Hősök tere

Ha Budapestre látogat, semmiképpen ne hagyja ki az egyik legszebb látványosságot, a Hősök terét. Az UNESCO Világörökség részét képező Andrássy út és aVárosliget között helyezkedik el. Ennek a csodálatos térnek a középpontjában a Millenium emlékmű áll, amely a magyar történelem egészét ábrázolja a legfontosabb magyar királyok és a Habsburg-ellenes felkelések vezetőinek szobrain keresztül. Az emlékmű meghatározó eleme a 36 méter magas oszlop, amelyen Gábriel arkangyal szobra látható. Alatta a talapzaton a honfoglaló eleink lovasszobrai, Árpád fejedelemmel az élen mellette balra (Hátulról előre) Tétény, Ond, Kond. Mellette jobbra (hátulról előre) Tas, Huba, Előd. A bal oldali oszlopcsarnok (balról jobbra): Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. András, IV. Béla, Károly Róbert, Nagy Lajos, a jobb oldali oszlopcsarnok (balról jobbra): Hunyadi János, Mátyás király, Bocskai István, Bethlen Gábor, Thököly Imre, II. Rákóczi Ferenc, Kossuth Lajos szobrai látható.

A Hősök terének meglátogatása után érdemes felfedezni a Városligetet, benne a Vajdahunyad várával, illetve gyerekekkel a Fővárosi Állat- és Növénykertet is.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Budapest

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet