Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Sumava régió: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A Šumava-hegység a Csehország, Ausztria és Németország határán fekszik. A terület jelentős részét a Šumava Nemzeti Park foglalja el, ahol illatos erdők és rétek, festői völgyek és gleccsertavak, találhatók. Kirándulásai során körülöleli majd a gyönyörű természeti. A Šumava szépségeit több száz kilométernyi túraútvonalon és hajózható folyón fedezheti fel. Ezenkívül a Šumava számos várat és kastélyt, kalandparkot, aquaparkot, múzeumot és síterepet is kínál.

Aquaworld Lipno Legkedveltebb utazás

Látogasson el Šumava legnagyobb élményfürdőjébe, ahol remek szórakozási lehetőségre talál az év bármely szakaszában. Élvezze a káprázatos kilátást a Lipno víztározóra csúszdázás, a vadvízi folyó hullámainak legyűrése, vagy egyszerűen csak medencézés közben. A tökéletes kikapcsolódáshoz nem maradhat el a finn szauna és a masszázsok sem. Az élményfürdő minden nap 10:00 - 21:00 között tart nyitva. Közvetlenül a fürdő mellett található a Hopsárium gyerek játékterem.

További információ

Síelés Šumaván Legkedveltebb utazás

Šumava Csehország, Ausztria és Németország között terül el, síközpontjai magasabb tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. A hegység gyönyörű tájait sífutópályák sűrű hálózata szeli keresztül. Előnyös időjátás esetén a Lipno víztározó befagyott víztükrét további sportolási lehetőségekre lehet felhasználni. Šumava egyben családi kirándulásra is ideális hely, hiszen a kezdő és haladó síelők is feltalálják magukat itt, illetve számtalan közkedvelt síiskola szolgáltatásait vehetik igénybe. A šumavai dombok hóállása általában kiváló, így a téli sportokat hosszú hetekig lehet itt űzni.

Šumava mely helyein síelhet egy jót?

  • A Skiareál Špičák síközpont 10 sípályájának összhossza meghaladja a 8 km-t (a leghosszabb közülük 1 805 m) és esti síelés lehetőségével, négyüléses felvonóval és snowparkkal rendelkezik.
  • A Skiareál Zadov síközpont 3 fekete és 5 kék jelzésű sípályája mellett frissen felújított kilátóval is büszkélkedhet.
  • A Skiareál Lipno síközpont megközelítőleg 14 km sípályával, terjedelmes snowparkkal, skicross és snowcross pályával rendelkezik.
  • A Skiareál Kvilda síközpont 6 sífelvonóval, a šumavai fő sífutópályákra való közvetlen csatlakozással és karbantartott szánkózódombbal várja látogatóit.
  • A Skiareál Nad Nádražím síközpont a felújítás közben össze lett kapcsolva a Belveder síközponttal, így egyetlen síbérlettel 5 felvonó és 7 pálya használatára jogosult.
  • A Skiareál Kubova Huť az 1 200 m tengerszint feletti elhelyezkedésének köszönhetően hosszú szezont és modern szolgáltatásokat garantál.
További információ

Térkép utazási tippekhez 59 utazási tipp

Sumava régió: Kirándulási ötletek