Szállások és látnivalók Dél-Morvaországban

Szereti a bort, a pihenést, a városnézést és a wellness-t? Akkor vegye az irányt Dél-Morvaország felé. Önön múlik, hogy a borkóstolást, a gyönyörű természetben való túrázást vagy a medencében való mártózást részesíti előnyben. Akárhogy is dönt a hagyományoknak, a látnivalóknak és kimagasló gasztronómiának köszönhetően garantáltan csodás kirándulásban lesz része.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 22 ajánlat
A Travelking által ellenőrizve

“A Hotel Rakovec-ben való tartózkodásunk minden elvárásunknak megfelelt. A szálloda csendes helyen, a Brünni-víztározó mellett található, számtalan kirándulási lehetőséggel. Különösen tetszett a wellness-részleg, ami modern és tiszta volt. A reggeli nagyon finomnak bizonyult, az egyetlen negatívum a gyümölcskínálat hiánya volt. A személyzet is kedves és barátságos volt az egész tartózkodásunk alatt, így a következő brnói utunk alkalmával is szívesen vesszük majd igénybe a szálloda szolgáltatásait”

Lenka Lávová
Lenka Lávová
Ügyfélszolgálat
A Travelking által ellenőrizve

“A változékony időjárás ellenére jól éreztük magunkat a Pension Mlýnben, és nagyon elégedettek voltunk a kedves és segítőkész személyzettel, jó volt megtapasztalni a helyiek vendégszeretetét. A Velké Bílovice tökéletes választás egy feltöltő kikapcsolódáshoz. Elrejtőzhettünk a város zajától, és egymásra hangolódhattunk a kedvesemmel. A kilátóktól és a túraútvonaktól kezdve a helyi borászatokig rengeteg látnivaló várja az ide érkezőket. A történelem iránt érdeklődőknek érdemes ellátogatni a közeli Lednice-Valtice kastélyhoz is. A panzióban csodás pihenésben volt részünk és bőséges, félpanziós ellátással kényeztettek minket. Azt hiszem még sokáig nem fogjuk elfelejteni ezt az utazást.”

Jozef Benovič
Jozef Benovič
Értékesítési csapat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?Napsütötte síkságok, horizonton túlra nyúló szőlő- és levendulamezők, magával ragadó hagyományok és mindenekelőtt több száz pince, ahol egy pohár kiváló borral hűsölhet. Ezt kínálja Dél-Morvaország azoknak akik felkeresik Csehország egyik legszebb régióját.

Milyen élmények várják Dél-Morvaországban?

A Dél-Morvaországban található hotelek és családi vendégházak fő vonzereje elsősorban az, hogy a klasszikus szolgáltatásokat borkóstolással egészítik ki. Tartózkodása alatt részt vehet a helyi borászok által rendezett hagyományos morva borkóstoláson, ahol a nemes ital mellett sós süteményeket is fogyaszthat miközben nem egyszer a Morvaországot oly híressé tevő élő dudamuzsikát élvezheti.

Ha pedig éppen nem valamelyik helyi pincében tartózkodik, töltse el a napot a környező látnivalók felfedezésével. Dél-Morávia pazar mégis könnyen teljesíthető túraútvonalairól is híres, hiszen itt elvétve találkozhat nagy szintemelkedéssel. Nem csoda, hogy a terület kerékpártúrákra is kiválóan alkalmas. A legtöbb szálláshely emiatt kerékpártárolót vagy akár kerékpárkölcsönzőt is üzemeltet.

Akár párjával vagy az egész családjával érkezik Dél-Morvaországba az itteni szállásokkal nem lőhet mellé. A gyerekek imádni fogják a hotel gyereksarkát, a szülők pedig a gyerekek számára ingyenes apartmant. A romantikus úton lévők pedig annak, örülhetnek az ár gyakran magában foglalja medence használatot, vagy akár a korlátalan belépést a wellnessközpontba.

Hol találhatók a legfontosabb látnivalókat Dél-Morvaországban?

Dél-Morvaország egyik legnépszerűbb turistacélpontja Znojmo városa, ami egy lenyűgöző várral és a Podyjí Nemzeti Park szélén fekvőSzent Katalin rotundával csábítja magához az utazók ezreit minden évben.

A népi kultúra szerelmesei talán jól ismerik Strážnice falut, ami skanzenje és vára miatt keresnek fel a legtöbben. Rendszeresen rendeznek itt nemzetközi folklórfesztivált is, és nem messze, Petrov faluban található a híres Plze-i borospince.

Dél-Morvaország leghíresebb látnivalói azonban minden bizonnyal Lednicében és Valticében találhatók, ami a rangos Unesco Örökségvédelmi listán is szerepel.