Szállások és látnivalók a Morva-Havasalföldön

A Morva-Havasalföldön, vagy más néven Cseh-Wallachiában harmonikus természet, bájos népművészet és ízletes ételek várják a látogatókat. A régiót a Beszkidek hegysége uralja a melynek legmagasabb csúcsa a Lysá hora (1 323 m). A környéket számos, különböző nehézségű túra- és kerékpárúton fedezheti fel. Ezek nagy része útba ejti Dušan Jurkovič alkotásait, akit épületei tervezése közben a helyi folklór ihletett.

Meglátogathatja a Radhošt' dombon álló Pustevny csodásan megmunkált faházat, és felkapaszkodhat a Vályhás lombkorona ösvényre, vagy elsétálhat a mitikus szláv istenség, Radegast szobrához és a Szent Cirill és Metód kápolnához. Emellett a régióban a Jurkovič-torony, a Rožnov pod Radhoštěm-i Múzeum vagy a Lešnái Állatkert is megér egy látogatást.

A Morva-Havasalföldre tett látogatása során nem szabad kihagynia hagyományos kyselica leves megkóstolásást sem, amely füstölt hússal és tésztagombóccal készül, vagy az édes piteszerű lepényt a frgált.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 8 ajánlat
A Travelking által ellenőrizve

“A Beszkidek gyönyörűek, és a Beskydský hotel RELAX is csodálatos. 10.000 vendég foglalt már ide a Travelking-en, és sokan többször visszatérnek. Igaz, hogy a szálloda nem a legmodernebb, de ezt mindenki (én is) megbocsátja, mert az érkezéstől a távozásig minden egyszerűen kiváló.”

Tomáš Čmelík
Tomáš Čmelík
A Travelking társtulajdonosa

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Megtekinti a rövid autóúttal elérhető szállásainkat?

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?Ismerje meg a Csehország egy kevésbé látogatott részét teljes pompájában, vegye az irányt a Morva-Havasalföld felé! Az ország keleti részén található régió, és gyönyörű természetet, jól megőrzött hagyományokat és számos lehetőséget kínál az aktív pihenésre. És persze a wellness üdülést keresők sem járnak pórul itt.

Mi vár önre a Morva-Havasalföld felfedezése során?

Morva-Havasalföld híres festői dombjairól, völgyeiről és erdeiről. Ismerje meg ezeket a szépségeket Ön is egy gyalog- vagy egy biciklitúrára keretében. Útközben csodálja meg az autentikus helyi házakat, a változatos növény- és állatvilágot és pihentesse tekintetét a kilátópontok pazar panorámájában.

A természeti szépségeken kívül a gazdag helyi kultúrát sem érdemes figyelmen kívül hagynia. A Vallachia természeti múzeumban megismerkedhet a régió történelmével és népszokásaival. A helyi falvakban és városokban pedig gyakran tartanak folklórfesztiválokat, ahol hagyományos zenét hallgathat, néptánc előadásokat nézhet és helyi specialitásokat kóstolhat.

A gasztronómia szerelmesei számára Morva-Havasalföld egy igazi paradicsom. Olyan hagyományos helyi ételeket kóstolhat, mint a juhsajt, a kolbász, Stramberki fül és még sok más. Látogasson el a helyi éttermekbe és kocsmákba, hogy ne maradjon le a legjobb fogásokról.

Morva-Havasalföld tehát ideális azok számára, akik nyugalomra és a természet csendjére vágynak, de szeretnék felfedezni ennek az egyedülálló régiónak a gazdag kultúráját és hagyományait is. Foglaljon szállást weboldalunkon, hogy átélhesse ezeket a felejthetetlen élményeket miközben a mindennapok fáradalmait is kipiheni.