Korcsolyára fel! A legjobb jégpályák a közelben

Végre átélne egy igazi téli utazást, de nem szeret síelni? Akkor eljött az idő, hogy megélezze korcsolyáját! Ha nem tudja merre induljon, akkor inspirálódjon blogunkból, amiben összegyűjtöttük a legjobb magyar, cseh, lengyel és szlovák lehetőségeket.
Korcsolyára fel! A legjobb jégpályák a közelben

1. Városligeti Műjégpálya

Szerencsére nem szükséges külföldre utazni ahhoz, hogy egy világszínvonalú jégpályán szórakozhasson. A Budapest szívében fekvő Városligeti-tó minden évben átalakul egy több mint 12 000 négyzetméteres jégpályává. Ha pedig egy kis harapnivalóra, esetleg egy pohár forralt borra vágyna, akkor válogasson a műjégpálya büféjének sokszínű kínálatából. A pálya rendszerint november és február között üzemel. A mostani szezonban mindemellett Budapest 150. évfordulójának köszönhetően különleges programok is várják a vendégeket.

A pálya különlegessége: Korcsolyázás közben megcsodálhatja az ikonikus Vajdahunyad várát, vagy a nemrégiben elkészült Magyar Zene Házát. Mindkét épület igazi építészeti gyöngyszemnek számít, így érdemes elidőzni velük egy kicsit.

  • Belépők és nyitvatartás: Az aktuális árakról és nyitvatartásról IDE kattintva tájékozódhat.

Látnivalók a közelben:

  • A sportos élmények után Budapest gyógyfürdőiben melegítheti fel a hidegben megdermedt végtagjait. Ráadásul ezek közül a leghíresebb Széchenyi Gyógyfürdő is a Városligetben található. Ha érdekli a budapesti fürdő kultúra, akkor IDE kattintva olvashatja erről szóló blogbejegyzésünket.
  • És ahhoz sem kell elhagynunk Magyarország második legnagyobb közparkját, hogy beléphessünk a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Az 1072 állatfajjal rendelkező intézmény ideális célpont ha egész családja Önnel utazik.
  • És ha a Hősök terét sem szabad kihagynia ha a Városliget környékén jár, hiszen ez az ország egyik legfontosabb kulturális műemléke.

SZÁLLÁS TIPP:


2. Ice Park Krakkó

Krakkó festői belvárosától csupán pár perc sétára, a Henryk Jordan Parkban található létesítmény 3 különböző jégpályával várja a látogatókat. A fő pálya 1200 négyzetméteres, így még a csúcsidőszakban is kényelmesen tesztelhetjük rajta ügyességünket. Ezen kívül a gyerekek számára fenntartanak egy külön 400 négyzetméteres részt, így a legkisebbek is biztonságosan csiszolhatnak technikájukon.

Sokak szerint Krakkó a karácsonyi időszakban a legszebb. És valóban, ez a kelet-európai metropolisz ilyenkor nagyszerű téli hangulattal és a világ egyik legszebb karácsonyi vásárával csábítja magához a turistákat.

A komplexum különlegessége: A komplexumot harmadik pálya teszi igazán különlegessé, ami egy 360 méter hosszú passzázs, mely a Henryk Jordan Park legszebb látványosságai mellett halad el.

  • Belépők és nyitvatartás: Az aktuális árakról és nyitvatartásról IDE kattintva tájékozódhat.

Látnivalók a közelben:

  • Ha korcsolyázás után szeretne egy kis időt városnézéssel is eltölteni, akkor látogasson el a városközpontban található Wawel királyi palotához. A palota már 11. században használatban volt, és méltán szerepel az UNESCO világörökségi listáján.
  • Inkább egy természeti csodáról vinne haza emlékeket? Lépjen be a Wieliczkai sóbányák föld alatti birodalmába, ami szintén szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

SZÁLLÁS TIPP:


3. Lipno Víztározó

Megtapasztalta már milyen a műjég helyett a természetesen létrejött változaton korcsolyázni? Ha igen, akkor biztosan újra átélné az élményt. Ha nem, akkor pedig itt az idő, hogy kipróbálja. Közép-Európa azonban nem bővelkedik az ilyen helyekben. Hiszen ahhoz, hogy tó annyira befagyjon, hogy biztonságosan lehessen mozogni rajta, sok szerencsés körülménynek kell összeállnia.

Van azonban egy hely Csehországban, ahol minden évben megteremtődnek azok a bizonyos körülmények. Ez a hely pedig nem más mint a a Český Krumlov régióban található Lipno víztározó. Decembertől márciusig fedezheti fel Ön is a Lipno nad Vltavou-tól Pernekig tartó 38 km-es útvonalat, amelyet a Šumava gyönyörű tája vesz körül! A korcsolyázás ingyenes, Lipno nad Vltavouban korcsolya is bérelhető, az út közben pedig akár több jégbárban is megpihenhet!

A víztározó különlegessége: Ez a világ leghosszabb természetes korcsolyapályája.

Látnivalók a közelben:

  • A jeges élmények után adja át magát a vizes kalandoknak az Aquaworld Lipnoban, ami Šumava legnagyobb élményfürdője.
  • Vagy látogassa meg az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Český Krumlov városát, ahol Európa egyik legszebb történelmi városközpontja várja a látogatókat egész évben.

SZÁLLÁS TIPP:


4. Lodowisko TAFLA Zakopane

A Lengyel-Tátrában elhelyezkedő Zakopane nemcsak kiváló síelési lehetőségivel, hanem gyönyörű jégpályáival is büszkélkedhet. A hóval borított hegyek között korcsolyázni különleges élmény és az ideutazók ezt több jégpályán is megtapasztalhatják. Ezek közül az egyik legjobb választás a Lodowisko TAFLA, ami gyönyörű fényeivel és remek büféjével próbálja magához csábítani az üdülővárosban tartózkodókat. Érdemes észben tartani, hogy a sok vendég miatt csúcsidőben könnyen megtelik a pálya, így ha teheti azon kívül keresse fel ezt a bájos létesítményt.

A pálya különlegessége: Korcsolyázás közben a fenséges Giewont csúcs látványában gyönyörködhet.

  • Belépők és nyitvatartás: Az aktuális árakról és nyitvatartásról IDE kattintva tájékozódhat.

Látnivalók a közelben:

  • A sajtok szerelmesei számára kihagyhatatlan program a Zakopanei Gubalowka piac felfedezése. Ne hagyja ki a helyben grillezett sajtokat áfonya mártással. A piac hírnevét ezeknek a különleges tejtermékeknek, illetve a csodás bundáknak köszönheti.
  • Szálljon fel a Gubalowka hegyre tartó siklóvasútra, és gyönyörködjön a szemközti 'fekvő indiánba', vagyis a Giewont csúcsban, vagy szálljon fel egy lovas hószánra.
  • Ha pedig még mindig nem unt rá a fagyos tevékenységekre, akkor fedezze fel a világ legnagyobb hó labirintusában ami a Snowlandia Zakopaneban található.

SZÁLLÁS TIPP:


5. Csorba-tó jégpálya

A Magas-Tátrába látogató turisták és a helyiek a téli időszakban is nagy kedvvel keresik fel a csodaszép Csorba-tavat. Ilyenkor a hófödte hegycsúcsok és a gyönyörű természet látványán túl egy jégpálya szolgáltatásainak köszönhetően is jól érezhetik magukat. Az 1350 méter tengerszint feletti magasságban fekvő pálya 10x15 méter felülettel rendelkezik. A pályát a híres Kempinski Hotel és az impozáns Álmok tornya kilátó közelében alakították ki.

A pálya különlegessége: A Tátra csúcsaiban gyönyörködve korcsolyázhat. Hideg idő esetén akár közvetlenül a Csorba-tavon is korcsolyázhat, vagy ha esetleg hóval fedett a felülete, kipróbálhatja rajta a sífutást is.

  • Belépők és nyitvatartás: Az aktuális árakról és nyitvatartásról IDE kattintva tájékozódhat.

Látnivalók a közelben:

  • Tekintsen le a gyönyörű tájra madártávlatból. Ehhez csupán arra van szükség, hogy felkapaszkodjon az Álmok tornya kilátó tetejére.
  • Ha nem ijed meg egy kis túrázástól, akkor érdemes elgyalogolni a Nefcer-vízesésig. A Szlovákia legmagasabb vízeséséhez vezető ösvény egyáltalán nem megerőltető, így akár családjával együtt is útnak indulhat.

SZÁLLÁS TIPP:


+1 A Balaton

Bár sajnos elég ritka, hogy megadatik, a korcsolyázás szerelmesei biztosan minden évben arra várnak, hogy végre a balatoni jeget is karcolhassák. Legtöbbször sajnos túl vékony Közép-Európa legnagyobb tavának jégrétege ahhoz, hogy biztonságosan csúszhassunk rajta. A reményt azonban sosem szabad feladni, hátha az idei évben lesz szerencsénk. De akkor sem kell kétségbe esni, ha nem így alakul. Először is azért mert a Balaton egész évben remek programokat kínál az odautazóknak, így akármilyen időjárás várja majd unatkozni biztosan nem fog.

Ha nem fagyna be a Balaton: Akkor is érdemes ellátogatnia ha nem alakul elég vastag jégpáncél a magyar tengeren ahhoz hogy korcsolyázzon. A hideg szél és a csapkodó hullámok ugyanis különleges jégszoborkat hoznak létre a parton. Egy kis kompromisszummal pedig a korcsolyázásról sem kell lemondania, mert Balatonfüreden egy kiváló műjégpálya is üzemel.

Látnivalók a közelben:

  • A hideg után jöhet egy kis forróság? Melegedjen fel a világ legnagyobb természetes termálfürdőjében, a Hévízi Tófürdőben ami csupán negyedórás autóúttal elérhető a Balaton partjától.
  • Ha pedig kultúrával szeretne feltöltődni, akkor a balatonfüredi Vaszary galériát tudjuk ajánlani. Vaszary János művein túl időszakos kiállítások keretében akár Auguste Rodin, Joan Miró vagy Rippl-Rónai József festményeit is megcsodálhatja.

SZÁLLÁS TIPP:


Már elő is kereste a régóta porosodó korcsolyát? Ennek nem csak Ön hanem egészsége is örül majd. Hiszen a korcsolyázás nem csak roppant szórakoztató, de kifejezetten jótékony hatású sport is. A szállásra pedig nem lesz majd gondja, mert a Travelking ajánlatában biztosan megtalálja majd a legmegfelelőbbet.

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet