország délnyugati részén, a Kis-Kárpátok déli lejtőin található. Ha azonban nem szeretne túl messzire utazni, akkor csak Bratislava felé vegye az irányt. A főváros minden évben több fesztiválnak ad otthont - a Fiatal Borok Fesztiváljának, különböző ünnepeknek és több szüreti fesztiválnak.