Bélai-Tátra: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A gyönyörű Bélai-Tátra a Tátra hegység keleti szélén húzódik. A Bélai-havasok egyik részét fehér mészkő képződmények és palás szerkezetű sziklák alkotják, a másik részén pedig káprázatos zöld rétek terülnek el. A Tátra ezen részét a zergék és védett havasi virágok királyságának is lehetne nevezni. Továbbá számtalan karsztjelenséggel is találkozhatunk itt, mint például a Bélai-cseppkőbarlanggal. A térséget szigorúan védett természeti rezervátummá nyilvánították, így a helyi természet megőrizte érintetlenségét és a turisták látogatása is korlátozott. A legmagasabb csúcsai a Holló-kő (Havran, 2 151m) és a Sirató (Ždiarska vidla 2 141m).

Bachledka Ski & SunLegkedveltebb utazás

Síeljen egy jót a 4 kék, 3 piros és a 3 fekete jelzésű sípálya egyikén. A leghosszabb közülük 1950 m. A Bachledka Ski & Sun síközpont minőségi szolgáltatásokat biztosít az ide érkezőknek, és természetesen síiskolával és síkölcsönzővel is rendelkezik. Megvilágított korcsolyapályával is találkozhat itt, a SKI Jezersko Panzió mellett.

A SUN kid síközpont a gyermekes családok számára került kialakításra, amelyet a Bachledova völgyben talál és gyermek felvonóval, illetve körhintával várja vendégeit. A közelben síiskola is található. Az önállóan síelő gyermekek Kubík maci világába látogathatnak el, ahol kisebb akadályok, kapuk és vidám figurák biztosítják a szórakozást.

További információ

ZárLegkedveltebb utazás

Ždiar biztosan nem maradhat ki a Bélai-havasokban tett barangolásai során. Ez a régió fő turisztikai központja, ahonnan számos túraútvonal és kerékpárút indul. A hagyományörző építészet figyelemre méltó, de a gyönyörű népművészet is. A legjobb élményt az évente megrendezett Goral Folklórfesztivál nyújtja, ahol szlovák és lengyel tánccsoportok mutatják be a gorálok táncait, viseleteit, dalait és szokásait.

Mit érdemes megnézni Zdiarban?

  • Ždiarsky dom Múzeum
  • Strachankovo családi park
  • Fényház animatronikus állatok kiállításával
  • Strachan síközpont
További információ

Térkép utazási tippekhez16 utazási tipp

Bélai-Tátra: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Érdekes cikkek

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovákiában található Strachan Wellness Panzió ***-ról

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovákiában található Strachan Wellness Panzió ***-ról

  • SZEMÉLYESEN ELLENŐRIZVE
  • 17. 7. 2023

Utazzunk Nikollal a Travelking csapatának egyik tagjával a Szlovákiában található Strachan Wellness Panzió ***-hoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet