Maribor: Kirándulási tippek és érdekes helyek

MariborLegkedveltebb utazás

Maribor Szlovénia második legnagyobb városa, amely a legtöbb napsütéses órával, a világ legrégebbi szőlőjével és számos szabadidős tevékenységgel büszkélkedhet. Maribor az ország északkeleti részén található és számos történelmi, kulturális és természeti gyöngyszemet rejt a környéke. Felfedezheti Maribor várát, a Öreg Szőlőházat, amely egy bormúzeumnak ad otthont, és a régi reneszánsz városházát a Fő téren.

De Maribor nemcsak a sok látnivalójáról híres, hanem a boráról is, amely a várost körülvevő napfényes szőlőültetvényeken érlelődik. Ha Ön a finom borok szerelmese, biztosan élvezni fogja az itt töltött nyaralást. A Pohorje-hegység lábánál fekvő Maribor festői környezete is biztosan elvarázsolja majd. Miután felfedezte a történelmi városközpontot, sétáljon egyet a vidéken, vagy ha a téli sport szerelmese, akkor látogasson el Szlovénia egyik legnagyobb síközpontjába.

Mit érdemes megnézni Mariborban

  • Az Öregszőlő Háza - a világ legrégebbi szőlője, múzeum és borkóstoló.
  • Maribori vár - egykori nemesi székhely.
  • A főtér a régi reneszánsz városházával .
  • Vinag Pincészet - Szlovénia legnagyobb pincészete.
  • Piramis a szőlőültetvények között.
  • Keresztelő Szent János székesegyház.
További információ

Régi Szőlőház- MariborLegkedveltebb utazás

Szeretné látni a világ legöregebb szőlőjét? Akkor térjen be Mariborban az Öreg Szőlőházba, ahol egy több mint 400 éves szőlőbokor, az úgynevezett Stara Vine csonkja áll, amely Maribor utcáinak büszkesége és a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. A házban egy múzeum is található, amely az öreg szőlőnek van szentelve és amely sok érdekes információval szolgál a történetéről és jelentőségéről.

Az ebből a szőlőből készült bort különleges alkalmakkor szolgálják fel, így valószínűleg nem lesz alkalma megkóstolni ezt a ritkaságot. De ne aggódjon, nem marad le egy jó pohár borról. Vegyen részt egy borkóstolón és kóstolja meg Maribor és napsütötte környékének más különleges borait.

További információ

Térkép utazási tippekhez4 utazási tipp

Maribor: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet