Szlovén Stájerország: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Celje váraLegkedveltebb utazás

Az úgynevezett Öreg vár vagy Felső vár Celje városa felett egy dombon áll, és méretének köszönhetően elnyerte a legnagyobb szlovén vár címet. Az építkezés kezdete a 13. századra nyúlik vissza, amikor a kastély Celje grófok székhelye volt. A 17. században a vár állapota romlani kezdett, de a 19. század közepe óta védett műemlék, és így a helyreállítás a mai napig zajlik. A kastély látogatóit elvarázsolja hely autentikus történelmi hangulata és a környező hegyes-völgyes táj lélegzetelállító látványa.

További információ

Laško fürdővárosaLegkedveltebb utazás

A Laško fürdővárosa gyönyörű környezetben, a Savinje folyó völgyében, Maribortól délre található. Itt pihenve élvezheti a gyönyörű természetet és a termálfürdőket. A víz kellemes 32-34 °C-os, és a magas kalcium-, nátrium- és magnéziumtartalmának köszönhetően hozzájárul a reumás és ízületi betegségek kezeléséhez. A gyermekek is biztosan élvezni fogják az itt töltött időt, hiszen csúszdákkal ellátott medencék, hullámmedencék és vad folyó medence várja a vendégeket. A víz mellett más is folyik a környéken hiszen a méltán híres Laško Pivo és Zlatorog söröket főzik itt 1825 óta.

További információ

Térkép utazási tippekhez10 utazási tipp

Szlovén Stájerország: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet