Történelmi nevezetességek felfedezése

Érdeklik a történelem különleges eseményei és helyei? Akár laikus történész, akár szakember, ezen helyek felfedezése tökéletes kikapcsolódás lehet a számára. Fedezze fel az európai városok, kastélyok és különleges nevezetességek számos titkát, amelyek még mindig gondosan őrzik történelmüket.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 110 ajánlat
A Travelking által ellenőrizve

“A szálloda egy szép épületben található, amely azonnal megragadta a tekintetünket. A szoba kicsi volt, de modern és hangulatos. Különösen örültünk az üdvözlő pezsgőnek, és a reggeli is nagyszerű volt - bőséges büfé pezsgővel, friss gyümölcslével és sok finomsággal.”

Nikol Chrástová
Nikol Chrástová
Marketing csapat


A történelem viszontagságait legtöbbször csak az emberi kéz által alkotott legimpozánsabb építmények élik túl. Ezért is olyan nagy élmény egy olyan város vagy környék meglátogatása ahol sok, a múltból ránk maradt műemléket csodálhatunk meg. Induljon Ön is útnak és készüljön fel a várak, a kastélyok, a múzeumok és a sok más látnivaló megtekintésére.

Merre induljon egy közeli történelmi kiránduláshoz?

Magyarország igazán megszenvedte a történelem viharos évszázadait. Ami elődeinknek a kemény, embert próbáló valóságot jelentette, az a mai kor turistáinak felfedezésre váró, régi korok lenyomatát jelenti. Fedezze fel Ön is a legjobb hazai történelmi látnivalókat és a legszebb történelmi hangulatú városokat.

Ha szeret egy csapásra sokat ütni, akkor Budapest a biztos választás. A három település összeolvadásából, a 19. században kialakult főváros, főleg Buda révén, már sokkal korábban is meghatározó városnak számított. Így nem csoda, hogy az idők során megszámlálhatatlan műemlék maradt itt ránk. Töltsön el akár egy egész hétvégét is ezek felkeresésével, és járja be a várost miközben megtekinti a Parlamentet, a Budai Várat, a Halászbástyát vagy a Vajdahunyad várát. Szelje át a Dunát a gyönyörű korabeli hidakon, majd pihenésképpen rendeljen egy friss kávét az olyan patinás kávézók egyikében mint a Pilvax.

De ha inkább a vidéket járná be, akkor sem fog csalódni. Utazzon el például Pécsre és töltse föl a fotó albumát a Dzsámiról, a Székesegyházról és Püspöki Palotáról valamint az Ókeresztény sírkamrákról készült képekkel. Az ország keleti felében pedig Eger várja tárt karokkal. Utazzon el Ön is a magyar-török háborúkban hírnevet szerzett városba és a boros élményeken túl, időzzön el kicsit a Vár és a Bazilika megtekintésével is.

De nem kell, hogy az országhatár bármi féle gátat jelentsen. Akár a szlovákiai Pozsony, akár a csehországi Prága vagy a lengyelországi Krakkó mellett teszi le a voksát, a rengeteg történelmi látványosság és a nosztalgikus hangulat garantált.