Kirándulás a Tátrában

A híres Tátra hegység Szlovákia északi, illetve Lengyelország déli részén húzódik és főleg természeti látványosságainak köszönheti ismertségét. Itt biztosított az aktív kikapcsolódás túrázás közben, esetleg a kerékpár nyergében vagy a sílécen, de pihentető wellness élményről sem kell lemondania.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 45 ajánlat
A Travelking által ellenőrizve

“Nagyon jól éreztük magunkat az ikonikus Hotel Patria **** szállodában, ahol kiváló félpanziós ellátásban részesültünk a Sunny étteremben. Kiemelném a nagyon barátságos és segítőkész személyzetet is. Teljesen ellazulhattunk a wellness-részlegben, ahol rengeteg lehetőség van a pihenni vágyóknak például egy kemény túrázós nap után. Felejthetetlen élmény volt számomra a szállás egyedülálló elhelyezkedése, amely közvetlenül a gyönyörű Csorba-tó mellett található, így ez a hely ideális kiindulópont lehet a túrázók és a síelők számára. ”

Lukáš Fecko
Lukáš Fecko
Informatikai csapatvezető

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Megtekinti a rövid autóúttal elérhető szállásainkat?

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?Fedezze fel Ön is a Kárpátok legmagasabb hegyvonulatát, a 738 km²-en elterülő és a Szlovákiától egészen Lengyelországig elnyúló Tátra hegység titkait. Élvezze a gyönyörű hegycsúcsok, a gleccsertavak és hegyi virágokkal tarkított széles rétek látványát. Induljon útnak ha síelni szeretne, ha a természet lágy ölén túrázna vagy ha csak a háborítatlan nyugalomba menekülne egy hétvégére.

Találja meg álmai szállását a Tátrában!

A Tátrában mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő szállást. A túrázók leginkább a hangulatos vendégházakat kedveli, ahol kényelmes ágyakkal és kiadós étkezésekkel várják őket a természetben töltött aktív nap után. A gyermekes családok általában szállodákban igyekeznek szobát foglalni, hiszen azok sokszor gyermek megőrzővel és saját játszótérrel készülnek a legkisebbek fogadására is. Aki pedig valami extra élményt szeretne a kirándulásába csempészni, az válogasson az ajánlataink között szereplő luxushotelek sorából. Ezek a csúcs szállodák gyakran rendelkeznek a legmagasabb minőséget képviselő éttermekkel és saját wellness részleggel is.

Ismerje meg a Tátra legszebb részeit!

Ha a legmagasabb, hófödte hegycsúcsokra vágyik, akkor vegye az irányt a Magas-Tátra felé, ahol 2654 méteres tengerszint feletti magasságával várja Önt Szlovákia legmagasabb hegye, a Gerlachfalvi-csúcs. De ezen kívül is rengeteg túrázási lehetőség, fantasztikus síközpontok és remek éttermek vonzzák ide a turistákat évről évre, akik kiválóan szórakoznak miközben olyan helyeket látogatnak meg, mint a felvonóval elérhető Lomnici-csúcs, a tátralomnici Símúzeum vagy a fantasztikus AquaCity Poprad.

Ha a havas táj helyett Önt inkább a zölden tündöklő, érintetlen természet vonzza, akkor az Alacsony-Tátrában a helye. Szívja mélyre a friss levegőt, miközben felkapaszkodik a Chopok vagy a Gyömbér káprázatos panorámát ígérő csúcsaira, vagy látogasson el a Deménvölgy egyedülálló barlangjaihoz. És persze az se jár pórul aki síléccel látogat ide, hiszen az itt található Szlovákia legnagyobb téli sportokra szakosodott komplexuma, a Jasná síközpont,

Szlovákia keleti részét pedig a Bélai-Tátra ékesíti. Ha ide utazik, mindenképpen sétáljon végig a sok lombkorona sétány egyikén, vagy tekintse meg a vidéket teljes egészében az olyan kilátókból, mint ami a Bachledova-völgyben található.

A Tátra területe azonban nem csak Szlovákiára korlátozódik, jócskán átnyúlik Lengyelországba is. Fedezze fel itt is a hegység kincseit, és merüljön el az egyedülálló hegyi építészetben, télen síeljenZakopane lejtőin, majd lazítsa el izmait a városban található gyógyfürdők egyikében. Ha pedig valami extrém kihívást keres, akkor mássza meg a legmagasabb lengyel hegyet, a 2499 méter tengerszint feletti magassággal büszkélkedő Rysy-t.