Kranjska Gora: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Szlovén Karintia (Koroška)Legkedveltebb utazás

A Szlovák Karintia vagy Koroška régió az ország északi részén, az osztrák határ közelében található. A gyönyörű hegyvidéki tájáról és sűrű erdeiről ismert régió különösen népszerű az aktív túrázók körében, akik szeretnek túrázni és hegyi kerékpározni.

A legérdekesebb hely az UNESCO által jegyzett Global Geopark Karavanke, amely a Peca-hegység szívében rejtőzik. Az egykori bányák földalatti birodalmát a rajta áthaladó vonatról figyelhetjük meg, vagy egy rendhagyó kajak- vagy kerékpártúrát tehetünk a belsejébe. Egy másik népszerű helyszín a Dráva folyó medencéje, amely egy kellemes kerékpárút, amely méltán Európa egyik legszebb kerékpárútja.

Bárhol is kerékpározik vagy sétál ebben a régióban, a hullámzó táj látványa kíséri majd. Dobja fel nyaralását egy kis adrenalinlökettel, például tandem siklóernyőzéssel vagy egy kerékpáros park meglátogatásával.

További információ

Kranjska GoraLegkedveltebb utazás

Kranjska Gora alpesi üdülőhelye egész évben népszerű célpont a sportok szerelmesei számára. Nyáron a Júliai-Alpok lábánál fekvő városka a Triglav Nemzeti Park és környékének gyönyörű természetébe vonzza a látogatókat. Itt élvezheti a túrázást, biciklizést, de az olyan kevésbé igényes tevékenységeket is, mint a séta vagy az úszás. Télen a környező lejtőkön a felvonók teljes gőzzel üzemelnek, és a téli sportok szerelmesei nem tudnak betelni a helyi viszonyokkal.

Mit érdemes megnézni Kranjska Gorában és környékén?

  • Jasna-tó a Zlatorog-szoborral
  • Zelenci természetvédelmi terület
  • Vršič-hágó és az orosz kápolna
  • Triglav Nemzeti Park
  • Peričnik-vízesés
  • Planica központ a világ legnagyobb mamut síugrójával
  • Tamar-völgy
További információ

Térkép utazási tippekhez5 utazási tipp

Kranjska Gora: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet