Szállások a Nagy-Fátra közelében

Éljen át egy izgalmas kalandot a Nagy-Fátra (Veľká Fatra) vad természetében. A hosszú völgyek és füves gerincek által jellemzett hullámzó táj rengeteg túrázási lehetőséget kínál a hegyek szerelmeseinek. Az aktív pihenést összekapcsolhatja egy pihentető kikapcsolódással is a gyönyörű hegység lábánál fekvő népszerű Stubnyafürdőn. Válasszon a nagyfátrai szálláshelyek széles kínálatából, és kényeztesse magát az Ön igényeire szabott üdüléssel.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 4 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Megtekinti a rövid autóúttal elérhető szállásainkat?

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?A szlovákiai Nagy-Fátra hegység az év bármely szakában remek túrázási lehetőségeket kínál. A Kis-Fátrához vagy a Tátrához képest ez a régió nem annyira ismert a turisták körében, így itt a tömegektől távol, nyugodt sétákat tehetnek az itt kalandozók.

A Nagy-Fátra (Veľká Fatra) hosszú hegygerincei és festői völgyei sok természetbarátot elvarázsolnak.

A természet itt egyszóval gyönyörű. A meredek hegygerinceknek és mély völgyeknek köszönhetően verhetetlen kilátásban gyönyörködhet a hegyi túrák során. Vagy füves dombok, vagy masszív sziklacsúcsok tornyosulnak a zöld völgyek fölé. Számos érdekes természeti jelenség is található, mint például a vízesések és a karsztbarlangok.

Minden hegymászó örömmel fogadja a számos kijelölt túraútvonalat, amelyek egészen a csúcsokig vezetnek. A Nagy-Fátra legmagasabb csúcsa az Ostredok (1 596 m), amely az egyik legnépszerűbb célpont, különösen a lebilincselő kilátás miatt a Kis és a Nagy-Fátra, a Nyugati- és az Alacsony-Tátra vagy a Kócs-hegységre. A hegység déli részén megcsodálhatjuk a Harmaneci-barlangot, amely gyönyörű, ragyogó fehér cseppkődíszítéssel büszkélkedhet.

A téli sport szerelmesei ellátogathatnak a Dóvali, a Jasenská dolina völgyi vagy a Malinô Brdô síközpontokba, amelyek tökéletes feltételeket biztosítanak az idelátogatóknak.

A környéken a kultúrában sem lesz hiány. Nem csak a történelem szerelmesei látogathatják meg a Nagy-Fátra lábánál található Blatnica-kastélyt. A múlt nyomait követheti Szucsányváralja vagy a Szklabinya vára felfedezése során is. Nem szabad kihagyni az UNESCO listájára is felkerült Vlkolínec-et sem, amely a Felvidék leglátványosabb hagyományos építkezésű faluja. Élvezze a mesebeli kikapcsolódást a hegyek ölelésében Stubnyafürdőn és látogasson el a helyi víziparkba.