Szerzetesek-völgye

A turisták körében népszerű Szerzetesek-völgye (Monkova dolina) a Bélai-Tátra északkeleti részén található. A 6 km hosszú, gleccservájta völgyön keresztül egy egyirányú tanösvény halad, amely csak a nyári hónapokban alkalmas a túrázásra. Az útvonal Ždiar faluból indul, ahonnan a zöld jelzésen haladhat tovább. Bár az ösvényt közepesen nehézként jelölt, inkább csak a tapasztaltabb túrázóknak ajánlják, mivel helyenként nehez és meredek az emelkedőket kell megmászni (akár 930 m szintemelkedéssel). A táj jellege a túra során változstod, a magasabb pontokon a fákat cserjék váltják fel, de virágokkal tarkított hegyi rétekkel is találkozhat a túra során. A kirándulásban 6 információs tábla lesz segítségére, amelyek a hely történelem és természeti látnivalók jelennek meg. Az útvonal legmagasabb pontja, a Siroký nyerget (1825,5 m tengerszint feletti magasság), a túra enyhe ereszkedésbe kezd a Kopský nyeregbe, ahol a túraútvonal véget ér. A Szerzetesek-völgyében való átkelés jó fizikumot igényel és körülbelül 4 órát vesz igénybe.

nyitvatartási idő:

  • A tanösvény június 15-től október 31-ig tart nyitva (téli zárva tartás november 1-től június 14-ig).

belépő: 1,50 €/fő

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Tátra, Lengyel Tátra, Bélai-Tátra

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet