Tátra: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Tátra hegysége Szlovákia és Lengyelország között helyezkedik el és kis területe ellenére rendelkezik a magashegységek minden jellemzőjével. A mindössze 738 km² területen találkozhatunk magas és hosszú hegycsúcsokkal és értékes élővilággal tarkított völgyekkel is. A téli időszakban Tátra a téli sportok szerelmeseinek paradicsoma. A helyi természeti kincseket megcsodálhatja túrázás közben, vagy a kerékpár nyergéből. A legkedveltebb helyek közé tartozik a Gerlachfalvi-csúcs, a Gerlachfalvi-tornyok, a Lomnici-csúcs, vagy a vízben gazdag tavak vízesései.

Magas-TátraLegkedveltebb utazás

Szlovákia legvarázslatosabb és legnagyobb hegységét évente több ezer turista látogatja. Legtöbbjüket Szlovákia legmagasabb hegyének, a Gerlachfalvi-csúcsnak (2 654,4 m) legyőzése csalogatja ide. Természetesen nem kell elkeserednie, amennyiben nem vonzódik a hegycsúcsok izgalmakkal teli megmászásához, hiszen a csodálatos Tátrai Nemzeti Park természeti kincseit felfedezheti a több száz kilóméteren húzódó turista- és kerékpárutakon is.

A mesés helyek, amelyeket mindenképpen látnia kell a Magas-Tátrában:

 • a híres Kriván hegyet és a Lomnici-csúcsot (felvonóval is megközelíthető)
 • a varázslatos Csorba-tavat, vagy a Nagy- és Kis-Hincó-tavakat
 • Ótátrafüredről Hrebienokra tartó siklóvasutat
 • Tricklandiát Ótátrafüreden
 • a tátralomnici bobpályát
 • a közeli Tatralandia és Aquacity Poprád élményfürdőket

A téli időszakban feledhetetlen kilátásban lesz része a Magas-Tátra hóval borított tájára. Továbbá pazar síelésben lehet része a tátralomnici, illetve ótátrafüredi síközpontban, vagy a Lopusná-völgy sípályáin. Ellátogathat továbbá a téli sportok kiállítására a Ski Múzeumban.

További információ

Síelés a Magas-TátrábanLegkedveltebb utazás

Élvezze a Magas-Tátra legmagasabb minőségű és legkorszerűbb felszereltséggel rendelkező síközpontjait és sífutópályáit, amelyekről csodálatos kilátás nyílik Szlovákia legszebb hegyeire. Képzeljen el egy gondozott lejtőkkel, első osztályú felvonókkal és szolgáltatásokkal és persze rengeteg hóvalteli komplexumot - pontosan így néz ki a Magas-Tátrában való síelés.

 • A Tátralomnici (Tatranská Lomnica) sípálya Szlovákia leghosszabb (6,5 km), legmagasabb, valamint legmeredekebb sípályája. A kezdők, a gyerekek és az éjszakai síelés szerelmesei is jól érezhetik magukat itt - mivel a Tátralomnici (Tatranská Lomnica) sípálya lejtőit a síelők minden kategóriájának tervezték.
 • A Csorba-tavi (Strbske Pleso) sípálya Szlovákia leghosszabb síszezonjával rendelkező üdülőhelyei közé tartozik. Itt olyan pályákon síelhet, amelyek alkalmasak gyermekes családok és kezdők számára, de a nagyobb kihívást kedvelőknek is. A sífutás szerelmeseit 19 km ápolt sífutópálya várja.
 • A Lučivná Hópark egy kisebb, de annál barátságosabb üdülőhely, amely 1,5 km-es lejtőkön 4 felvonót és 3 km-es sífutópályákat tartalmaz. A gyerekek élvezni fogják a síiskolát és a hófánk pályát is.
 • Strednica Sícentrum a Magas-Tátra egyik legnagyobb üdülőhelye, amely kezdő és haladó síelőknek egyaránt alkalmas. 9 felvonó és egy libegő található itt.
 • A Strachan Sí Centrum Zárban (Ždiar) található, ahol akár 7 lejtőn is síelhet. Síiskola, síszerviz, valamint sí- és szánkóbérlésre is van lehetőség.
 • A Bachledka Ski & Sun Síközpont (Bachledské údolí Bachledka) 9 különböző nehézségi fokú lejtővel büszkélkedhet, amelyek tetejére 10 felvonó vezet.
További információ

Térkép utazási tippekhez119 utazási tipp

Tátra: Kirándulási ötletek

Alacsony-Tátra
Alacsony-Tátra Nemzeti Park
Aquapark Meander - Oravice
Aquapark Zakopane
Bachledka Ski & Sun
Bachledka Ski & Sun - Nyári síelés
Bachledka lombkorona ösvény
Belianske lúky tanösvény
Bobpálya Tátralomnicon
Borosznófürdő
Bélai barlang
Chopok

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet