Szállások és látnivalók Dél-Morvaországban

Szereti a bort, a pihenést, a városnézést és a wellness-t? Akkor vegye az irányt Dél-Morvaország felé. Önön múlik, hogy a borkóstolást, a gyönyörű természetben való túrázást vagy a medencében való mártózást részesíti előnyben.Akárhogy is dönt a hagyományoknak, a látnivalóknak és kimagasló gasztronómiának köszönhetően garantáltan csodás kirándulásban lesz része.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 21 ajánlat
A Travelking által ellenőrizve

“A változékony időjárás ellenére jól éreztük magunkat a Pension Mlýnben, és nagyon elégedettek voltunk a kedves és segítőkész személyzettel, jó volt megtapasztalni a helyiek vendégszeretetét. A Velké Bílovice tökéletes választás egy feltöltő kikapcsolódáshoz. Elrejtőzhettünk a város zajától, és egymásra hangolódhattunk a kedvesemmel. A kilátóktól és a túraútvonaktól kezdve a helyi borászatokig rengeteg látnivaló várja az ide érkezőket. A történelem iránt érdeklődőknek érdemes ellátogatni a közeli Lednice-Valtice kastélyhoz is. A panzióban csodás pihenésben volt részünk és bőséges, félpanziós ellátással kényeztettek minket. Azt hiszem még sokáig nem fogjuk elfelejteni ezt az utazást.”

Jozef Benovič
Jozef Benovič
Értékesítési csapat


Napsütötte síkságok, horizonton túlra nyúló szőlő- és levendulamezők, magával ragadó hagyományok és mindenekelőtt több száz pince, ahol egy pohár kiváló borral hűsölhet. Ezt kínálja Dél-Morvaország azoknak akik felkeresik Csehország egyik legszebb régióját.

Milyen élmények várják Dél-Morvaországban?

A Dél-Morvaországban található hotelek és családi vendégházak fő vonzereje elsősorban az, hogy a klasszikus szolgáltatásokat borkóstolással egészítik ki. Tartózkodása alatt részt vehet a helyi borászok által rendezett hagyományos morva borkóstoláson, ahol a nemes ital mellett sós süteményeket is fogyaszthat miközben nem egyszer a Morvaországot oly híressé tevő élő dudamuzsikát élvezheti.

Ha pedig éppen nem valamelyik helyi pincében tartózkodik, töltse el a napot a környező látnivalók felfedezésével. Dél-Morávia pazar mégis könnyen teljesíthető túraútvonalairól is híres, hiszen itt elvétve találkozhat nagy szintemelkedéssel. Nem csoda, hogy a terület kerékpártúrákra is kiválóan alkalmas. A legtöbb szálláshely emiatt kerékpártárolót vagy akár kerékpárkölcsönzőt is üzemeltet.

Akár párjával vagy az egész családjával érkezik Dél-Morvaországba az itteni szállásokkal nem lőhet mellé. A gyerekek imádni fogják a hotel gyereksarkát, a szülők pedig a gyerekek számára ingyenes apartmant. A romantikus úton lévők pedig annak, örülhetnek az ár gyakran magában foglalja medence használatot, vagy akár a korlátalan belépést a wellnessközpontba.

Hol találhatók a legfontosabb látnivalókat Dél-Morvaországban?

Dél-Morvaország egyik legnépszerűbb turistacélpontja Znojmo városa, ami egy lenyűgöző várral és a Podyjí Nemzeti Park szélén fekvőSzent Katalin rotundával csábítja magához az utazók ezreit minden évben.

A népi kultúra szerelmesei talán jól ismerik Strážnice falut, ami skanzenje és vára miatt keresnek fel a legtöbben. Rendszeresen rendeznek itt nemzetközi folklórfesztivált is, és nem messze, Petrov faluban található a híres Plze-i borospince.

Dél-Morvaország leghíresebb látnivalói azonban minden bizonnyal Lednicében és Valticében találhatók, ami a rangos Unesco Örökségvédelmi listán is szerepel.