Maribor: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Maribori várLegkedveltebb utazás

Szlovénia számos romantikus kastélynak és várnak ad otthont, amelyek nem csak a kultúra szerelmeseit varázsolják el. Az egyik ilyen történelmi gyöngyszem a Maribori vár, amely büszkén áll a város központjában, körülvéve egy festői térrel, kávézókkal és éttermekkel.

A várat 1478 és 1483 között építtette III. Frigyes az északkeleti falak védelmére. Az idők során a stratégiai fontosságú épületet fényűző nemesi rezidenciává alakították át, amelynek életébe egy kis időre bepillantást nyerhet, a vár felfedezése közben. A túra csúcspontja a Fesztiválterem megtekintése, ahol számos régi festmény van kiállítva és ahol a híres zeneszerző Liszt Ferenc is koncerteket. Látogassa meg a Maribori Regionális Múzeumot is, amely érdekes tárgyi emlékeket mutat be ebből a kivételes régióból.

Nyitvatartási idő:

  • Keddtől szombatig: 10:00-tól 18:00-ig.
  • Vasárnap és hétfőn: zárva
További információ

Mariborsko Pohorje síterepLegkedveltebb utazás

Nem marad le semmiről a Mariborsko Pohorje síterületen. Hihetetlen 42 kilométeres lejtők várják Önt Szlovénia legnagyobb síterepén. A 16 sífelvonó különböző nehézségű felvonókra vezet, így a kezdő és tapasztaltabb sízők is válogathatnak a kék, piros és fekete pályák között, A sífutók is örülni fognak, hiszen 27 kilométernyi gondozott pályán sportolhatnak a varázslatos hegyi környezetben.

A Mariborsko Pohorje síterület a világ leghosszabb kivilágított pályájával büszkélkedhet, amely 7 kilométeres, és amely garantálja a felejthetetlen esti síelést. A síterep másik előnye az elhelyezkedése, hiszen Maribor várostól mindössze néhány kilométerre található, ahonnan városi busz is indul.

További információ

Térkép utazási tippekhez4 utazási tipp

Maribor: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet