Üdülés a Kranjska Gora hegyvidéken

Kranjska Gora festői hegyvidéki üdülőhelye tökéletes kiindulópontként szolgál Szlovénia természeti kincseinek felfedezéséhez. Nyáron számos túraútvonalon fedezheti fel a régiót, télen pedig számos síterepen élvezheti a lesiklás örömét.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 2 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Megtekinti a rövid autóúttal elérhető szállásainkat?

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?Az év minden napján csodás élményeket kínáló Kranjska Gora hegyvidék Szlovénia északi részén, az olasz és osztrák határon található. A régió a gyönyörű természet és a sportolási lehetőségek tárháza miatt népszerű az aktív kikapcsolódást kedvelők körében. Emellett azok is megtalálják itt a helyüket, akik egy csendes helyet keresnek egy kis feltöltődéshez.

Kranjska Gora - csodás pihenés a Júliai-Alpok lábánál

Kranjska Gora hegyvidék a Júliai-Alpok lábánál fekszik, és a Triglav Nemzeti Park kapujaként is szolgál. Szlovénia egyik leghíresebb üdülőhelye, csodálatos látnivalóinak köszönhetően. Nyáron a természet szerelmesei látogatnak el ide, a meredek sziklákkal körbevett hegyvidéki tavak, és mesébe illő kis falvak varázslatos hangulatot hordoznak.

A területet túra- és kerékpárutak szelik át, amelyek csodás látnivalókhoz vezetnek. Például érdemes átautózni a Vršič nyergen . Az éles szerpentineken átvezető út lenyűgöző kilátást nyújt az alpesi tájra. Útközben felfedezheti a lenyűgöző Peričnik és Martujlek vízeséseket is, amelyekhez egy kellemes kis ösvényen juthat el.

Egy másik népszerű úti cél a gyönyörű Jasna-tó, amely remek hely a pihenésre egy fárasztó hegyi nap után. Sétálhat egyet a tó körül, vagy akár csónakot is bérelhet és a vízen ringatózva pihenhet egy kicsit.

Kranjska Gora a síelők és sífutók paradicsoma.

Kranjska Gora üdülőhelye télen is élettel teli. Már az ez első hó is idecsalogatja a lelkes síelőket és snowboardosokat, akiket varázslatos kmiliőben élvezhetik a téli szórakozást. Összesen 18 különböző nehézségű pálya áll rendelkezésre. A haladó síelők a Podkoren vagy a Vitranc I és II pályákat élvezhetik, amelyeken az óriás műlesiklás- és klasszikus szlalom világkupák is megrendezésre kerülnek. A kezdő síelők vagy a gyermekes családok részére a Kranjska Gora vagy Gozd Martuljek a legmegfelelőbb választások, ahol a síiskola mellett sífelszerelés kölcsönző is a vendégek rendelkezésére áll.

A sífutók számára is fantasztikus lehetőségeket tartogat a régió. A gyönyörű vidéken összesen 40 kilométernyi gondozott pálya kanyarog. Látogasson el a Tamar- vagy Planica-völgybe, mely utóbbi a minden évben megrendezett síugróversenyeiről híres.