Magas-Tátra: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A Magas-Tátra a világ legkisebb óriás hegysége és az UNESCO bioszféra-rezervátumai közé tartozik. A hegység számtalan túrázási lehetőséget kínál, kezdők és tapasztaltabbak számára is. Magas-Tátra hegyei közül 6 meghaladja a 2 500 méteres magasságot és további számtalan csúcs található a 2 000 méteres magasság felett. Itt található a legmagasabb szlovák hegy is, a Gerlachfalvi-csúcs. További közkedvelt látványosság a Lomnici-csúcs, amelyre felvonóval juthat fel és ahol Európa legmagasabb pontján fekvő botanikus kertje található. Természetesen nem feledkezhetünk meg a mesés Csorba-tóról, vagy a gyönyörű Nagy-Hincó-tóról sem.

AquaCity PopradLegkedveltebb utazás

Összesen 13 medence és 350 vízi attrakció, ez biztosítja tökéletes kikapcsolódását a közkedvelt élményfürdőben. Az aquapark 3 szabadtéri termál medencével és relaxációs fedett medencével rendelkezik, amely esti fényjátékoknak szolgáltat otthont. Továbbá találkozhat itt az italbárokkal rendelkező luxus Blue Diamond medencével és attrakciókkal teli gyerekmedencével is. Az AquaCity ezen kívül tartogat még egy meglepetést - itt található Szlovákia legnagyobb két emeletes wellness központja, amely szaunákkal, pezsgőfürdőkkel, jégbarlanggal, masszázsokkal, kezelésekkel és vízágyakkal felszerelt teremmel várja látogatóit.

A medencék nyitvatartási ideje:

  • Hétfőtől péntekig: 12:00 – 20:00
  • Szombattól vasárnapig: 10:00 – 20:00

Belépő árak a medencevilágba:

  • Gyerekek, diákok, mozgáskorlátozottak: 16 € – 19 €
  • Felnőttek: 21 € – 24 €

Javaslatunk: Amennyiben tágasabb családi körben tervezi látogatását, úgy igényeljen kedvezményes családi belépőt.

További információ

Lomnici-csúcsLegkedveltebb utazás

Magas-tátrai látogatása során mindenképpen látogassa meg a hegység második legmagasabb pontján, a Lomnici-csúcsot. A csúcs könnyen megközelíthető a Tátralomnicról, vagy a Kő-pataki-tótól induló korszerű felvonóval, így családok számára is ideális kirándulásnak ígérkezik.

Az oda-vissza út ára:

  • Tátralomnic – Kő-Pataki-tó: 22 €
  • Kő-Pataki-tó - Lomnici-csúcs: 27 €

Javasolt a felvonóra szóló jegyeket előre online megvásárolni, így biztosított a hely a felvonón és még kedvezményre is szert tehet. Még kedvezményesebb jegyeket a Gopass kedvezménykártya segítségével szerezhet be.

A túrázás szerelmesei gyalogosan is megmászhatják a hegycsúcsot, de ez csak tapasztalt idegenvezetővel és megfelelő felszereléssel lehetséges. A csúcsra 2 út vezet:

  • a Lomnici-nyeregről - a legegyszerűbb útvonal, amely kezdőknek is megfelelő. A Kő-pataki-tótól induló felvonóval juthat el a Lomnici-nyeregre, ahonnan egy 443 m szintkülönbségű sétány vezet a csúcshoz. A gyalogos út körülbelül 3 órát vesz igénybe.
  • a Jordán úton - az igényesebb útvonal a Téry menedékháztól indul, ahonnan egy láncokkal övezett sétány vezet a csúcshoz. Az útvonal csak tapasztalt turistáknak javasolt. Az út 4-5 órát vesz igénybe, amely során 1 400 méteres szintkülönbséget kell legyőzni.
További információ

Térkép utazási tippekhez50 utazási tipp

Magas-Tátra: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Érdekes cikkek

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovákiában található  Limbovy Dvor Panzióról

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovákiában található  Limbovy Dvor Panzióról

  • SZEMÉLYES GARANCIA
  • 15. 11. 2022

Utazzunk Judyval, vagyis @utazóanyával a Szlovákiában található  Limbovy Dvor Panzióhoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet