Töltsön el egy nagyszerű pihenést a szaunával és termálmedencével rendelkező hangulatos Termál Panzió Igalban. A vizes élményekről az Igali Gyógyfürdő gondoskodik, amely mindössze 200 méterre található. Utalványunknak köszönhetően kiváló félpanziós ellátásban lesz része. Ha pedig inkább szárazföldi kikapcsolódásra vágyna, akkor felfedezheti a környék természeti szépségeit és történelmi látnivalóit is.

A szálláshelyről

A Termál Panzió Igal a magyarországi Igal fürdővárosban található, mindössze 200 méterre a helyi gyógyfürdőtől és mintegy 45 km-re a Balatontól. Természetesen a lenépszerűbb látványosság a gyógyfürdő lesz, de maga a város és a környék is elvarázsolja majd gyönyörű természetével és érdekes történelmi látnivalóival.

A fürdővárosban sétálva megcsodálhatja a 15. századból származó Római katolikus templomot (1,1 km), amely 1756-ban nyerte el jelenlegi formáját. A templomkertben a világháború áldozatainak emlékművét tekintheti meg. Látogasson el a Szent-Donát kápolnához (1 km) , vagy sétáljon el a Kálvária-domb (1 km) emlékparkhoz.

Tegyen egy kirándulást Kaposvár (25,3 km) városába, ahol számos érdekes történelmi helyet fedezhet fel, mint például a Takáts Gyula Emlékház, a Csiky Gergely Színház, a Szentjakabi Bencés Apátság romkert. Ha vizes élményekre vágyik, akkor látogasson el a kaposvári Virágfürdőbe, amely a Dunántúl legnagyobb egybefüggő vízfelületű élményfürdője. Ha további érdekes kalandokra vágyik, menjen el a Pannon Lovasakadémia lovas klubba, vagy a Meistro Lovasklubba. Látogasson el a Zselic ékkövébe, a Szennai Skanzenbe (34,2 km) vagy a Katica Tanya Élményközpontot (38,9 km) is felfedezheti.

Felfedezheti a Balaton (45 km) partját is, amely nagyszerű látnivalókkal várja. Kerékpározhat a híres Balaton bringakörúton, vagy meglátogathatja Balatonfüred fürdővárosát (54 km) és a bájos Tihany félszigetet (46,6 km) is, amely gyönyörű bencés apátságával és illatos levendulával borított rétjeivel teljesen leveszi majd a lábáról.

Hol fogok aludni?

Szállása egy hangulatos kétágyas szobában lesz, amely franciaággyal vagy két egyszemélyes ággyal rendelkezik. Mindegyik szobában TV és privát zuhanyzós fürdőszoba található WC-vel. Néhány szobához saját erkély vagy terasz is tartozik.

Egyes szobákban pótágy elhelyezésére is van lehetőség egy gyermek vagy egy plusz felnőtt részére.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A félpanziós ellátás során bőséges reggeliben és ízletes svédasztalos vacsorában lehet része, ahol megkóstolhatja a helyi specialitásokat, de a jól ismert nemzetközi ételek is megtalálhatóak. Az étterem egy tágas kültéri terasszal is rendelkezik, ahol szép időben igazán jó élmény lesz elfogyasztani ezeket a finomságokat, vagy egy csésze finom kávét. Ebédre az à la carte menüből tud rendelni, vagy felfedezheti a közeli éttermek egyikét is.

Hol kapcsolódhatok ki?

Közvetlenül a vendégházban található egy kis wellness-részleg, ahol a finn és infra szaunával kényeztetheti magát, valamint ha csobbanni támadna kedve, akkor próbálja ki a fedett termálmedencét. A vendégháztól mindössze 200 méterre várja a híres Igali-Gyógyfürdő, amely a Dél-Dunántúl egyik legrégebbi gyógyfürdője.

A fürdőben 13 medence - 5 fedett (termál-, gyógy-, élmény-, élményfürdő élményelemekkel, merülő), 6 szabadtéri (élményfürdő élményelemekkel, úszó, 3 gyermek, strand) és 2 részben fedett termálmedence. A fürdő több mint 600 m mélységből feltörő gyógyvizet használ termálmedencéiben. Egy szaunavilág 2 finn és 2 infra szaunával, valamint egy kényelmes nyugágyakkal rendelkező relaxációs zóna.

Thermal Panzió Igal

Thermal Panzió Igal

Rákóczi tér 25/a , Igal
Magyarország

A szálláshely üzemeltetője:
Igal Szolgáltató Kft. Cégjegyzékszám: 1409303794


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Szauna
Extra szolgáltatások
Étterem
Kerékpárkölcsönző
Minibár
Hajszárító
Wellness
Fedett medence

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,9 km
Távolság a fürdőtől
0,2 km
Busz megálló
0,1 km
Aquapark
0,2 km

Utazási tippek

Balaton

Balaton Utazási tipp

A Balaton Közép-Európa legnagyobb tava, pontosan méretének köszönhetően magyar tengernek is nevezik - Magyar tenger. A rengeteg szabadidős lehetőség miatt nem csoda, hogy a gyermekes családok, a horgászok, a hajózók, a szörfösök, a kerékpárosok és az időskorúak egyaránt találnak valami nekik tetszőt a Balatonon. A fiatalok számára sok szórakozási lehetőség adott itt, ahogyan a családosok számára is, az idősebb generáció pedig pihenhet valamelyik híres gyógyfürdőben a tó környékén.

Milyen lehetőségek vannak még a Balatonon?

  • vízi sportok: például szörfözés, vízisí, vízibicikli
  • horgászat
  • túrázás
  • kerékpározás
  • Spa kezelések

A népszerű turisztikai célpontok között szerepel a gyönyörű barokk Helikon kastély, az Autók és játékok múzeuma, amelyekben a gyerekek igazi paradicsomban érezhetik magukat. Ha megéhezne különlegesebbnél különlegesebb fogásokat kóstolhat meg a Balaton környékén lévő éttermekben. De aki hagyományosabb ízekre vágyna az sem fog csalódni, hiszen szinte minden sarkon kapható errefelé lángos, különféleképpen elkészített hal vagy fűszeres halászlé, túrógombóc, hideg gyümölcsleves is.

További információ
Tihany
Tihany
Balatonfüred
Balatonfüred
Balatoni Bringakörút
Balatoni Bringakörút