5 csodás hazai karácsonyi vásár

Gyönyörűen kivilágított terek, hangulatos karácsonyi énekek, fenyő illat és forralt bor - ezek az advent és a karácsonyi vásárok óhatatlan velejárói, és lássuk be, pont ezért szeretjük őket annyira. Következzen most 5 kihagyhatatlan hazai vásár!
5 csodás hazai karácsonyi vásár

Sokak számára az év legcsodálatosabb időszaka az advent, amely magába foglalja a fa díszítését, a mézeskalács sütést, az ajándékvásárlást és természetesen a karácsonyi vásárokat. Idén is sok hazai vásár vár ránk. Érkezzenek hát a karácsonyi dalok és a forralt borozások a gyönyörűen feldíszített standok között. Lássuk, mely magyar városokba érdemes ellátogatni idén, ha egy kis karácsonyi hangulatra vágyunk!

Karácsonyi vásár a Szent István bazilikánál, Budapetsen

🎄 Budapest

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár hosszú évek óta a főváros adventi időszakának fénypontja. A vásáron évente közel 800 ezer látogató fordul meg, amely a népszerűségét egyértelműen mutatja. A Vörösmarty téren megvásárolható kézműves, népművészeti és design termékeket évről évre egy szakmai zsűri választja ki, ezzel is biztosítva a magas minőséget. A gasztronómia élményekre vágyók a finom helyi specialitásokon túl, kézműves édességeket és válogatott helyi alapanyagokból készült italokat is megkóstolhatnak. Különösen nagy választékban jelennek meg minden éven a hazai borvidékek legjobb borai. A látogatóknak idén sem kell nélkülözniük a monumentális karácsonyfát, ami igazi klasszikus karácsonyi színvilágban várja kicsiket és nagyokat egyaránt. A tér egyik fő attrakciója a gyerekek nagy kedvence a kisvasút, amit ingyenesen vehetnek igénybe a látogatók.

Az adventi vásárt számos programlehetőség kíséri minden évben, amelyekről a Budapesti Karácsony hivatalos weboldalán tájékozódhatunk.

  • A vásár időpontja:

    • november 17. - január 1.
  • A vásár helyszíne:

    • Budapest, Szent István tér

SZÁLLÁS TIPP:

Válasszon egy stílusos kikapcsolódást a fővárosban, vagy környékén. Ajánlataink között megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet, ha gyermekekkel érkezik, vagy inkább páros kikapcsolódásra vágyik.

Budapest - Legnépszerűbb ajánlatok


🎄 Eger

Az egri adventi vásár minden évben a lenyűgöző barokk belváros szívében kerül megrendezésre. Ilyenkor fénybe borul a Dobó tér, a Gárdonyi tér, a Végvári vitézek tere és az Egri vár. Térzene, koncertek, forralt bor, hagyományos adventi ételek és italok, valamint színes programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az állandó adventi programok között a gyerekeket a Varázslatos Jégpalota várja, ahol a legkisebbek egy meleg, barátságos helyen rengeteg játék, mesekuckó és kézműves műhely közepette szórakozhatnak. A napi koncertek között pedig olyan fellépőkkel találkozhatunk, mint Szekeres Adrienn, Bon bon együttes, valamint Zséda.

Az összes programlehetőségről a vásár hivatalos honlapján tájékozódhatunk.

  • A vásár időpontja:

    • november 25. - december 23.
  • A vásár helyszíne:

    • Eger, Dobó tér

SZÁLLÁS TIPP:

Válassza a Park Hotel Minaretbe *** szóló utalványunkat, és szálljon meg a török hódoltság emléke, az Egri minaret közvetlen közelében a belvárosban és élvezze a gazdag félpanziós ellátást. Mindezt az adventi vásár színhelyén.


🎄 Debrecen

A Debreceni Adventi Vásár a történelmi belvárosban, a Kossuth téren és a Piac utcában várja a látogatóit. A csodaszépen kivilágított adventi házikókban különleges kézműves termékeket, fenséges finomságokat és lélekmelegítő forró italokat lehet vásárolni. Mondhatjuk, hogy ezekkel sok vásárban találkozhatunk. De mégis mi az ami igazán különlegessé teszi a debreceni adventet? Íme a válasz: A kirakodóvásáron túl bizony olyan egyedi programokkal találkozhatunk, mint pl. az adventi korcsolyapályán való korcsolyázás, vagy a kisvasutazás, a báb- és utcaszínház és számtalan karácsonyi koncert.

Az összes programlehetőségről a vásár hivatalos honlapján tájékozódhatunk.

  • A vásár időpontja:

    • november 25. - december 23.
  • A vásár helyszínei:

    • Debrecen, Kossuth tér, a Dósa nádor tér, a Csapó utca, a Rózsa utca és a Piac utca

SZÁLLÁS TIPP:

Válassza szállásául a Hotel Kamillát **** a Debrecenhez közeli Balmazújvárosban, közvetlen gyógyfürdő kapcsolattal a Kamilla Thermal SPA-ba, ahol kipróbálhatja az ország legnagyobb szaunáját. Utalványunknak köszönhetően pedig ízletes félpanziós ellátásban lesz része.


🎄 Pécs

Pécs karácsonyi vására talán nem tartozik az ország legnagyobbjai közé, de annál különlegesebb adventi hangulatot áraszt ez a kis ékszerdoboz a nagyvárosok között. A vásáron különleges figyelmet szentelnek a helyi termelők portékáinak. A főtéren található dzsámit minden este egy ünnepi, animált fényfestés díszíti, ahogy az azzal szomszédos városháza épülete is különleges kivilágítást kap. A programok között meseolvasást, betlehemes felvonulást és számos koncertet is találhatunk. Egy a pécsi kultúrát jól reprezentáló programlehetőség a Pécsi Nemzeti Színház Erkélykoncertjei, ahol a társulat tagjaival és a színház énekkarával is találkozhatunk.

Az összes programlehetőségről a vásár hivatalos honlapján tájékozódhatunk.

  • A vásár időpontja:

    • december 1. - december 24.
  • A vásár helyszíne:

    • Pécs, Széchenyi tér

SZÁLLÁS TIPP:

Pécs csodaszép városa csak Önre vár! Annyi felfedeznivalót találni itt, a számtalan kulturális programról nem is beszélve. A felfedezések után válassza szálláshelyéül, a Pécs közelében található fürdővárost, Harkányt és az Ametiszt Hotel Harkányt ***. Utalványunk részeként ízletes svédasztalos reggeliben lesz része, valamint egész napos belépőt is kap a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőbe


Karácsonyi villamos Miskolc

🎄 Miskolc

Miskolcon már tradíció a mesébe illő fényfüzérekkel feldíszített mézeskalácsot idéző adventi villamos. A belvárost átszelő villamospályán közlekedő szerelvényt már 6 alkalommal választották meg Európa legszebb adventi villamosának és szeretne idén is Európa legszebbje lenni. Bár az elmúlt években egy mézeskalácsnak öltöztették, ezen az éven új ruhája lesz, és hogy milyen is lesz idén a mesebeli jármű, az legyen most még meglepetés. Mindenképp utazzon vele végig Közép-Európa leghosszabb főutcáján, vagy fedezze fel a téli erdőt Lillafüreden, de más, különleges adventi programokért ellátogathat a Miskolctapolcai Avalon Parkba is. Idén a város 3 főterén rendezik meg a különböző programokat, ahol koncerteken, gyertyagyújtáson és bábszínházon át egy különlegességgel is készülnek. Idén az Erzsébet téren december 1. és január 7. között varázslatos hangulatú, ünnepi fényekkel kivilágított jégpálya csábítja ide a közös kikapcsolódásra vágyókat.

A város adventi programjairól az advent hivatalos honlapján tájékozódhatunk bővebben.

  • Az adventi program időpontja:

    • december 1. - december 23.
  • A programok helyszínei:

    • Miskolc, Szent István tér, Városház tér, Erzsébet tér

SZÁLLÁS TIPP:

Miskolc többek között az egyedülálló Barlangfürdőjéről híres. Szálljon meg a városközpontban található Hotel Öreg Miskolcz **** szállodában, ahol egy felejthetetlen kikapcsolódást tölthet el. Ha csomagunkat választja ízletes félpanziós ellátásban lehet része, feltöltődhet a szaunákban és fürdőbelépőt kap a Miskolctapolcai Barlangfürdőbe.


Reméljük sikerült jó ötleteket adnunk, ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról! Vagy ha érdekli, milyen ünnepi pompában ragyognak a mellettünk található európai városok, nézzen bele az erről szóló blogunkba is.

A cikket írta:

Frissített: 23. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet