Michelin Guide 2023: A legjobb éttermek Magyarországon és a szomszédunkban

Megjelent a Michelin guide 2023-as kiadása, amely sorra veszi a legjobb hazai éttermeket. Hazánkban 75 étterem került díjazásra, melyből 28 a fővárosban található. Mi a vidéki éttermeknek jártunk utána, illetve átkukkantottunk a szomszédainkhoz is.
Michelin Guide 2023: A legjobb éttermek Magyarországon és a szomszédunkban
Michelin Guide 2023: Macok bisztro Eger

1. Észak Magyarország érintése

A Budapesti éttermek helyett inkább vidékre kalandozunk, és megnézzük Észak-Magyarország a Bükk hegységen kívül mit tartogat a látogatók számára.

Miskolc ízei

Idén újra kiérdemelte a rangos elismerést a híres miskolctapolcai barlangfürdő közelében található Avalon Restaurant, amely olaszos ízekkel várja a vendégeit. A Lillafüredi kisvonat induló állomásánál található Végállomás Bisztorant is ismét aratott, itt a friss helyi alapanyagok dominálnak, mint a bükki sajtok, vagy pisztráng. Emellett a Zip's Beer & Tapas bár is felkerült idén is a listára, melynek különleges sörei és finom ételei a belváros szívében várják a gasztrobolondokat.

SZÁLLÁSTIPP: Szálljon meg Miskolc belvárosában a Hotel Öreg Miskolcz **** szállodában és élvezze a város ízeit.

Egri csillagok

Az Egri vár lábánál található Macok Bisztró idén először került fel a Michelin guidera, ami nem meglepő, hiszen a tüzes egri borokat kiválóan párosítják a szezonálisan változó menüvel, és teszik mindezt elérhető áron. Ebédeljen páratlan kilátással a várkapura és a Tinody térre.

SZÁLLÁSTIPP: Szálljon meg a Park Hotel Minaret *** szállodában a minaret tövében, az egri vár közelében.


Michelin Guide 2023: Tihanyi Vinarius étterem

2. A Balaton ízei

A magyar tenger partján ülve gyönyörködjön a látványban és kóstolja meg a legjobb ízeket, vagy kísérje őket egy finom Balaton-felvidéki borral.

Füredi finomságok

A Balatonfüredi Lua Resort Noon éttermében fine dining élményeket kínál csodás kilátással a Balatonparton. A Zelna Borbisztró egy baráti borozás tökéletes helyszíne lehet. Az impozáns Vaszary és Jókai villa mellett elhaladva, az utca végén található a Mór24 étterem, amely egy small plate étterem és natúr borbár elegye. A városháza mellett nem érdemes kihagyni a Sparhelt Bisztrót sem, amely két különböző menüsort kínál, a hazai ízekre, illetve a nemzetközi gasztronómiára fókuszálva.

SZÁLLÁSTIPP: Szálljon meg Balatonfüred egyik legfényűzőbb hotelében a Hotel Golden Lake Resort **** superiorban. Töltődjön fel a luxus wellness részlegben a Balaton partján, élvezze a prémium kategóriás szobákat és a gazdag félpanziós ellátást.

Tihanyi fogások

A Tihanyi Yacht Club Füge étterme olasz és hazai ízeket kombinál, elérhető áron, friss alapanyagokból, nem mellesleg csodás kilátással a Balatonra. A Tihanyi Vinarius étterem a tihanyi Belső-tó partján található, és a friss alapanyagokból készült ételek mellett csodás borokat is kínál. Az étteremnek egy 1800-as években épült parasztház ad otthont, egy tágas pince is tartozik hozzá, az étlapon pedig megjelenik a híres tihanyi levendula is.


Michelin Guide 2023: 42 étterem, Esztergom

3. A dunántúl csillagai

Esztergom ízei

A Michelin csillaggal is büszkélkedő 42 étterem, és a ‘kistestvére’ a Piac 42 étterem a tradíció és innováció játékán keresztül repít a csúcsgasztronómia világába. A 42 étterem inkább felfedező kedvűeknek, míg a Piac 42 éttermet minden kíváncsi gasztrobolondnak ajánljuk.

SZÁLLÁSTIPP: Kapcsolódjon ki a Hotel Adalbert - Szent György Ház *** vendégeként és a finom ízek mellett kipróbálhatja az Aquasziget fürdőt is.

Győr gyöngyei

A Lamereda étterem és bisztro Győr belvárosában várja a vendégeit, ahol az ínycsiklandó fogások mellett borvacsorákra és kóstolókra is van lehetőség. Magyarország legkiválóbb válogatott ételeit kóstolhatják meg az érdeklődők.

SZÁLLÁSTIPP: Töltődjön fel a Gyirmót Sport & Wellness Hotel ****-ban, amely félpanziós ellátással, valamint korlátlan wellness használattal várja vendégeit.


Michelin Guide 2023: Restavracija Julijana, Bledi-tó

4. A legjobb ízek Szlovéniában

Szlovénia legszebb látnivalóit már cikksorozatunkban összefoglaltuk, de a Michelin Guide által említett éttermeket is érdemes az itinerjére tűznie, ha délnyugati szomszédunkba látogat.

Maribori csodák

A Restavracija Sedem nem messze található a Maribori vártól, ahonnan csodálatos kilátásban lehet része a városra. Jutalmazza meg magát a vár meghódítása után egy kellemes ebéddel itt, és élvezze a tradicionális szlovén ízeket egy kis csavarral. Az étterem érdekessége, hogy a helyi vendéglátóipari iskola hallgatói is tanulnak és dolgoznak benne.

SZÁLLÁSTIPP: Válassza a Maribor melletti Pohorje hegyen álló Wellness & Spa Hotel Bolfenk **** szállodát, ahol csodás wellness élmények várják. Maribor felfedezése mellett így lehetősége lesz a környező természet bejárására is.

Élmények a Bledi-tónál

A varázslatos hegyi környezetben lévő Bledi-tó partján található Restavracija Julijana teraszáról varázslatos kilátás nyílik a Bledi várra és a tó közepén álló kis szigetre. A Grand Hotel Toplice aljában található étteremben megkóstolhatja a tóban élő halakat és a szlovén tradicionális ételeket egzotikus és nemzetközi csavarral.

SZÁLLÁSTIPP: Élvezze a csodálatos kilátást és a wellness élményeket a Hotel Astoria Bled ***-ben, ahol wellness-részleg és szaunavilág várja a vendégeket.


Michelin Guide 2023: Eska étterem és pékség, Prága

5. Gourmet falatok Csehországban

Fedezze fel Csehország legszebb látnivalóit és kóstolja meg a legjobb ízeket a fővárosban.

Prágai látogatás

A Vitkov hegy lábánál található Eska étterem és pékség az egykori szövőgyár helyén áll, így csodás belmagasságra és indusztrialista berendezésre kell számítani. A letisztult design csodás belbecset rejt, kiváló ár-érték aránnyal. A régi családi recepteket modern csavarral tálalják a vendégeknek. A belvárosban található Restaurance Monarch a steakek szerelmeseinek lesz tökéletes választás. A különleges marhasülteken kívül az étterem borkínálata is figyelemre méltó, így érdemes gyalog érkezni.

SZÁLLÁSTIPP: Ha Csehországról van szó, a legtöbbeknek a minőségi sör jut eszébe. Szálljon meg a belvárosban található Spa Beerland Chateaux - U Zlaté Hrušky *** szállodában, ahol a cseh söröket kívül és belül is ‘fogyaszthatja’ a tölgyfakádas sörfürdőnek köszönhetően.


Michelin Guide 2023: The Glass Garden, Salzburg

6. Ínyenc vacsora Ausztriában

Nyugati szomszédunk híres konyhaművészetéről, gondoljunk csak a Sacher tortára vagy a híres Winersnitzelre. Kóstolja meg legjavát velünk.

Bécsi ízek

A főváros szívében található Spect étterem a Szent István-székesegyház mellett várja vendégeit. Az étterem kiérdemelte a Bib Guormant díjat elérhető árai és kiváló ételei miatt. Tapasztalja meg a tradicionális bécsi ételeket a legfrissebb helyi alapanyagokból elkészítve.

SZÁLLÁSTIPP: Fedezze fel az osztrák főváros legszebb látnivalóit és szálljon meg a Holiday Inn Vienna - South **** szállodában. A szobából mesés kilátás nyílik majd a városra és a szálloda nagyszerű elhelyezkedésének köszönhetően jól megközelíthetők lesznek a híres látnivalók is.

Salzburg ínyenceinek

A város szívében található különleges fine dining étterem, a The Glass Garden nem csak fantasztikus ízeivel, de varázslatos enteriőrjével is elkápráztat. Ahogy már a neve is utal rá, egy kis üveg palotában fogyaszthatja az ételeket varázslatos kilátással a városra. Az étterem számos vegán fogást is szolgál a tradicionális ételek mellett. Érdemes előre foglalni, valamint az étterem árai is tükrözik a csúcsgasztronómiát.

SZÁLLÁSTIPP: Egy Salzburgi látogatás után szálljon meg az Alpokban található Vitalhotel Saliter Hof **** szállodában, amely a béke és a pihenés igazi oázisa. Modern wellness részlegével, élménygasztronómiájával és gyönyörű a hegyvidékre néző erkélyes szobáival mindenkit elvarázsol.


Michelin Guide 2023: Restauracja Pod Nosem, Krakkó

7. A legfinomabb Lengyel ételek

Lengyel-magyar két jó barát együtt vigad, s issza borát - tartja a mondás. Látogasson el Lengyelországba és élvezze a legjobb ételeket.

Krakkó legjobb fogásai

A Wawel királyi palota alatt található Restauracja Pod Nosem egy színes középkori hangulatú étterem, ahol hatalmas fali szőnyegek és a tradicionális lengyel fogások modern értelmezése várja. Élvezze a királyi lakomát és a pompás környezetet egy csodás vacsora keretében.

SZÁLLÁSTIPP: Szálljon meg Krakkó történelmi belvárosában a Hotel Nowa Panorama *** szállodában. Fedezze fel a város történelmi jelentőségű belvárosát és élvezze a szűk utcácskák varázslatos hangulatát.

Zakopane ízei

A festői szépségű kis lengyel várost Zakopanét a Giewont és a Gubalowka csúcsok ölelik körbe. A Giewont étterem Koscielisko a város külsőbb részén található, de megér egy látogatást, ha már kinézelődték magukat a Gubałowka piacon és a Kropowki sétányon. Az étterem teraszáról festői kilátásban gyönyörködhet a Giewont csúcsra miközben a Podhale régi ízeivel kényeztetik.

SZÁLLÁSTIPP: Baráti társaságok vagy családok számára kiváló választás a Tatra Wood House, ahol akár 8 személy is kényelmesen elfér. Fedezze fel “Lengyelország téli fővárosát” és gyönyörködjön a környező természetben.


A 2023-as Michelin Guide érkezésével Magyarország éttermi színterei ismét a figyelem középpontjába kerültek. Az élményvadászok és gasztronómia szerelmesei számára Eger, Miskolc, Esztergom, Balatonföldvár, Tihany és Győr kínálja az év legizgalmasabb ízélményeit. Az értékelések során azonban ne feledkezzünk meg a határon túli kulináris gyönyörűségekről sem, hiszen a Michelin Guide továbbra is elismeri a szlovén, lengyel, osztrák és cseh éttermek kiváló teljesítményét, szélesítve ezzel a gasztronómiai horizontot, és inspirálva a gasztronómiai kalandok iránt érdeklődőket.

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 1. 5. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet