Pihenés Maribor környékén

Látogasson el Kelet-Szlovéniába, az ország második legnagyobb városának, Maribornak környékére. Élvezze az érintetlen természetet, a finom borokat és fedezze fel a Pohorje-hegységet. Nyáron túrázzon, vagy pattanjon két kerékre, télen pedig akár síléceken is felfedezheti a hegység kellemes lankáit.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 5 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Megtekinti a rövid autóúttal elérhető szállásainkat?

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?Látogasson el Szlovénia bortermelő régiójának szívébe, Maribor városának környékére. A város olyan látnivalókkal büszkélkedhet, mint a Keresztelő Szent János székesegyház, vagy a vár, de emellett érdemes ellátogatnia a főtérre is, ahol a csodaszép városháza is áll. Ha pedig egy híres borvidékre látogat, mindenképpen kóstolja meg a régió legjobb borait amelyek a város körüli szőlőültetvényeket dicsérik.

Maribor környéke télen-nyáron élettel teli

Maribor környékét a szőlőültetvények mellett a csodás hegyek jellemzik, amelyeket sűrű erdők öveznek. A hegvidéken barangolva számos forrás, meseszép rét és a környékre nyíló panoráma várja a látogatókat.

A Maribortól mindössze néhány kilométerre található Mariborsko Pohorje különösen híres síközpontjáról. Egész évben számos sportolási lehetőség várja itt a túrázókat, kerékpárosokat, síelőket és sífutókat. Népszerű turistacélpont a hegység legmagasabb csúcsa - a Črni vrh (1543 m). A csúcsra vezető út könnyű így még a kezdő túrázók számára is ajánlott. Érdemes ellátni Rogla faluba, ahol egy csodás kilátótorony, bobpálya, és sípályák is várják a turistákat.

A hegyvonulat a téli hónapokban is nagyon népszerű, amikor a felvonók elindulnak és síelők százait szállítják a csúcsokra, hogy a vakítóan fehér hóban élvezhessék a lesiklás örömét. A Mariborsko Pohorje síközpont Szlovénia legnagyobb síközpontja, ahol a látogatók Európa leghosszabb kivilágított sípályáján síelhetnek.

A síterep előnye, hogy a kezdők és a haladók számára egyaránt alkalmasak, hiszen összesen 42 kilométernyi sípálya áll a vendégek rendelkezésére. A sífutók is számára is jó hír, hogy több mint 27 kilométernyi gondozott pálya várja őket a síterep környékén.