Téli bakancslista 8 programtippel

Beköszöntött a hideg idő és Ön leginkább a kanapén ücsörögne, forrócsokit kortyolva? Bár ennek is meg van a szépsége, a hideg ellenére nem kell lemondania a programokról. Mutatjuk a legjobb téli programötleteink.
Téli bakancslista 8 programtippel
Téli programok, téli bakancslista

1. Forralt bor és kürtőskalács

Nincs is jobb, mint a dermesztő hidegben a kezét egy bögre forralt bor vagy forrócsoki körül megmelegíteni, amit egy frissen sült kürtőskaláccsal kísér. Ez utóbbi az 1920-as évekbe vált népszerű édességgé, amely eredetileg Erdélyből származik, de mára meghódította a környező országokat, sőt eljutott olyan távoli helyekre is, mint az USA és Japán is. Az igazi téli élményt nem szabad kihagynia, a strand testen pedig még lesz ideje nyárig dolgozni, úgyhogy itt az ideje egy kis ‘bűnözésnek’.

Kóstolja meg ezeket a téli finomságokat az egyik hazai adventi vásárban, vagy akár ugorjon át a szomszéd országokba a karácsonyi forgatagok élményét megtapasztalni.


Téli programok, téli bakancslista

2. Látogasson el a Lumina parkba

A Margit szigeti Palatinus strand területe télen valóságos mesebirodalommá változik, a kivilágított fényszobroknak köszönhetően. Idén a Lumina Park is Budapest 150-edik születésnapját ünnepli, és ennek köszönhetően a park minden állomása a város történetének állomásait mutatja be. Találkozhat az Aranycsapattal, a Pál utcai fiúkkal, vagy sétálhat a Parlamentben. Emellett a Római strandfürdő területén egy másik parkban egy karácsonyi mesebirodalom elevenedik meg.

Nyitvatartás és jegyek

A park nyitvatartásáról és a jegyárakról bővebb információt ITT talál


Téli programok, téli bakancslista

3. Fürdőzzön tündérrózsák között

A Hévízi tófürdő egész évben nagyon népszerű desztináció, azonban ahogy beköszönt a borús idő, úgy vágyunk a meleg víz ölelésére egyre inkább. És ki ne szeretne elmerülni hazánk egyik legkülönlegesebb tavában? A tündérrózsák között lebegve pihenje ki a karácsonyi rohanást és az ünnepi fáradalmakat. Ha pedig inkább medencékben csobbanna az egész család, ellátogathatnak a Kehidakustányi termálfürdőbe is, ahol beltéri csúszdák, élménymedencék és szaunák is várják a látogatókat.

Szálljon meg Hévízen, és élvezze ki a város egyedi hangulatát. Ha pedig egy igazán különleges élményre vágyik, kajakozzon egyet a hévízi főcsatornán, akár télen is, a kellemes termál víznek köszönhetően garantáltan nem fog fázni.


Téli programok, téli bakancslista

4. Töltődjön újra egy wellness szállodában

Ön is még ajándékokért futkosott december 20-án? A karácsonyi nagybevásárlás után egész nap a konyhában tüsténkedett, utána pedig napokig vigyázott a családi békére? A gyerekeket az év végi hajtás viselte meg, és Ön is arra vágyik, hogy az új évet új erővel kezdje? Egy wellness hétvége segíthet kicsit elfelejteni a mindennapokat és koncentrálni az energiákat. Töltődjön fel, pihentesse egy picit az idegrendszerét, kényeztesse magát, és már nem is fogja annyira zavarni a téli hideg.

Jutalmazza meg magát az egész éves fáradalmakért egy pihentető wellness pihenéssel, lazítson a pezsgőfürdőben, vagy az élmény medencékben és töltődjön fel a szaunákban. A tökéletes pihenésről pedig a masszázsok és a gazdag félpanziós ellátás gondoskodnak majd.


Magyarország - Legnépszerűbb ajánlatok


Téli programok, téli bakancslista

5. Korcsolyázzon a városligetben

Önt is mindig lenyűgözi a jégtáncosok kecsessége, és a képernyő előtt úgy érzi, nem is olyan nehéz egy kűrt lekorcsolyázni? Itt az ideje, hogy kipróbálja magát, és meglátnia, hogy inkább bambira hasonlít a jégen, vagy egy csodásan bimbódzó jégvirágra. Erre keresve se találhatna szebb helyszínt, mint a városligeti korcsolyapálya, melyről a Vajdahunyad várának csodás kilátásában gyönyörködhet. Egy kis mozgás a jégen visszahozza majd a gyerekkori emlékeket, és a tél varázslatát. Ha pedig kifáradt, a közeli Szépművészeti Múzeum egyik kiállításán felmelegedhet, miközben a legjobb művészek alkotásaiban gyönyörködik.

A jégpálya jegyárairól és nyitvatartásáról információt IDE kattintva talál.


Téli programok, téli bakancslista

6. Élvezzen egy szaunaszeánszot

A hűvös borongós napokon nincs is jobb, mint egy forró szaunában felmelegedni. A szauna elsősorban az egészség, az erőnlét, de a szépség és a hosszú élettartam fenntartását is segíti. Kimutatták, hogy jótékony hatással van az egész szervezetre, mind a testre, mind a lélekre. A szaunarituálék célja mindezen hatások felerősítése, és egyúttal a szaunában tett látogatás különleges és maradandó élménnyé tétele. Dőljön hátra, és élvezze, ahogy a szaunamester végigvezeti ezen a különleges rituálén, melynek végére a teste és lelke is egyaránt felfrissül majd.

A szaunaszeánszok lépéseiről bővebben ebben a blogunkban olvashat.


Téli programok, téli bakancslista

7. Látogasson meg egy sípályát

Elege van a hideg latyakos időből, végre roppanó havat szeretne érezni a talpa alatt? Fedezze fel a téli mesevilágot, a fehér hótakaró alatt a hegyekben és ne felejtse otthon a sítalpait sem. A tél egyik legjobb sportja a síelés, melynek során a jó levegőn mozoghat, miközben a lesiklás és a határtalan szabadság élményét élvezheti. Látogasson el hazánk, vagy a környező országok legjobb sípályáihoz, és ne hagyja ki ezt a felejthetetlen téli élményt.

Ha pedig a sípályákhoz közeli szállásokat keres, a Travelking ebben is partnere lesz.


Téli programok, téli bakancslista

8. Merüljön el történelmi gyógyfürdőinkben

Mindig is el szeretett volna látogatni a mesés szépségű hazai gyógyfürdők egyikébe? A téli szünidő a tökéletes lehetőség, hiszen ilyenkor a szervezetünk egyszerűen kívánja, hogy nyakig merüljünk a termálvízbe. Ha szeretne részese lenni egy testi-lelki felfrissülésnek, olvassa el a főváros 8 legszebb történelmi fürdőjét bemutató blogunkat és válassza ki kedvencét. Élje át Ön is a múlt századi fürdőkultúrát. Tudta, hogy már a római korban is kihasználták országunk csodás termálkincseit fürdőzésre? Történelmünk során római hadvezérek, török szultánok és királyok is mártóztak a termálfürdőkben.

Ha pedig inkább vidéken csobbanna, a legjobb termálfürdőkről szóló összeállításunkat ITT olvashatja.


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 29. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet