Nyaralás Sopronban

Sopron, a saját döntése szerint, az első világháború után Magyarországhoz és nem a gazdagabb Ausztriához csatlakozott. A számtalan történelmi jelentőségű emlékhely és a terjedelmes erdők tökéletes keveréket alkotnak egy kényelmes kiránduláshoz.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 3 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Megtekinti a rövid autóúttal elérhető szállásainkat?

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?Magyarország leghűségesebb városa az ország északnyugati csücskében fekvő Sopron. Fedezze fel ezt a látnivalókban gazdag történelmi várost és járja be a környező természet lenyűgöző erdőit.

Történelmi hangulat és csodálatos környezet várja Önt is Sopronban

A Sopronba érkezőket kivétel nélkül lenyűgözi a különleges belváros. Nem véletlenül, hiszen egy kivételesen jó állapotban fennmaradt középkori fal veszi körül, amin belül szinte eredeti állapotukban állnak a középkori gótikus házak, a templomok és két híres zsinagóga is. Érdemes az építészeti látványosságokat nem csak az utcaszintről de a 13. századi Tűztoronyból is megcsodálni ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Fő térre , aminek arcélét a lenyűgöző városháza és Szentháromság-szobor határozzák meg. A kiadós séta után pihenésképpen érdemes elfogyasztani egy pohárral híres helyi Kékfrankos vörösborból.

A természet kedvelőknek azzal a jó hírrel szolgálhatunk, hogy Sopront festői erdők veszik körül, így ha ráunt a városnézésre alig kell átlépnie a városhatárt és máris az érintetlen természetben találja magát. Csupán pár perc autózásra található az UNESCO világörökség részét képező a Fertő-tó is ami Ausztria területére is átnyúlik. A tavat egy kerékpárút veszi körbe, úgyhogy pattanjon biciklire és gyönyörködjön a fantasztikus kilátásban a nyeregből.

Ne hagyja otthon fürdőruháját sem ha Sopronban jár. Válasszon szállásaink közül olyat ami saját wellness részleggel rendelkezik vagy vegye az irányt az erdőre néző medencékkel rendelkező Lővér vagy a Csik Ferenc uszoda felé. A gyógyfürdős kikapcsolódásért sem kell messzire utaznia, hiszen a hegykői Sá-Ra termálfürdő Soprontól mindössze 20 kilométerre található.