Május 1-i hosszú hétvége: TOP 5+1 tavaszi program

Használja ki a május 1-ei hosszú hétvégét, utazzon el és kapcsolódjon ki. Ötletekért pedig inspirálódjon blogunkból, ahol összegyűjtöttük a legjobb programokat.
Május 1-i hosszú hétvége: TOP 5+1 tavaszi program

Mivel idén május 1-e egy szerdai napra esik, ha két nap szabadságot kiveszünk, akkor a munkaszüneti napból, akár egy 5 napos hosszú hétvégét is csinálhatunk, egy hosszabb pihenésre pedig mindenkinek nagy szüksége van ebben az időszakban. Érdemes ezt az időt szeretteinkkel vagy barátainkkal tölteni. A május 1-i programok 2024-ben is szórakoztató élményeket kínálnak az egész családnak, tekintse meg válogatásunkat, ha kikapcsolódást keres a munka ünnepére.

Tudta, hogy...?

Idén a legtöbb településen megemlékeznek arról is, hogy Magyarország immáron 20 éve csatlakozott az Európai Unióhoz.


1. Dunaföldvári majális és Spenótfesztivál a Duna-parton

A Budapesttől egy kb. 3 órára található Duna-parti város rengeteg rendezvénnyel - sportrendezvények, spenótfesztivál, színpadi programok, köztük koncertek, - várja a látogatókat. Mivel a várost "Spenótfalvának" is nevezik, nevéhez hű maradva spenótos ételek bemutatója és kóstolója is lesz a Duna parton, amit nem érdemes kihagyni. A majális további információiról és a konkrét programokról bővebben ezen az oldalon olvashat.

Hova érdemes még Dunaföldváron ellátogatni?

  • A Duna partján fekvő Dunaföldvári Gyógy- és Strandfürdő családias, otthonos légkörben várja a látogató vendégeket az év minden napján.
  • A Dunaföldvári Vár, amely minden évben színes programokkal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.
  • Egy finom süteményre vagy kávéra betérhet a Tóth Cukrászdába.
  • Ha csak egy séta erejére is, de érdemes ellátogatni a Dunántúlt és az Alföldet összekötő Beszédes József hídhoz, amely ezerarcú, attól függően melyik napszakban és honnan tekintünk rá.

Tudta, hogy...?

Az EU csatlakozáskor, 2004-ben Guinness-rekordot döntöttek: a város irányítószámával megegyező – 7020 – adag dunaföldvári húsgombóc levest főztek cipóban tálalva.


2. Esztergomi majális

Igazán különleges élmény várja a Duna jobb partján található Esztergom városában. Ugyanis április 30-án, kedden rendezik meg az évtizedes múltra visszatekintő Lampionos Hajós Felvonulást a városban. A félnapos program keretében a felvonulás mellett fotós workshoppal, gasztronómiai élményekkel és koncerttel is várják az ide látogató vendégeket. A családokat 16 órától a Duna-Ipoly Nemzeti Park és az Esztergom Madárakol Természetvédelmi Egyesület munkatársai rovaros kirakókkal, fészek bemutatóval és egyéb természettel kapcsolatos programokkal is várja, de kitelepül még a Kresztergom Park is, ahol a legkisebbek elektromos Suzuki kisautókon élhetik át a vezetés élményét. A majális további információiról és a konkrét programokról bővebben ezen az oldalon olvashat.

Hova érdemes még Esztergomban ellátogatni?

  • Ha Esztergom, akkor Bazilika! A Magyar Katolikus Egyház legnagyobb temploma egész évben különleges élményekkel várja a látogatókat.
  • Az Ybl- és Kossuth-díjas építész, Finta József által tervezett óriási és modern komplexumban minden adott egy tökéletes családi kikapcsolódáshoz, ráadásul az Aquasziget Élményfürdőből egyedülálló kilátás nyílik a Bazilikára és az Esztergomi várra.
  • Az egész ország szívét meghódító 'A mi kis falunk' című sorozat egyik kultikus helyszínére is ellátogathatnak, ugyanis itt található Teca kocsmája.
  • A Párkány és Esztergom városát összekötő Mária Valéria hidat is szinte kötelező felkeresni.

Tudta, hogy...?

A Zwack Unicum titkos receptje az esztergomi Prímási és Főkáptalani Levéltárban van titkos letétben.


3. Május 1. Hajdúszoboszlón

Magyarország egyik legnépszerűbb vidéki üdülőhelye, ahol Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a Hungarospa található, 2024. május 1-én Strandnyitó rendezvénnyel várja a látogatókat. A hajdúszoboszlói nyári strandszezon nyitó bulija a Hungarosparty az év szezonnyitó bulija sztárfellépőkkel, amely már hagyományos rendezvénye a hajdúszoboszlói fürdőnek. A rendezvényre a belépés díjtalan! A rendezvény további információiról itt tájékozódhat.

Hova érdemes még Hajdúszoboszlón ellátogatni?

  • A Fordított házban különleges élmény megtapasztalni a világot fejjel lefelé, bár enyhébb gravitációs hatás is érzékelhető, ezért az egyensúlyérzéket igencsak igénybe veszi és egy enyhe szédülést is okozhat. Ez persze nem kell, hogy eltántorítson minket.
  • Városnéző Nosztalgiavonat - a kisvonat egy félórás városi körutazásra hívja a látogatókat.
  • A Mókuskaland Élményparkban minden korosztály számára izgalmas kihívás az erdős akadálypályákon próbára tenni képességeiket.
  • A hajdúszoboszlói Csónakázó tó közvetlen a Hungarospa fürdő mellett terül el, ahol lehetőség van csónakázásra, illetve szezonon kívül horgászatra is. A tó érdekessége, hogy télen sem fagy be a termálvíz melegének köszönhetően.

Tudta, hogy...?

A híres hajdúszoboszlói termálvizet 1925. október 26-án kőolaj és földgázfúrások során véletlenül fedezték fel a termálforrást, amely a mai híres-neves hajdúszoboszlói termálfürdő alapját adja.


4. Szerelem a Szentendrei Skanzenben

Május 1-je a századfordulón címmel rendezik meg az idei nyárköszöntő majálist a szentendrei Skanzenben. Idén a fő téma a párválasztás, és a szerelem, ezért tavaszköszöntő zöldágjárással, májusfaállítással, játékokkal és zenés mulatsággal hozzák vissza az 1910-es évek majálisainak hangulatát. A városban az egész napos eseményt a Munka ünnepének hagyományos ceremóniája mellett Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából rendezik meg. A rendezvény további információiról itt tájékozódhat.

Hova érdemes még Szentendrén ellátogatni?

  • A 70-es évek világát idéző Retro Design Center interaktív kiállítás kihagyhatatlan látnivalója Szentendre városának.
  • A Szentendrei Japánkert, a nyugalom szigete, egy csodás élményt garantál, amely Magyarországon egyedülállóan éjszakai kertként is funkcionál.
  • A történelmi városmag központja a Fő tér, az itt álló házaknak saját történetük van. A hangulatos kis utcácskákat pedig nem érdemes kihagyni.
  • Érdemes kilátogatni a Szentendrei-szigetre, hiszen számos program és látnivaló várja a turistákat. A legkedveltebb kiránduló célpont a Kisoroszi Szigetcsúcs, amely a Szentendrei-sziget legészakibb csücske.

Tudta, hogy...?

A szentendrei esernyők nem egyediek a világban. Az úgynevezett Umrella Sky Projekt (magyarul: “Esernyős ég projekt” egy külföldi kisvárosból, Aguedából indult, ahol 2012-ben egy művészeti kiállítás keretében tűnt fel először.


5. Pécsi majális

Baranya vármegye székhelye Budapesttől mindössze egy kb. 2 órányi autóútra található. A 2024. május 1-jén megrendezésre kerülő Pécs Majális helyszíne a város zöld szívében, a Balokány Ligetben lesz, ahol hagyományos majális, fergeteges koncertek, gyerekprogramok, kézműves vásár, lufihajtogatás, állatsimogató, arcfestés és még sok meglepetés várja a látogatókat majális alkalmából! A rendezvény további információiról itt tájékozódhat.

Hova érdemes még Pécsett ellátogatni?

  • Családosoknak érdemes ellátogatni a Pécsi Állatkertbe, amely a Mecsek oldalában, gyönyörű környezetben található.
  • Pécs városának meghatározó épületébe, a pécsi Püspöki palotába és a mellette található székesegyházba.
  • Akik nem félnek a magasban, kihagyhatatlan látnivaló a János kilátó, amely 611 méter magasból kínál lenyűgöző panorámát.
  • Magyarországon elsőként Pécs belvárosában, egy vaskerítésen jelentek meg a Szerelmesek lakatjai. Ha csak egy séta erejéig is, de látogasson el erre a romantikus látnivalóhoz, és ha kedve támad, kedvesével Önök is otthagyhatják szerelmük jelképét.

Tudta, hogy...?

Pécs egyik kevésbé ismert látványossága a havihegyi mandulafa, ami 2019-ben az év európai fája lett. A 135 éves fa a Havihegy csúcsán a Boldogasszony-templomnál áll.


+1. Bajmóc

Az 5 napos hosszú hétvége lehetővé teszi, hogy egy külföldi wellness kikapcsolódást is választhassunk magunknak. Látogassanak el a szlovákiai Bajmóc kisvárosába, amely leginkább fürdőjéről és a várkastélyáról híres. Akár gyermekeivel, akár csak kedvesével érkezik, számtalan látnivaló és program várja.

Szállás tipp:

Fedezze fel a szlovákiai Bajmóc fürdővárosát és szálljon meg a Maxim Wellness Panzióban, amely félpanzióval, valamint pezsgőfürdővel és szaunákkal felszerelt modern wellness-részleggel várja a vendégeket. A kisváros varázslatos környezete a mesebeli kastéllyal és a környező vidékkel garantáltan teljesen elvarázsolja majd.

Tudta, hogy...?

A város gyöngyszeme, a Bajmóci Várkastély nemcsak Szlovákia, de Közép-Európa egyik leglátogatottabb és legszebb várkastélya.


Reméljük válogatásunkkal egy kicsit segítettünk a döntésben. Akármelyik programötletünket is választja, a május 1-ei hosszú hétvége tökéletes alkalom bármelyik kaland megvalósításához. A Travelking pedig bármiben társa lesz.

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 3. 5. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet