Üdülés a Savinja Alpokban

A szlovéniai Savinja Alpok lélegzetelállító kilátásairól híres, amire minden látogató hosszú ideig emlékezhet. A mély völgyek, sűrű erdők fantasztikus panoráma útvonalak övezte terület Szlovénia északi részén található. A Logar-völgy, a Robanov Kot völgy, vagy a Solčava panorámaút az ország legszebb kiránduló célpontjai közé tartoznak nemcsak az Alpoknak ezen a részén, hanem egész Szlovéniában. Válasszon egy csodás szállást a Savinja Alpokban, és hagyja, hogy az érintetlen természet békéje átjárja Önt is.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 2 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Megtekinti a rövid autóúttal elérhető szállásainkat?

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?A Savinja-Alpok a Kamnica-Savinja-Alpok északi részét alkotják. A Savinja folyó medréből emelkednek, amelyről nevüket is kapták. Ez az észak-nyugati alpesi hegység ellentétben a turistákra kiépült Júliai-Alpokkal ellentétben kevésbé kiépült és zsúfolt, de ugyanolyan gyönyörű.

Savinja Alpok - varázslatos hegyvidék a turisták tömegei nélkül

A kevésbé ismert Savinja Alpok csodás természeti látnivalókat kínál, a turisták tömegei nélkül. A régióba tett barangolás során csak a csend és nyugalom vesz körül, így csendben élvezheti a festői tájat. Ausztria felől a Pavlice-hágón keresztül, az ország keleti részéből pedig Luce falun keresztül lehet eljutni a hegyekbe. Barangoljon a lélegzetelállító hegycsúcsok, a virágos rétek és a fantasztikus panoráma vidékén.

A Savinja-Alpok különlegességét a mély völgyek adják, amelyekből szinte minden kanyarban gyönyörű panorámában gyönyörködhet. A legnépszerűbb túracélpont a Logar-völgy, amely közvetlenül az osztrák határ mentén található. Ez a zöld völgy a környező hegycsúcsokra nyíló csodálatos kilátással és elképesztő nyugalmával kápráztatja el a látogatókat. Az egész területen csupán egyetlen festői falu Solčava található, a többi részén csak apró tanyákra bukkanhat.

Ha a Savinja Alpokba látogat, ne hagyja ki a Solčava panorámaútvonalat, amely a Solčava és a Logar-völgy feletti hegyoldalon halad végig. Ez a kanyargós út felejthetetlen kilátást kínál. Akár autóval, kerékpárral, vagy gyalog halad is rajta, útközben számos kilátópontból csodálhatja meg a hangulatos házikókat és a fantasztikus kilátást.

Meglátogathatja továbbá Szlovénia legmagasabban fekvő farmját, amely a Bukovc nevet viseli. Itt, házi készítésű tej- és hústermékeket kóstolhat. A hegyekben barangolva több kisebb tanyára is rábukkanhat, ahol felfrissülhet és feltöltődhet az út hátralévő részére. A régió egyik legérdekesebb természeti jelensége a Rinka-vízesés, amely 90 méteres magasságával Szlovénia második legnagyobb vízesése.