Bélai-Tátra: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A gyönyörű Bélai-Tátra a Tátra hegység keleti szélén húzódik. A Bélai-havasok egyik részét fehér mészkő képződmények és palás szerkezetű sziklák alkotják, a másik részén pedig káprázatos zöld rétek terülnek el. A Tátra ezen részét a zergék és védett havasi virágok királyságának is lehetne nevezni. Továbbá számtalan karsztjelenséggel is találkozhatunk itt, mint például a Bélai-cseppkőbarlanggal. A térséget szigorúan védett természeti rezervátummá nyilvánították, így a helyi természet megőrizte érintetlenségét és a turisták látogatása is korlátozott. A legmagasabb csúcsai a Holló-kő (Havran, 2 151m) és a Sirató (Ždiarska vidla 2 141m).

Bachledka Ski & SunLegkedveltebb utazás

Síeljen egy jót a 4 kék, 3 piros és a 3 fekete jelzésű sípálya egyikén. A leghosszabb közülük 1950 m. A Bachledka Ski & Sun síközpont minőségi szolgáltatásokat biztosít az ide érkezőknek, és természetesen síiskolával és síkölcsönzővel is rendelkezik. Megvilágított korcsolyapályával is találkozhat itt, a SKI Jezersko Panzió mellett.

A SUN kid síközpont a gyermekes családok számára került kialakításra, amelyet a Bachledova völgyben talál és gyermek felvonóval, illetve körhintával várja vendégeit. A közelben síiskola is található. Az önállóan síelő gyermekek Kubík maci világába látogathatnak el, ahol kisebb akadályok, kapuk és vidám figurák biztosítják a szórakozást.

További információ

Bachledka lombkorona ösvényLegkedveltebb utazás

A Bachledka lombkorona ösvény a Pieninek Nemzeti Park szívében épült. A korlátlanul megközelíthető ösvény hossza meghaladja a 600 métert és a helyi káprázatos természeti kincseket hivatott bemutatni. A lombkorona ösvény az egész évben nyitva tart, a felnőtt belépő ára 8 € és kommentált körbevezetésre is van lehetőség.

További információ

Térkép utazási tippekhez15 utazási tipp

Bélai-Tátra: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet