Itt vannak az év legnagyobb kedvezményei! Csapjon le a TravelBombákra 30% kedvezménnyel!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a szlovákiai Hotel Magura ** szállodáról

Utazzunk Fannival a Travelking csapatának egyik tagjával a szlovákiai Magas-Tátrában található Hotel Magura ** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a szlovákiai Hotel Magura ** szállodáról

Információk a tartózkodásról pontokban

  • Mikor jártál itt?: 2024.09.03. – 2023.09.10.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Magura
  • Hol található a szállás? : Szlovákiába
  • Kivel utaztál?: Az apukámmal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátás
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hova és hogyan utaztatok?

A szlovák-lengyel határ közelében fekvő Ždiarba mentünk autóval Miskolcról. Az autópálya Miskolc-Kassa szakaszát nemrég nyitották meg, így Poprádig végig autópályán lehetett haladni, ami jelentősen csökkentette a menetidőt. Közvetlenül Miskolcról mindössze kb. 2,5 óra lett volna az út, de mi az első napot kirándulásra használtuk ki, így bár kora reggel indultunk, csak este érkeztünk meg a szállásunkra. Az utazáshoz 2 matricára volt szükségünk, a magyar és a szlovák utakra, melyek egyenként kb. 12 euróba kerültek 10 napra.

Milyen volt a parkolás?

Közvetlenül a szálloda előtt van egy nagy parkoló, ott tartózkodásunk alatt rengeteg szabad hely volt. A szálloda mellett van egy kis sípálya is, így télen több autó jár ide - érdemes tehát előre lefoglalni egy parkolóhelyet. Nekünk a parkolás benne volt az árban, a nem szállodai vendégeknek 8€/nap. A parkolóból kisvonat is indul Zdiarba.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Magura \ szállodában szálltunk meg, amely a Lengyel-Tátra lábánál található. A helyszín elsősorban a Magas-Tátra és a lengyel határ közelsége, valamint a fantasztikus természet miatt vonzott minket. A szálloda egy magánút végén található, kb. 3 km-re a közúti forgalomtól, az erdő szélén. Bár a szállodához vezető út jól ki van táblázva, nekünk egyszer sikerült elmenni mellette, mivel eléggé eldugott. Az épület hatalmas, retró stílusú régi vállalati üdülőre emlékeztető épület. A szomszédban van egy kis síterep saját felvonóval, és több túraútvonal kiindulópontja.

Választhattunk egy franciaágyas és két kétágyas szoba között, apukámmal az utóbbit választottuk. A szobánk az első emeleten volt, a szoba nem túl nagy, és a fürdőszoba is elég kicsi volt, de a kilátás a teraszról csodálatos volt. A tévé, amit az ágyból is lehetett nézni, több idegen nyelvű csatornát is sugárzott. Mivel nem töltöttünk sok időt a szobában, egyáltalán nem zavart minket a mérete, és az ágyak is kényelmesek voltak, ami szerintem a legfontosabb egy aktív a hegyekben töltött nap után.

Mesélj az ellátásról!

A csomagunk részeként félpanziós ellátásban volt részünk. A reggelit és a vacsorát svédasztalos stílusban szolgálták fel, és bár az ételválaszték inkább átlagos volt, nekünk minden nagyon ízlett. Az étteremből is nagyon szép kilátás nyílik a hegyekre, és jó időben a teraszon is ki lehet ülni, ahol tökéletes harmóniában van az ember a természettel.

A reggeli felhozatalban sajtok, felvágottak, zöldségek, müzli és péksütemények széles választékát kínálták. Minden nap másképpen elkészített meleg tojásos ételek, francia pirítós, kolbász és virsli, illetve édes sütemények is voltak. Az italok között kávé, tea, limonádé és narancslé szerepelt.

A vacsora szintén büfé jellegűek volt, 2 leves, 3 főétel és 3 köret közül lehetett választani; zöldségből nem volt sok, de vegetáriánus lehetőségekből nem volt hiány. Savanyúságok és különböző szószok is rendelkezésre álltak. Összességében jónak értékelem az ételeket, kicsit olyan volt, mint egy iskolai menza, de jó értelemben. Amikor néhány étel elfogyott, egy kicsit várni kellett az utánpótlásra, ezért javaslom, hogy kérje az ételek feltöltését, ha kifogyóban van, hogy ne kelljen sokat várni.

Hol ettetek a környéken?

  • Az első napon a Csorba-tó melletti restaurant Zobačka-ban ettünk, ahol a juhtúrós sztrapacskát (szlovákul: brynzové halušky) egy szlovák nemzeti ételt kóstoltunk meg, amit nagyon szeretünk. Az étterem újraértelmezése nekünk egy picit túl modern volt, mivel inkább a hagyományosabb változatot szeretjük, de nem volt rossz.
  • A második napunkon Zakopanéban, Lengyelországban a Karczma Goralezka-ban, egy hagyományos felvidéki étteremben ettünk. A pincérek tájjellegű viseletben vannak, az étterem egy fából készült hegyi kunyhóra emlékeztet, az ízek pedig nagyon háziasak. Apukám a céklás borscslevest, én pedig a sült pisztrángot kóstoltam meg.
  • Az utolsó napon Starý Smokovecből a Hrebienok csúcsra mentünk, és az ottani étteremben ettünk. Apukám a szlovák káposztalevest, a „kapustnicát” ette, én pedig egy másik kedvenc ételemet, a marhagulyást knédlivel.

Milyen volt a szálloda wellnesrészlege?

A szállodában egy aprócska wellness található, amelynek látogatása előzetes foglaláshoz kötött. A wellnessben egy finn szauna, infraszauna és pezsgőfürdő található. Ez különösen a hűvösebb hónapokban kellemes, de egy kirándulással töltött nap után a meleg időjárás ellenére a is jól esett a szaunában pihenni, és a fáradt izmaink megköszönték. A recepción kaptunk szauna lepedőt és törölközőt is. A szálloda masszázst is kínál, de csak legalább 6 fős foglalása esetén hívják ki a masszőrt.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Útban Zdiar felé megálltunk a Csorba-tónál. A tó körül van egy kb. egyórás sétaútvonal, amely során megnézhetjük a Síugrósáncot, vagy az „Álmok tornya” kilátót. Mi azonban inkább csónakázás tettünk a tavon, ami 12€-ba került 40 percre két főnek. Ez pont elég idő arra, hogy evezve tegyen egy kört a tavon és élvezze a hegyvidéki panorámát.
  • A csodaszép monarchiás épületeiről is híres Tátralomnicon fel lehet szállni egy felvonóra, amely felvisz a Lomnici-csúcshoz. Mi sajnos nem jutottunk fel, mivel már késő délután jártunk arra, de láttunk néhány siklóernyőt leszállni a felvonóállomás melletti mezőn, és egy békésen legelésző szarvast is! Teljesen úgy éreztem magam, mint egy disney hercegnő.
  • Érdemes Zdiarból kirándulást tenni a lengyel mesevárosba Zakopanába. A Gubalowka piacon finom sajtokat vagy bőrárúkat vásárolhat, és felszállhat a Gubalowka-csúcsra vezető siklóvonatra, ahonnan panorámás kilátás nyílik a Giewont-csúcsra. A felvonón való utazás 2 fő részére 21 zł-ba kerül. Nyáron azt ajánlom, hogy próbálja ki a csúcsról induló bobcsúszdát, télen pedig üljön fel egy lovasszánra. Zakopanéban megnézheti a gorali építészet remekműveit, vagy ellátogathat a régi temetőbe, amelynek különleges hangulata van. A csokoládé szerelmesei pedig ne hagyják ki a csokoládékóstolást a Wawel csokoládégyárban.
  • A szálloda közelében számos túraútvonal található, és napi 23 euróért elektromos kerékpárokat is bérelhet a környék felfedezéséhez.
  • Zdiar egyik végében a Strachan síközpont, amely még nyáron is meglepően szép. A hegyekre és a dombokra nyíló kilátás innen lenyűgöző, és a kényelmes fotelekből és nyugágyakból rendesen ki lehet élvezni. Ezek esténként a csillagok megfigyelésére is szolgálnak.
  • Ždiar másik végén található Bachledka síközpont, ahol nyáron és télen is egyedülálló látványosságot élvezhet - ilyen például az egyedülálló Bachledka lombkorona sétány. Az aktívabbak felgyalogolhatnak a Bachledka csúcsára, de akár a felvonóval is fel lehet jutni, ahol a menettérti jegyért 28€-t kell fizetni. A lombkorona sétány a drótkötélpálya felső állomásánál található. A séta során több mint 20 méteres magasságból élvezhetjük a hegyek egyedülálló panorámáját és a fenyőfák látványát. A séta csúcspontja a spirális szerkezetű kilátótorony ahol egy lépcsőt sem kell megmászni, amelynek tetején 32 méteres magasságban hálót feszítenek ki a bátraknak. És a legjobb rész? Megspórolhatja a fárasztó leereszkedést, mivel akár le is csúszdázhat a földre.
  • Ótátrafüred városa (szlovákul: Starý Smokovec) önmagában is egy abszolút gyöngyszem, köszönhetően gyönyörű történelmi építészetének, de érdemes felszállni a Hrebienok-csúcsra felvezető Hrebienok siklóvasút is. A csúcsról több túraútvonal is vezet, mi egy könnyű, 20 perces túrát választottunk a Tarpataki vízesések felé. Egy meredek ereszkedés után a túrázók gyönyörű kilátást kapnak a hegyi patak rohanó vízbukóira. És mint tudjuk, minden túra legjobb része a csúcson a hideg sör, amit a felvonó feletti étteremben élvezhetünk, ahonnan remek kilátás nyílik. Megjegyezném, hogy télen, minden évben a csiklóvasút felső állomásánál állítják fel a Tátra legszebb Jégtemplomát, mindenképp megéri!

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Magura ** szállodában szerzett élményeket?

A Lengyel- és a Magas-Tátra mindig is közel állt a szívemhez. Eddig többnyire télen látogattam el hozzájuk, és síléccel élveztem a csúcsokat, de ezúttal egy kora őszi kirándulásra vállalkoztunk, szerencsére nyárias időjárással. A Hotel Magura remek elhelyezkedésének köszönhetően számos természeti látványosság elérhető közelségben van - sűrű erdők, monumentális hegycsúcsok, csobogó vízesések. Ráadásul a legszebb helyekre busszal vagy vonattal is eljuthatunk. A szálloda hangulatos és tiszta, bár nem a legmodernebb, de a csodálatos kilátás és a kellemes hangulat mindenért kárpótol. Egyszóval ideális választás egy aktív pihenéshez télen-nyáron.


👍 A Hotel Magura \ szállodát Fanni, a Travelking csapat tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja nektek a látogatást. További személyesen ellenőrzött szállodáinkat itt tekintheti meg.

A cikket írta:

Frissített: 17. 10. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait