Üdülés Isztrián

Isztria egy hatalmas félsziget Horvátország északi részén. Az északabbra fekvő európai országokhoz közeli elhelyezkedésének köszönhetően Horvátország leglátogatottabb turisztikai területe. A 200 km hosszú isztriai tengerparton számos üdülőhely található kristálytiszta tengerrel, amely ideális búvárkodásra. Az olyan történelmi városokban, mint Pula és Rovinj, rengeteg látnivalót találhat. A poreči püspöki épületegyüttes az Euphrasius-bazilika még az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Az ízletes, olasz hatású mediterrán konyha mellett kiváló, helyben készített borokat is fogyaszthat.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 3 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?Az Isztria Horvátország egyik legnépszerűbb nyaralóhelye. Az ország északnyugati részén található, és gyönyörű vidékeiről, vidéki területeiről és városairól, valamint nem utolsósorban nagyszerű tengerparti üdülőhelyeiről és lenyűgöző strandjairól ismert. Az isztriai nyaralás nagyszerű lehetőséget kínál a látogatóknak a pihenésre, a kultúra felfedezésére és a gasztronómia élvezetére.

Mit láthat és tapasztalhat az isztriai nyaralás során?

Az Isztriai-félsziget tengerpartja híres strandjairól, azúrkék tengeréről és sziklás öbleiről. Az olyan népszerű üdülőhelyek, mint Pula, Rovinj, Poreč és Umag az üdülési lehetőségek széles skáláját kínálják, a luxushotelektől a magánapartmanokig . Az isztriai strandok változatosak - kavicsos és homokos strandokat egyaránt talál, amelyek ideálisak a családi nyaraláshoz.

A történelmi látnivalókért sem kell messzire mennie. Látogasson el Pulába, hogy megnézze az impozáns római kori amfiteátrumot, vagy Rovinjába a szűk utcái, színes házai és romantikus kikötője miatt. Poreč pedig az UNESCO Világörökség részét képező egyedülálló Szent Eufrázia bazilikát kínálja a turistáknak.

Isztria a természet szerelmeseinek is nagyszerű hely. A táj elképesztő kilátást nyújt a zöld dombokra, szőlőültetvényekre és olajfaligetekre. Sok turista kedveli a túrázást és a kerékpározást a vidéki ösvényeken, valamint a védett természetvédelmi területek, például a Brijuni Nemzeti Park meglátogatását is.