Fedezze fel Szlovákia érintetlen természetét a Pension U Martinából, amely a Kis-Fátra és a Nagy-Fátra nemzeti parkok között helyezkedik el. Éppen emiatt számos túraútvonalon tudja felfedezni a hegységet és a környező csodás természeti látnivalókat. A gazdag félpanziós ellátás elegendő energiát biztosít a kiránduláshoz és egy aktív nap után a privát wellness részlegben tud lazítani.

A szálláshelyről

A Pension U Martina, Dražkovce (Draskócvölgye) falu határában található, Turócszentmárton történelmi városának közelében. A Turóci-medence, valamint a Kis- és a Nagy-Fátra közötti elhelyezkedésének köszönhetően Szlovákia természeti értékei csak egy karnyújtásnyira lesznek.

Közvetlenül a vendégház előtt vezet el egy kerékpárút, amely mentén ellátogathat a Na Tŕní (3,5 km), a Na Kalníku (6,5 km), a Pod Bokšínom (14 km) és a Nad Bystričkou (12 km) kilátótoronyhoz is. Turócszentmárton városa is könnyen elérhető, amely egy csodás célpont a kultúra és a történelem szerelmeseinek. Érdemes megnézni a városban a Szlovák Örökség Múzeumát (5,8 km), a Néprajzi Múzeumot (2,6 km) vagy az Irodalmi Múzeumot (2,7 km) is. A fontos látnivalók közé tartozik a Matica slovenská épülete és a XIII. századi korai gótikus Szent Márton templom.

A Kis-Fátra Nemezti Park (5 km) egy valóságos turistaparadicsom, csodás tisztásokkal, szűk kanyonokkal, buja erdőkkel és lenyűgöző csúcsokkal. A Kis-Fátra legnagyobb látványosságai a Jánošík-barlangok (32 km), ahol létrákon és gyaloghidakon közvetlenül egy patak felett és számos vízesés mentén lehet felfedezni a védett szurdokot és szűk sziklajáratokat. Felfeeznheti a Kis-Fátra legmagasabb csúcsát is a - Velký Kriváň csúcsot (23 km), vagy a szomszédos Chleb (24 km) és Poludný grúň (27 km) hegycsúcsokat. Egyedülálló élményben lehet része, ha ellátogat a Pivovarský patak mentén a Via Ferrata sziklamászó útvonalon a Martinské Hole (11 km) hegyégbe.

A szlovák természet másik ékköve, a Nagy-Fátra Nemzeti Park is csak mindössze 8 km-re található. A Nemzeti Park nagy részét erdő borítja, így nyugodtan élvezheti a túraútvonalakon a teljes csendet és magányt a természet hangjaival. A népszerű kiránduló helyek közé tartozik a Nagy-Fátra legmagasabb csúcsa Ostredok csúcs (25 km) és a közeli Krížna csúcs (34 km) is. Felejthetetlen élmény emellett a Ploská-csúcs (23 km) meghódítása is, amely hatalmas méretének köszönhetően még nagy távolságból is könnyen felismerhető. A Nagy-Fátrában emellett érdemes ellátogani a Sklabin (7 km), vagy a Blatnica várhoz (15 km), vagy meglátogatni a Hermanecká barlangot (47 km) és a Vrátňanský vízesést (30 km).

Télen a vendégház környékén számos csodás síterepet próbálhat ki. Egy-egy nagyszerű napot tölthet el a Jesenská dolina (7 km), a Martinské Hole (21 km) vagy a Valčianská dolina (17 km) síterepeken. A havas tájat sífutó pályákon is felfedezheti, hiszen a Nagy-Fátrában mintegy 30 kilométernyi karbantartott sífutópálya is található.

Hol fogok aludni?

Szállása egy kényelmes franciaágyas, vagy kétágyas szobában lesz. A szobákban privát fürdőszoba, valamint LCD TV, WiFi kapcsolat, szekrény és dohányzóasztal is a vendégek kényelmét szolgálja. A háromágyas szobába egy pótágy kerül elhelyezésre a 3. személy számára.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A panzió hangulatos étteremében minőségi és friss alapanyagokból készült hagyományos szlovák és nemzetközi ételeket fogyaszthat. Minden reggel gazdag büféreggelivel indíthatja el a napot. Egy kiadós, a hegyek közötti kirándulással telt nap után pedig felszolgált vacsorával fejezheti be a napját. Napközben a panzió étlapjáról is rendelhet, vagy elfogyaszthat egy pohár bort vagy egy finom kávét egy házi készítésű desszert kíséretében.

Hol kapcsolódhatok ki?

Zavartalan kikapcsolódás várja Önt a privát wellnessben, amely medencével, finn- és infraszaunával valamint gőzkabinnal is felszerelt. Lazítson el, és hagyja maga mögött a mindennapok gondjait.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

Ebben a panzióban egyszerűen nem lehet unatkozni A kis vendégek számára egy kültéri játszótér is rendelkezésre áll, hintával, mászókával, csúszdával, homokozóval és trambulinnal.

Penzion U Martina

Penzion U Martina

Dražkovce 6 , Dražkovce
Szlovákia

A szálláshely üzemeltetője:
Ján Thomka Cégjegyzékszám: 46578951


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
15 €/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Étterem
Játszótér
Konferencia terem
Előadóterem
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
4 km
Busz megálló
0,2 km
Sípálya
7,6 km

Utazási tippek

Kis-Fátra Nemzeti Park

Kis-Fátra Nemzeti Park Utazási tipp

A Kis-Fátra maga a turisztikai paradicsom, ahol garantált a kellemes túrázgatás. Legnehezebb túrának ígérkezik a legmagasabb csúcs megközelítése. A Kis-Fátráról az a szóbeszéd járja, hogy Szlovákia minden részéről megtalálható itt egy darabka. Mi több, sokan meg vannak győződve arról, hogy itt található Szlovákia legszebb hegycsúcsa, a Veľký Rozsutec. Nagy közkedveltségnek örvend a Kis-Fátra legmagasabb csúcsa, a Veľký Kriváň, de az összes hegycsúcs rendkívüli kilátást biztosít a környező Nagy-Fátrára, Nyugat-Tátrára, Kócs-hegység és további hegyvonulatokra.

További információ
Jánošík-szoros
Jánošík-szoros
Blatnica vára
Blatnica vára
Nagy-Fátra Nemzeti Park
Nagy-Fátra Nemzeti Park