Szállás és pihenés Szlovén Stájerországban

A Szlovén Stájerországként (szlovénül: Štajerska) is emlegetett vidék elvarázsolja Önt gyönyörű tájával, érdekes történelmével és csodás gasztronómiájával. A Szlovénia északkeleti csücskében található régió az aktív kikapcsolódás és a gasztronómia kedvelői számára tökéletes választás. Válasszon szállásaink közül és fedezze fel Maribort, vagy a Pohorje-hegység rejtett kincseit.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 7 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Megtekinti a rövid autóúttal elérhető szállásainkat?

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?A Szlovén Stájerországként (szlovénül: Štajerska) is emlegetett régió az ország északkeleti részén található.Ez a csodás terület leginkább hagyományos ételeiről, csodálatos természeti értékeiről és történelmi értékeiről híres. Egyaránt népszerű a hegyvidéki túrázást, a gyógyfürdőzést és a finom borokat kedvelők körében.

Csodás természet és a történelem a szlovéniai Stájerországban

A természeti értékeket kedvelők körében Szlovénia egy népszerű és ismert úti cél, hiszen a hegyvidékekkel és festői kanyonokkal tarkított vidék egyszerűen csábít a túrázásra. A Szlovéniai Stájerország terület a Pohorje-hegység és Maribor városának közelében található. Egyaránt alkalmas egy könnyű sétára, illetve komolyabb hegyvidéki túrákra is. A hegymászók körében például kedvelt célpont a hegység legmagasabb csúcsa, a Črni vrh.

Látogasson el az ország második legnagyobb városába, Mariborba, ahol olyan csodás látnivalókat tekinthet meg, mint a Maribori vár, vagy a borkedvelők számára egyenesen kötelező zarándokhely, az Öreg szőlőház, ahol a világ legrégebbi élő szőlőtőkéje található

Érdemes a régióban ellátogatni Celjébe is, melynek látképét a város fölé magasodó gótikus várerőd uralja. Emellett

A szlovéniai Stájerországban más nagyvárosok is vonzó úti célok. A történelmi jelentőségű Celje például számos fennmaradt műemlékkel büszkélkedhet. Ezeket a város fölé magasodó gótikus várerőd uralja.

Kalandozzon a szlovén borvidéken

A Maribor körüli napsütötte dűlőkön gondozott szőlőültetvények látványában gyönyörködhet. Itt található az ország két legfontosabb borvidéke - az Alsó-Savai és a Dráva-völgyi borvidék. Ha kedveli ezt a már-már isteni nedűt, érdemes erre a tájra látogatnia. Élvezzen egy pohár gondosan készített szlovén bort a hegyi éttermek, borbárok, vagy akár a pincék egyikében.

A finom borok mellett pedig első osztályú pihenésben lehet része a csodás gyógyfürdőkben is. A modern Termal Maribor gyógyfürdő termálvizes medencéivel, pezsgőfürdőivel és szaunájával népszerű választás. Elmehet a történelmi Ptuj városában egy római fürdő látogathat el, ahonnan mindenki feltöltődve távozik.