TOP 7 ok amiért érdemes az előszezonban utazni

Az utazás időzítése kulcsfontosságú tényező, amely jelentősen befolyásolja az élményeket. Az előszezon, vagyis az turistaszezon kezdeti időszaka, számos előnnyel jár. Olvassa el érveinket az előszezoni utazás mellett.
TOP 7 ok amiért érdemes az előszezonban utazni

1. Költséghatékony

Kezdjük rögtön a piszkos anyagiakkal. Az előszezonban rendszerint kedvező árak várják az utazókat. Ez egyaránt igaz a szállásokra, az éttermekre és sokszor a belépőjegyekre is. Az alacsonyabb kereslet miatt ráadásul, a szolgáltatók különleges ajánlatokkal és kedvezményekkel igyekeznek növelni forgalmukat, amikről nem érdemes lemaradni.

Gyakran a legjobb wellness szállodákban is sokkal kedvezőbb áron látogathat el, mint a főszezon alatt. A megspórolt pénzt pedig további nagyszerű programokra költheti, így még több élménnyel térhet haza a kirándulásról.

Tudta, hogy...?

A főszezonban akár 15-30%-os felárakat is használnak a szálláshelyek?

2. Elkerülheti a zsúfoltságot

Bár a legtöbb utazás esetében nem nyáron adottak a legjobb feltételek, az emberek szokásai miatt a mai napig az számít a legforgalmasabb turisztikai időszaknak. Ilyenkor a legjellemzőbb, hogy a turisták értékes időt pazarolnak el a végtelen sorban állással, és amiatt is, hogy a vendéglátó helyek az átlagoshoz képest lassabb és rosszabb szolgáltatást nyújtanak, hiszen nem győzik kiszolgálni a megsokasodott vendégsereget.

Ha az előszezon idejére szervezi a kiruccanást, ettől mind megkímélheti magát. Ez már csak azért is jól jön, mert ha olyan helyekre utazik, mint például Prága, Krakkó vagy az Alpok, minden időre szüksége lesz, hogy az összes nevezetességet útba ejthesse.

Travelking TIPP:

A nemzeti ünnepeink körüli hosszú hétvégéken mindig zsúfoltak a szálláshelyek. Azonban ha nem ragaszkodik a hazai pihenéshez, a környező országokban ezekben az időszakokban is kényelmesen pihenhet, ráadásul megspórolja az ünnepi felárat is!

3. Az ideális időpontot választhatja

Az előszezon egy újabb előnye, hogy a szálláshelyek foglaltsága legtöbbször szinte elhanyagolható, emiatt akkor indulhat útnak, amikor csak akar. Felejtse el a bosszantó kompromisszumokat és tervezze a kirándulást olyan időpontra, amikor biztosan nem jöhet közbe semmilyen munkahelyi vagy más probléma. Így lesz igazán zavartalan a pihenés.

Travelking TIPP:

Látogasson el tavasszal, vagy nyár elején Horvátországba, és Öné lehet az egész tengerpart!

Horvátország - Legnépszerűbb ajánlatok

4. Kellemes az időjárás

Az előszezonban már nincs szükség a télikabátra, de a nyári hónapok fullasztó forróságához képest tökéletes körülmények várnak Önre. Sokkal jobban élvezi majd a városnéző és hegyvidéki túrákat is, ha nem meríti ki az energiacelláit olyan hamar a nyomasztó hőség.

És az sem mellékes, hogy az egyre forróbb európai nyarak idején az egészségét is megterheli, ha hosszadalmas felfedezésre indul. Ne essen ebbe a hibába, szervezze utazását a tavaszi időszakra!

Tudta, hogy...?

A 2023-as volt a Föld eddigi legmelegebb nyara? Hát kell még több érv a tavaszi pihenés mellett?

5. Változatos programokra számíthat

Ahogy az esztendő is szép lassan újraindul, Európa nagyvárosaiban úgy szaporodnak meg az izgalmas kulturális események, amik igazán felejthetetlenné tesznek egy hétvégi kiruccanást.

A legjobb gasztronómiai, művészeti és zenei fesztiválok ilyenkor kerülnek megrendezésre. Ne maradjon le róluk amiatt, hogy utazását későbbre halasztja!

Travelking TIPP:

Használja ki az előszezoni kedvező árakat, és jutalmazza meg magát egy különleges gasztronómiai élménnyel.

Vacsorázott például már a Michlein Guideban szereplő étteremben?

6. Autentikus élmények várják

A főszezon idején a népszerű üdülőhelyek szinte egy másik üzemmódba kapcsolnak. Ilyenkor a helyiek igyekeznek mindent megtenni a turisták kényelme érdekében. Ez egyrészt nagyon kényelmessé teheti tartózkodását, hiszen sok minden gördülékenyebben megy. A nyitvatartási idők például gyakran hosszabbak, bizonyos szolgáltatások pedig egyenesen csak ekkor érhetőek el.

Másrészt pont emiatt a főszezonban kevesebb az esélye arra, hogy igazán megismerje, hogyan is élik életüket vendéglátói. Az sem mellékes, hogy turistacsapdák miatt sem kell aggódnia és sokszor a helyi lakosok is kedvesebbek, megértőbbek az idegenekkel. Utazzon az előszezonban, hogy bepillantást nyerjen úticélja autentikus mindennapjaiba!

Tudta, hogy...?

A tömegturizmus miatt Amszterdamban és Barcelonában már különadókat vezettek be? A helyiek élhetetlennek tartják a turisztikai főszezonban lakhelyüket.

7. Kirándulhat a burjánzó természetben

A tavaszi természetnél kevés lenyűgözőbb dolog létezik. A túrázók ilyenkor feltöltődhetnek az újjáéledő erdőkből, a frissen nyíló virágokból és a duzzadó patakokból áradó frissességgel.

És az sem mellékes, hogy a kisebb kihasználtság miatt nem kell beérnie egy a látnivalóktól távoli szálláshellyel, választhat olyat is ami a közvetlen közelében található, nagy eséllyel lesz szabad szobájuk Önnek. Például ha egy igazi hegyvidéki szálláshelyre látogat el egyenesen a túraútvonalak kiindulópontjánál szállhat meg, és nem kell egy hosszú autóúttal számolnia.

Tudta, hogy...?

Kora tavasszal a hóvirág mellett olyan gyönyörű virágokat is megcsodálhat, mint a csillagvirág, az ibolya vagy a tavaszi hérics.


Az előszezonban történő utazás tehát számos előnnyel jár. Nem kockáztatunk nagyot, ha azt mondjuk, hogy egy hamisítatlan tengerparti nyaralás kivételével, jobban jár ha már tavasszal útnak indul.

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 27. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet