Tátra: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Tátra hegysége Szlovákia és Lengyelország között helyezkedik el és kis területe ellenére rendelkezik a magashegységek minden jellemzőjével. A mindössze 738 km² területen találkozhatunk magas és hosszú hegycsúcsokkal és értékes élővilággal tarkított völgyekkel is. A téli időszakban Tátra a téli sportok szerelmeseinek paradicsoma. A helyi természeti kincseket megcsodálhatja túrázás közben, vagy a kerékpár nyergéből. A legkedveltebb helyek közé tartozik a Gerlachfalvi-csúcs, a Gerlachfalvi-tornyok, a Lomnici-csúcs, vagy a vízben gazdag tavak vízesései.

Lomnici-csúcsLegkedveltebb utazás

Magas-tátrai látogatása során mindenképpen látogassa meg a hegység második legmagasabb pontján, a Lomnici-csúcsot. A csúcs könnyen megközelíthető a Tátralomnicról, vagy a Kő-pataki-tótól induló korszerű felvonóval, így családok számára is ideális kirándulásnak ígérkezik.

Az oda-vissza út ára:

  • Tátralomnic – Kő-Pataki-tó: 22 €
  • Kő-Pataki-tó - Lomnici-csúcs: 27 €

Javasolt a felvonóra szóló jegyeket előre online megvásárolni, így biztosított a hely a felvonón és még kedvezményre is szert tehet. Még kedvezményesebb jegyeket a Gopass kedvezménykártya segítségével szerezhet be.

A túrázás szerelmesei gyalogosan is megmászhatják a hegycsúcsot, de ez csak tapasztalt idegenvezetővel és megfelelő felszereléssel lehetséges. A csúcsra 2 út vezet:

  • a Lomnici-nyeregről - a legegyszerűbb útvonal, amely kezdőknek is megfelelő. A Kő-pataki-tótól induló felvonóval juthat el a Lomnici-nyeregre, ahonnan egy 443 m szintkülönbségű sétány vezet a csúcshoz. A gyalogos út körülbelül 3 órát vesz igénybe.
  • a Jordán úton - az igényesebb útvonal a Téry menedékháztól indul, ahonnan egy láncokkal övezett sétány vezet a csúcshoz. Az útvonal csak tapasztalt turistáknak javasolt. Az út 4-5 órát vesz igénybe, amely során 1 400 méteres szintkülönbséget kell legyőzni.
További információ

Magas-TátraLegkedveltebb utazás

Szlovákia legvarázslatosabb és legnagyobb hegységét évente több ezer turista látogatja. Legtöbbjüket Szlovákia legmagasabb hegyének, a Gerlachfalvi-csúcsnak (2 654,4 m) legyőzése csalogatja ide. Természetesen nem kell elkeserednie, amennyiben nem vonzódik a hegycsúcsok izgalmakkal teli megmászásához, hiszen a csodálatos Tátrai Nemzeti Park természeti kincseit felfedezheti a több száz kilóméteren húzódó turista- és kerékpárutakon is.

A mesés helyek, amelyeket mindenképpen látnia kell a Magas-Tátrában:

  • a híres Kriván hegyet és a Lomnici-csúcsot (felvonóval is megközelíthető)
  • a varázslatos Csorba-tavat, vagy a Nagy- és Kis-Hincó-tavakat
  • Ótátrafüredről Hrebienokra tartó siklóvasutat
  • Tricklandiát Ótátrafüreden
  • a tátralomnici bobpályát
  • a közeli Tatralandia és Aquacity Poprád élményfürdőket

A téli időszakban feledhetetlen kilátásban lesz része a Magas-Tátra hóval borított tájára. Továbbá pazar síelésben lehet része a tátralomnici, illetve ótátrafüredi síközpontban, vagy a Lopusná-völgy sípályáin. Ellátogathat továbbá a téli sportok kiállítására a Ski Múzeumban.

További információ

Térkép utazási tippekhez119 utazási tipp

Tátra: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet