5 csodás hazai karácsonyi vásár

Gyönyörűen kivilágított terek, hangulatos karácsonyi énekek, fenyő illat és forralt bor - ezek az advent és a karácsonyi vásárok óhatatlan velejárói, és lássuk be, pont ezért szeretjük őket annyira. Következzen most 5 kihagyhatatlan hazai vásár!
5 csodás hazai karácsonyi vásár

Sokak számára az év legcsodálatosabb időszaka az advent, amely magába foglalja a fa díszítését, a mézeskalács sütést, az ajándékvásárlást és természetesen a karácsonyi vásárokat. Idén is sok hazai vásár vár ránk. Érkezzenek hát a karácsonyi dalok a forralt borozások a gyönyörűen feldíszített standok között. Lássuk, mely magyar városokba érdemes ellátogatni idén, ha egy kis karácsonyi hangulatra vágyunk!

🎄 Budapest

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár hosszú évek óta a főváros adventi időszakának fénypontja. A vásáron évente közel 800 ezer látogató fordul meg, amely a népszerűségét egyértelműen mutatja. A Vörösmarty téren megvásárolható kézműves, népművészeti és design termékeket évről évre egy szakmai zsűri választja ki, ezzel is biztosítva a magas minőséget. A gasztronómia élményekre vágyók a finom helyi specialitásokon túl, kézműves édességeket és válogatott helyi alapanyagokból készült italokat is megkóstolhatnak. Különösen nagy választékban jelennek meg minden éven a hazai borvidékek legjobb borai.

Az adventi vásárt számos programlehetőség kíséri minden évben, amelyekről a Budapesti Karácsony hivatalos weboldalán tájékozódhatunk.

 • A vásár időpontja:

  • november 19. - december 31.
 • A vásár helyszíne:

  • Budapest, Vörösmarty tér

SZÁLLÁS TIPP:

Válassza a stílusos kikapcsolódást a fővárosban, a Barceló Hotel-ben a város központjában. Svédasztalos reggeli, üdvözlőital, korlátlan belépés a fitneszterembe és egy kellemes Deluxe szoba várja Önt, ha csomagunkat választja.


🎄 Eger

Az egri adventi vásár minden évben a lenyűgöző barokk belváros szívében kerül megrendezésre. Ilyenkor fénybe borul a Dobó tér, a Gárdonyi tér, a Végvári vitézek tere és az egri vár. Térzene, koncertek, forralt bor, hagyományos adventi ételek és italok, valamint színes programok várják a kicsiket és nagyoknak egyaránt. Az állandó adventi programok között mesesétányt, varázslatos jégpalotát, párhuzamos ellentétek kiállítást, betlehem kiállítást, kamara kiállítást is találhatunk. A napi koncertek között pedig olyan fellépőkkel találkozhatunk, mint a Gajdos zenekar, a Groovehouse és Boggie.

Az összes programlehetőségről a vásár hivatalos honlapján tájékozódhatunk.

 • A vásár időpontja:

  • november 27. - december 24.
 • A vásár helyszíne:

  • Eger, Dobó tér

SZÁLLÁS TIPP:

Válassza a Centrooms Park Eger-be szóló utalványunkat, amelyet 2016 végén nyitottak meg, így modern szobákban szállhat meg, továbbá svédasztalos reggeli, finom vacsorák, kedvezmények és termálfürdőzés is várja. Ráadásul 12 év alatti gyermeke ingyenesen szállhat meg Önnel. Mindezt az adventi vásár közvetlen közelében.


🎄 Debrecen

A Debreceni Adventi Vásár a történelmi belvárosban, a Kossuth téren és a Piac utcában várja a látogatóit. A csodaszépen kivilágított adventi házikókban különleges kézműves termékeket, fenséges finomságokat és lélekmelegítő forró italokat lehet vásárolni. Mondhatjuk, hogy ezzekkel sok vásárban találkozhatunk. De mégis mi az ami igazán különlegessé teszi a debreceni adventet? Íme a válasz: A kirakodóvásáron túl bizony olyan egyedi programokkal tlálkozhatunk, mint pl. az adventi korcsolyapályán való korcsolyázás, a Vojtina bábszínház előadásai és számtalan karácsonyi koncert.

December 7-től az Advent Kuckó a Karitatív Testület az „Add tovább!” nevű adománygyűjtő pontján mi is hozzájárulhatunk egy-egy nehéz sorsú család karácsonyának megszépítéséhez.

 • A vásár időpontja:

  • november 26. - december 23.
 • A vásár helyszíne:

  • Debrecen, Kossuth tér

🎄 Miskolc

Ahogyan sok más hazai nagyváros, Miskolc belvárosa is fényárba borul az adventi időszakban. A belvárost átszelő villamospályán a mesébe illő adventi villamost is kiszúrhatjuk és akár utazhatunk is rajta egyet. A villamosozást követően érdemes egy sétát tenni a kivilágított főutcán és meglátogatni pl a Szinva patak partján fekvő Szinva teraszt. A Szent István téren található karácsonyi vásárban rengeteg árus kínálja portékáit, házi készítésű karácsonyi süteményeket, finom ételeket és forró italokat.

A vásárt kísérő programokról a vásár hivatalos honlapján tájékozódhatunk bővebben.

 • A vásár időpontja:

  • november 26. - december 19.
 • A vásár helyszíne:

  • Miskolc, Szent István tér

SZÁLLÁS TIPP:

Miskolc többek között az egyedülálló Barlangfürdőjéről híres. A fürdő közelében található az elegáns Aurora Hotel, ahol egy felejthetetlen kikapcsolódást tölthet el, ha csomagunkat választja. A modern wellness-részlegben korlátlanul időzhet, az étteremben félpanziós ellátásban lehet része és a masszázsokat kedvezményesen veheti igénybe.


🎄 Pécs

Pécs karácsonyi vására talán nem tartozik az ország legnagyobbjai közé, de annál különlegesebb adventi hangulatot áraszt ez a kis ékszerdobz a nagyvárosok között. A vásáron különleges figyelmet szentelnek a helyi termelők portékáinak. A főtéren található dzsámit minden este egy ünnepi, animált fényfestés díszíti, ahogy az azzal szomszédos városháza épülete is különleges kivilágítást kap. A hétvégi színpadi programok között adventi népi játékot, betlehemes felvonulást és koncerteket is találhatunk. Egy a pécsi kultúrát jól reprezentáló programlehetőség a Pécsi Nemzeti Színház az Adventi Erkélykoncertjei, ahol a társulat tagajival és a színház énekkarával is találkozhatunk.

 • A vásár időpontja:

  • november 26. - december 24.
 • A vásár helyszíne:

  • Pécs, Széchenyi tér

SZÁLLÁS TIPP:

Pécs csodaszép városa csak Önre vár! Annyi felfedeznivalót találni itt, a számtalan kulturális programról nem is beszélve. Felfedezőtúrájához válassza a Hotel Corso-ba szóló utalványunkat, Superior szobákkal, reggelivel és 4 órás kerékpározással. Ráadásként gyermeke 6 éves korig ingyenesen tarthat Önnel.

A cikket írta:

Kollár JúliaKollár Júlia
Frissített: 1. 10. 2022

Kezdődhet Magyarország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet