5 csodás hazai karácsonyi vásár

Gyönyörűen kivilágított terek, hangulatos karácsonyi énekek, fenyő illat és forralt bor - ezek az advent és a karácsonyi vásárok óhatatlan velejárói, és lássuk be, pont ezért szeretjük őket annyira. Következzen most 5 kihagyhatatlan hazai vásár!
5 csodás hazai karácsonyi vásár

Sokak számára az év legcsodálatosabb időszaka az advent, amely magába foglalja a fa díszítését, a mézeskalács sütést, az ajándékvásárlást és természetesen a karácsonyi vásárokat. Idén is sok hazai vásár vár ránk. Érkezzenek hát a karácsonyi dalok a forralt borozások a gyönyörűen feldíszített standok között. Lássuk, mely magyar városokba érdemes ellátogatni idén, ha egy kis karácsonyi hangulatra vágyunk!

Karácsonyi vásár a Szent István bazilikánál, Budapetsen

🎄 Budapest

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár hosszú évek óta a főváros adventi időszakának fénypontja. A vásáron évente közel 800 ezer látogató fordul meg, amely a népszerűségét egyértelműen mutatja. A Vörösmarty téren megvásárolható kézműves, népművészeti és design termékeket évről évre egy szakmai zsűri választja ki, ezzel is biztosítva a magas minőséget. A gasztronómia élményekre vágyók a finom helyi specialitásokon túl, kézműves édességeket és válogatott helyi alapanyagokból készült italokat is megkóstolhatnak. Különösen nagy választékban jelennek meg minden éven a hazai borvidékek legjobb borai.

Az adventi vásárt számos programlehetőség kíséri minden évben, amelyekről a Budapesti Karácsony hivatalos weboldalán tájékozódhatunk.

 • A vásár időpontja:

  • november 18. - január 1.
 • A vásár helyszíne:

  • Budapest, Szent István tér

SZÁLLÁS TIPP:

Válassza a stílusos kikapcsolódást a fővárosban, a Prestige Hotel Budapest superiorban a város központjában. Svédasztalos reggeli és egy csodás wellness részleg várja Önt, ha csomagunkat választja, valamint gourmé fogásokat kóstolhat meg a szálloda Michelin-csillagos éttermében.


🎄 Eger

Az egri adventi vásár minden évben a lenyűgöző barokk belváros szívében kerül megrendezésre. Ilyenkor fénybe borul a Dobó tér, a Gárdonyi tér, a Végvári vitézek tere és az egri vár. Térzene, koncertek, forralt bor, hagyományos adventi ételek és italok, valamint színes programok várják a kicsiket és nagyoknak egyaránt. Az állandó adventi programok között mesesétányt, varázslatos jégpalotát, párhuzamos ellentétek kiállítást, betlehem kiállítást, kamara kiállítást is találhatunk. A napi koncertek között pedig olyan fellépőkkel találkozhatunk, mint a Gajdos zenekar, a Groovehouse és Boggie.

Az összes programlehetőségről a vásár hivatalos honlapján tájékozódhatunk.

 • A vásár időpontja:

  • november 26. - december 23.
 • A vásár helyszíne:

  • Eger, Dobó tér

SZÁLLÁS TIPP:

Válassza a Park Hotel Minaretbe szóló utalványunkat, és szálljon meg a török hódoltság emléke, az Egri minaret közvetlen közelében, a belvárosban és élvezze a gazdag félpanziós ellátást. Mindezt az adventi vásár közvetlen közelében.


🎄 Debrecen

A Debreceni Adventi Vásár a történelmi belvárosban, a Kossuth téren és a Piac utcában várja a látogatóit. A csodaszépen kivilágított adventi házikókban különleges kézműves termékeket, fenséges finomságokat és lélekmelegítő forró italokat lehet vásárolni. Mondhatjuk, hogy ezzekkel sok vásárban találkozhatunk. De mégis mi az ami igazán különlegessé teszi a debreceni adventet? Íme a válasz: A kirakodóvásáron túl bizony olyan egyedi programokkal tlálkozhatunk, mint pl. az adventi korcsolyapályán való korcsolyázás, a Vojtina bábszínház előadásai és számtalan karácsonyi koncert.

Az összes programlehetőségről a vásár hivatalos honlapján tájékozódhatunk.

 • A vásár időpontja:

  • november 26. - december 23.
 • A vásár helyszíne:

  • Debrecen, Kossuth téren, a Dósa nádor téren, a Csapó utcán és a Rózsa utcán

SZÁLLÁS TIPP:

Válassza szállásául a Hotel Kamillát a Debrecenhez közei Balmazújvárosban, közvetlen gyógyfürdő kapcsolattal a Kamilla Thermal SPA-ba és félpanziós ellátással.

{FD: 8330}


🎄 Pécs

Pécs karácsonyi vására talán nem tartozik az ország legnagyobbjai közé, de annál különlegesebb adventi hangulatot áraszt ez a kis ékszerdobz a nagyvárosok között. A vásáron különleges figyelmet szentelnek a helyi termelők portékáinak. A főtéren található dzsámit minden este egy ünnepi, animált fényfestés díszíti, ahogy az azzal szomszédos városháza épülete is különleges kivilágítást kap. A hétvégi színpadi programok között adventi népi játékot, betlehemes felvonulást és koncerteket is találhatunk. Egy a pécsi kultúrát jól reprezentáló programlehetőség a Pécsi Nemzeti Színház az Adventi Erkélykoncertjei, ahol a társulat tagajival és a színház énekkarával is találkozhatunk.

Az összes programlehetőségről a vásár hivatalos honlapján tájékozódhatunk.

 • A vásár időpontja:

  • november 25. - december 24.
 • A vásár helyszíne:

  • Pécs, Széchenyi tér

SZÁLLÁS TIPP:

Pécs csodaszép városa csak Önre vár! Annyi felfedeznivalót találni itt, a számtalan kulturális programról nem is beszélve. A felfedezések után válassza szálláshelyéül, a Pécs közelében található fürdővárost, Harkányt és a Dráva Hotel Thermal Resortot. Utalványunk részeként félpanziós ellátásban és korlátlan wellness-használatban részesül, ráadásul a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő is a közelben lesz.


Karácsonyi villamos Miskolc

🎄 Miskolc

Miskolcon már tradíció a mesébe illő fényfüzérekkel feldíszített mézeskalácsot idéző adventi villamos. A belvárost átszelő villamospályán közlekedő szerelvényt már öt alkalommal választották meg Európa legszebb adventi villamosának. Belső tere egy igazi Mikulás házat idéz, a kandallóval, gazdag drapériákkal és karácsonyi muzsikával. Utazzon vele végig Közép-Európa leghosszabb főutcáján, és fedezze fel, a téli erdőt Lillafüreden. Adventi programokért fellátogathat a Miskoctapolcai Avalon Parkba is.

A város adventi programjairól az advent hivatalos honlapján tájékozódhatunk bővebben.

SZÁLLÁS TIPP:

Miskolc többek között az egyedülálló Barlangfürdőjéről híres. A fürdő közelében található az elegáns Kikelet Club Hotel, ahol egy felejthetetlen kikapcsolódást tölthet el, ha csomagunkat választja. A modern wellness-részlegben korlátlanul időzhet, az étteremben félpanziós ellátásban lehet része és a masszázsokat kedvezményesen veheti igénybe.


Reméljük sikerült jó ötleteket adnunk, ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Kollár JúliaKollár Júlia
Frissített: 23. 9. 2023

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet