Szállások és látnivalók a Morva-karszt területén

Csodálja meg a Morva-karszt egyedülálló természeti jelenségeket. Fedezze fel a híres barlangok titkait, vagy csak pihenjen békésen az érintetlen természet lágy ölén miután és hosszú túrákat tett a vidéken. Foglaljon szállást a Travelking weboldalán, hogy felejthetetlen élményeket élhessen át!

Ajánlatok betöltése...

Összesen 3 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Megtekinti a rövid autóúttal elérhető szállásainkat?

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?Fedezze fel Csehország legjelentősebb karsztvidékének egyedülálló kincseit. A Morva-karszt területét kanyonok, víznyelők, völgyek és barlangok jellemzik, amelyeket a víz vájt bele a mészkő alapkőzetbe. Ha ezt választja következő úti céljának, akkor olyan lárványosságokat csodálhat majd meg, amiket sehol máshol nem fog látni.

Morva-karszt – barlangok és kanyonok a természet lágy ölén

A Morva-karszt összes barlangjának megismeréséhez talán egy élet sem elég, hiszen jelenleg 1 600 barlangot kereshetünk fel a környéken. Ráadásul a turisták ezek közül csak ötbe tekinthetnek be, de így is felejthetetlen élményben lesz része mindenkinek aki ellátogat valemelyikbe. A legnépszerűbb talán a Pustý žlebben található Punkva-barlang . A lenyűgöző cseppkő díszítésű, hatalmas barlangkomplexumban tett túra a Macocha szakadék aljára vezet. 138,5 méteres mélységével ez Közép-Európa legnagyobb hasonló képződménye. A túrát a Punkva folyón tett hajókirándulással koronázhatja meg.

De más barlangrendszerekben is hasonló csodák várják. A Katerina-barlang például a morvaországi karszt legnagyobb földalatti járatával, és olyan egyedülálló cseppkőalakzatokkal csábítja magához a kirándulókat, mint a botra támaszkodó Boszorkány. De nem hibázik akkor sem ha a Balcarka-barlang vagy a Sloupsko-Sošůvské-barlang gazdag cseppkő szobrait választja. Végezetül pedig a Výpustek-barlangot tudjuk ajánlani, aminek érdekes története lenyűgöz minden arra járót.

A Morva-karsztban azonban nemcsak a barlangok várják Önt. Ha új információkra éhes, barangoljon a természetjáró ösvényeken, például a Jedovnické ponds vagy a Josefovské údolí mentén. És akkor sem fog unatkozni, ha a természet helyett inkább a kultúra érdekli. Tekintsen be az olešnicei kékfestő műhelyek életébe, majd keresse fel a kunštáti vagy a lysicei kastélyt és ne hagyja ki a közeli a zarándokhelyeket és kilátótornyokat sem.