Sumava régió: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A Šumava-hegység a Csehország, Ausztria és Németország határán fekszik. A terület jelentős részét a Šumava Nemzeti Park foglalja el, ahol illatos erdők és rétek, festői völgyek és gleccsertavak, találhatók. Kirándulásai során körülöleli majd a gyönyörű természeti. A Šumava szépségeit több száz kilométernyi túraútvonalon és hajózható folyón fedezheti fel. Ezenkívül a Šumava számos várat és kastélyt, kalandparkot, aquaparkot, múzeumot és síterepet is kínál.

Aquaworld LipnoLegkedveltebb utazás

Látogasson el Šumava legnagyobb élményfürdőjébe, ahol remek szórakozási lehetőségre talál az év bármely szakaszában. Élvezze a káprázatos kilátást a Lipno víztározóra csúszdázás, a vadvízi folyó hullámainak legyűrése, vagy egyszerűen csak medencézés közben. A tökéletes kikapcsolódáshoz nem maradhat el a finn szauna és a masszázsok sem. Az élményfürdő minden nap 10:00 - 21:00 között tart nyitva. Közvetlenül a fürdő mellett található a Hopsárium gyerek játékterem.

További információ

Síelés ŠumavánLegkedveltebb utazás

Šumava Csehország, Ausztria és Németország között terül el, síközpontjai magasabb tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. A hegység gyönyörű tájait sífutópályák sűrű hálózata szeli keresztül. Előnyös időjátás esetén a Lipno víztározó befagyott víztükrét további sportolási lehetőségekre lehet felhasználni. Šumava egyben családi kirándulásra is ideális hely, hiszen a kezdő és haladó síelők is feltalálják magukat itt, illetve számtalan közkedvelt síiskola szolgáltatásait vehetik igénybe. A šumavai dombok hóállása általában kiváló, így a téli sportokat hosszú hetekig lehet itt űzni.

Šumava mely helyein síelhet egy jót?

  • A Skiareál Špičák síközpont 10 sípályájának összhossza meghaladja a 8 km-t (a leghosszabb közülük 1 805 m) és esti síelés lehetőségével, négyüléses felvonóval és snowparkkal rendelkezik.
  • A Skiareál Zadov síközpont 3 fekete és 5 kék jelzésű sípályája mellett frissen felújított kilátóval is büszkélkedhet.
  • A Skiareál Lipno síközpont megközelítőleg 14 km sípályával, terjedelmes snowparkkal, skicross és snowcross pályával rendelkezik.
  • A Skiareál Kvilda síközpont 6 sífelvonóval, a šumavai fő sífutópályákra való közvetlen csatlakozással és karbantartott szánkózódombbal várja látogatóit.
  • A Skiareál Nad Nádražím síközpont a felújítás közben össze lett kapcsolva a Belveder síközponttal, így egyetlen síbérlettel 5 felvonó és 7 pálya használatára jogosult.
  • A Skiareál Kubova Huť az 1 200 m tengerszint feletti elhelyezkedésének köszönhetően hosszú szezont és modern szolgáltatásokat garantál.
További információ

Térkép utazási tippekhez59 utazási tipp

Sumava régió: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet