Szállás és látnivalók Dél-Csehországban

Dél-Csehország a tavak, a műemlékek és a gyönyörű természet festői régiója. A területet a vadregényes Szumava, a Moldva folyó és számos fontos történelmi és kulturális emlékmű határozza meg. Fedezze fel nemcsak ezeket a szépségeket, hanem még sok mást is, ajánlatainknak köszönhetően.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 13 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?Dél-Csehország ideális hely a nyári vakációra a horgásztavaknak, a váraknak, a kiépített kerékpárutaknak és a hajózásra termett Moldva folyónak köszönhetően. Élvezze a vízparti szórakozást és a városnézést párja vagy akár egész családja társaságában.

Milyen szállást válasszon Dél-Csehországban?

A tökéletes utazás egyik alappillére a megfelelő szállás kiválasztása. Az ideális dél-csehországi hotel vagy panzió kiválasztásában segít Önnek a "Személyesen ellenőrzött" címke, amellyel csak a igazán minőségi szálláshelyek büszkélkedhetnek. Ugyanis ha egy szállás esetében látható ez a jelvény, az azt jelenti, hogy a Travelking csapatának egy tagja személyesen látogatta meg a szálláshelyet és ott egy nagyszerű élményben volt része, vagy a szálloda kiváló értékelésekkel rendelkezik, és a vendégei szívesen térnek vissza egy újabb tartózkodásra.

Ha Dél-Csehországba utazik nyári vakációra, akkor érdemes vízparti szállást választania. A közelben mindig lesz egy tó vagy egy folyó, ahol úszhat, vagy egy romantikus sétát tehet kedvesével, de választhatja egy közeli aqauapark szolgáltatásait is.

De azzal sem járhat rosszul, ha saját medencével vagy akár egy egészwellnessközponttal rendelkező hotel mellett teszi le a voksát. Nyáron várja a kültéri medence és a napozóágyak. Rossz idő esetén pedig a pezsgőfürdőben vagy a szaunában melegedhet fel.

Dél-Csehország legjobb látnivalói!

Dél-Csehország leghíresebb városa kétségkívül Cesky Krumlov, amely UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A város kusza, hangulatos utcáinak felfedezése során ne hagyja ki az impozáns kastélyok, a vártorony, az Egon Schiele Művészeti Központot vagy az egyedüllálló forgatható nézőtérrel rendelkező színházépület megismerését sem.

Európa egyik legnagyobb terét a České Budějoviceben találja, amelyet a Budvar sörgyár tett híressé. A térre és környékére a Fekete toronyból nyílik a legjobb kilátás. A városon kívül mindössze 11 km-re található a mesés Hluboká nad Vltavou kastély.

A térség egy másik gyöngyszeme Třeboň városa. Járja be a gyönyörű történelmi főteret, ahol sok kis üzlet, kávézó és étterem várja. Ezután vegye az irányt a Třeboňi kastély, a helyi sörfőzdék vagy a Tóvilág felé. Útközben pedig kóstolja meg a helyi különlegességet, a currys sültkrumplit.

A szabadban való fürdőzést a Lipno-ban is élvezheti, amely a Csehország legnagyobb víztározója. És ha a környéken jár akkkor a Lipno lombkorona sérány vagy az Aquaworld Lipno is kötelező porgramnak számít.