Belianske lúky tanösvény

A Belianske lúky egy nagy természeti természetvédelmi terület, amely Szlovákia legnagyobb megőrzött tőzeglápja, sajátos biotópokkal, növény- és állatvilággal. A természetvédelmi területen keresztül vezet egy természeti tanösvény, amely a Tatranská Kotlina (Barlangliget) és Spišská Bela (Szepesbéla) közötti kerékpárút mellett található fából készült pavilontól indul. A tanösvény teljes hossza 800 m. Az útvonal könnyű, alkalmas gyermekes családok vagy idősek számára. A botanika szerelmesei fogják azonban a legjobban élvezni a sétát, mivel számtalan ritka növényt és virágot csodálhatnak meg. A természetvédelmi területen egy föld feletti, fából készült ösvény vezet keresztül, amely csak gyalogosok számára járható. A tanösvényt 7 információs tábla gazdagítja, amelyeken többet megtudhat a Belianske lúky tanösvény növény- és állatvilágáról, valamint történetéről. Bár az ösvény egész évben bejárható, különösen virágzás idején ajánljuk a látogatást.

Útvonal:

  • A Belianske lúky tanösvény a Tatranská Kotlina (Barlangliget) és Spišská Bela (Szepesbéla) közötti kerékpárút mellett található. A tanösvény elején egy fából készült pavilon található, a Šarpanec - Lendak elágazás jelzéssel. Az ösvény teljes hossza 1,8 km, és körülbelül egy 30 perces kirándulást lehet tenni rajta.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Tátra, Lengyel Tátra, Magas-Tátra

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Kirándulási ötletek a környéken

Bélai barlang
Nagyőri kastély
Bachledka Ski & Sun
Tátrai Nemzeti Park Múzeum
Bobpálya Tátralomnicon
Tátra természeti kiállítás

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet