Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovákiában található Strachan Wellness Panzió ***-ról

Utazzunk Nikollal a Travelking csapatának egyik tagjával a Szlovákiában található Strachan Wellness Panzió ***-hoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovákiában található Strachan Wellness Panzió ***-ról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.04.29. - 2023.05.01.
  • Hol szálltál meg?: Strachan Wellness Panzió ***
  • Hol található a szállás?: Tátra
  • Kivel utaztál?: A partneremmel
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Tavaly a májusi ünnepnapok nem jöttek össze, ezért úgy döntöttünk, hogy idén kihasználjuk őket. Az elsőt Szlovákiában töltöttük, a stílusos Strachan Wellness Panzió **** szállodában, amely a szlovákiai Zár településen a Bélai-Tátra lábánál található. A csehországi Žďár nad Sázavou-ból indultunk és annak ellenére, hogy reggel már útnak eredtünk, az út majdnem egy egész napig tartott, mivel nem sikerült elkerülnünk a Brno előtti dugót, Szlovákiában pedig jó néhány olyan szakasszal találkoztunk, ahol útjavítás volt folyamatban. Különösen igaz volt ez a Tátra vidékén, ahol rengeteg felásott, jelzőlámpás út volt. A végén azonban épségben célba értünk!

Mivel már korábban vásároltunk cseh matricát, ami egy éves matrica, így csak Szlovákiában volt szükség matrica vásárlásra, amihez egy 10 napos matricát vettünk az interneten 12 euróért.

Milyen volt a parkolás?

A vendégházban ingyen parkolhattunk mivel a parkolás benne volt a csomag árában. Rengeteg parkolóhely állt rendelkezésre, akár a szálloda oldalán, akár mögötte és nem szükséges előre lefoglalni a parkolást.

Hol szálltatok meg?

Nagyon szeretem a faházakat, és tulajdonképpen minden olyan szálláshelyet, ahol a fő alapanyag a fa. A Strachan Wellness Panzióba **** már a fotók alapján beleszerettem. Az oda vezető út kicsit hosszabb, mint általában más tátrai szálláshelyekhez, de mindenképpen megéri. Egy nagyon kedves recepciós hölgy fogadott minket, aki rögtön tudta, hogy kik vagyunk, mivel aznap mi voltunk az utolsó vendégek akik Csehországból érkeztek. Személyesen vezetett minket a szobánkba, és minden fontos dolgot elmagyarázott és megmutatott. Ez igazán nagyszerű volt és egyben ritka is, mert a legtöbb szálláson csak átadják a szobakulcsot és ennyi. Meg kell dicsérnem az elegáns öltözéket is, amit a recepciósokon kívül az összes többi alkalmazott viselt. Ez még hangulatosabbá tette az egész légkört.

A szobánk a harmadik emeleten volt, ami nagyon tágas volt. Egy nagy faágy dominált benne, pihe-puha huzattal. Volt még egy öltözőasztal és szék, egy nagy fa szekrény és komód, egy dohányzóasztal és egy kényelmes kanapé fotelekkel. Természetesen volt egy televízió is, de azt nem kapcsoltuk be, mert nem azért jöttünk. :-) Kellemes meglepetés volt az asztalon lévő karaffa víz és az odakészített poharak, valamint a különböző italokkal feltöltött minibár, ami nagyon baráti áron volt elérhető. A fürdőszoba is hatalmas volt zuhanyzóval, rengeteg törölközővel és egy törölközőszárítóval, ami praktikus volt a fürdőruháink szárításához. Aztán az erkély is hatalmas volt, tényleg óriási volt, ahonnan közvetlen kilátás nyílt a falura és a gyönyörű hegyekre.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk, amelyet a földszinti étteremben svédasztalos formában szolgáltak fel. A belső részen kívül volt még egy terasz is, de a hűvösebb időjárás miatt mi ezt nem használtuk. Nyáron viszont biztos remek lehet - a friss levegőn reggelizni, kilátással a Tátra csúcsaira. Az étterem, mint az egész szálloda, nagyon hangulatos volt a hegyi stílusú berendezésének köszönhetően.

A barátom inkább a sós reggelit részesíti előnyben, így örömmel fogadta a többféle felvágottat, sajtokat, házi készítésű krémeket és péksüteményeket. A meleg ételek között főtt és tükörtojás, sült kolbász, szalonna és paradicsomszószos bab szerepelt. A friss zöldségek és gyümölcsök magától értetődőek voltak. Én az édes reggelik híve vagyok, és nagy örömömre én is sok étel közül válogathattam. Voltak joghurtok, különböző magvas müzlik, lekvárok és méz, valamint édes sütemények, például rétes. A legjobb azonban a friss házi sütemény volt. Az italok között gyümölcslevek, citromos és mentás víz, különféle teák, tej és kakaó szerepelt. Különböző kávékat is fogyaszthattunk, hála a kávéfőzőnek. És bónuszként még pezsgő is volt!

A vacsora során is széles volt a választék. Mindig volt leves és kenyér, egy előétel snack formájában, és egy salátabár friss zöldségekkel és kész salátákkal, mint például apróra vágott, uborka stb. A főétel menüjében biztosan mindenki talál valamit. Többféle köret és húsok is rendelkezésre álltak. Akik nem szeretik a húst vagy a sósat, azok választhattak édes ételeket is. Már az első napon carbonara tészta volt szlovák módra szalonnával és füstölt sajttal. A sült csirke rizzsel szintén remek volt. Az édes falatot a végén ismét kedvünk szerint választhattunk. Egészségesebb alternatíva volt a gyümölcs, a meleg édességek között pedig túrós desszert, almás rétes vagy csokigombóc volt a kínálatban. A vacsora alatti italok nem voltak benne az árban, azokat a személyzettől lehetett rendelni, és a szobára lehetett felíratni, amit távozáskor kellett kifizetni.

Mit ettetek a környéken?

Egyik kirándulásunk során ellátogattunk a Nestville Parkba. Itt elmentünk egy kávéra és forró csokoládéra egy helyi csokoládéboltba. A kóstolót választottuk, amely 3 csokoládémintát (fehér, tej, ét), tejszínhabot és gyümölcsöt tartalmazott. A csokoládé kicsit édesebb volt, mint szerettük volna, de így is nagyon ízlett.

Ebédre az Ótátrafüreden található Koliba Kamzíkba mentünk, ahol nem hagyhattuk ki a juhtúrós sztrapacskát. Nagyon finom volt. És mivel a galuska szerelmesei vagyunk, az indulás napján megkóstoltuk ezt a hagyományos szlovák ételt. Ezúttal a Tátrától kicsit távolabb, a Csehországba visszafelé vezető úton, Trnavában, az Iná haluška bisztróban, ahol az ember pontosan a saját ízlése szerint állíthatja össze a tésztát. Különféle galuskák, mártások és egyéb hozzávalók közül lehet választani.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A vendégházban a wellness-részleg az első emeleten, a lift mellett volt elrejtve. Mivel ez egy kisebb helyiség, érdemes előre lefoglalni a belépési időt a recepción, akár előre, akár érkezéskor. A bejáratnál itt lehet törölközőt és lepedőt kölcsönözni a szaunához. Van egy kis öltöző és kulcsos szekrények is, így a helyszínen át is öltözhet.

A relaxációs részlegben fürdőt és háromféle szaunát (finn, gőz- és infraszauna) talál. A szaunázás után az erkélyen vagy télen a zuhanyzóban hűsölhet. Az extrémebbek számára egy vödör jeges víz is rendelkezésre áll. Utána pedig a különböző napozóágyakon lehet pihenni. Az ivókúra részeként hűtött vizet tölthettünk a poharainkba.

További kényeztetésért a vendégház masszázst is kínál. Ezt nem hagyhattam ki, így néhány nappal a tartózkodásunk előtt időpontot foglaltam. A vaníliás masszázst választottam, ami nagyon kellemes és illatos volt. Mindenképpen újra elmennék rá.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

Az időjárás nem kedvezett nekünk, de nem hagytuk, hogy ez elrontsa az ittlétünket. Amikor az eső egy időre elállt, elmentünk a Nestville Parkba, amely a kb. 40 km-re lévő Gnézda településen található. Ez a hely mindenki számára kínál szórakozást. A whisky, a sör, a csokoládé szerelmeseinek és a gyermekes családoknak, akik számára játszótér is van. És mivel az ünnepek idején utaztunk, zenei előadások és vásár is zajlott. Mi a Whisky Tour nevű túrát foglaltuk le, amely magában foglalta a whisky készítés folyamatának megismerését és az azt követő kóstolást. A belépő egy személynek 15 euró volt a kóstolóval együtt, plusz 1 euró parkolási díj.

Nem hagytuk ki a Csorbató (kb. 38 km-re a szállodától) körüli sétát sem, ami még mindig fagyos volt, de így is nagyon szép.

És amikor az eső utolért minket, elindultunk Tátraszéplakba (kb. 26 km), ahol megnéztük a Poliankovo galériát, ami tulajdonképpen egy digitális galéria. Végigsétáltunk a lépteink alatt kivirágzó réten, egy időre fává váltunk, és megtekintettük Pavol Barabás szlovák filmrendező utazási élményeit. Aztán a második emeleten megtapasztaltuk, milyen az, amikor egy tablet segítségével életre kelnek a festett vásznak. A belépő 9 euró volt személyenként, de vannak különböző kedvezményes kártyák, amelyekkel olcsóbban lehet bejutni.


Röviden hogyan foglalnád össze a Strachan Wellness Panzióban ***, szerzett élményeket?

"A pihenésünk a Strachan Wellness Panzióban *** egyszerűen nagyszerű volt. Nagyon élveztük a stílusos, hegyekre néző fából készült szobát, a finom szlovák konyhát, valamint a pezsgőfürdővel és szaunákkal felszerelt wellness-részleget. Személy szerint nagyon élveztem a vaníliás masszázst és a helyi kabalát és háziállatot, egy berni pásztorkutyát is, aki időnként vacsoránál üdvözölt minket. A kirándulások közül a Poliankovo digitális galériát és a Csorbató környéki sétát ajánlom!"


👍 A Strachan Wellness Panziót *** Nikol, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 28. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet