Bajor erdő

A hegyvonulatot, amely egy egységet alkot a Šumavával és a cseh határ mentén húzódik, a német oldalon Bajor erdőnek nevezik. A látogatóknak egyedülálló erdei természetet, hegyi tavakat és romantikus völgyeket kínál, ahol számos lehetőség van a vadmegfigyelésre. Hódítsa meg a híres csúcsokat, mint például a Velký javor, a Luzný, Roklan vagy az Ostrý, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra. A jégkorszakban ezeket a csúcsokat gleccserek borították. Ma már jégtavakat - mint például a Roklan-tavat - látogathatjuk meg.

A Bajor-erdő egy részét a Bajor-erdei Nemzeti Parknak nevezik. Ez Németország legrégebbi nemzeti parkja. Több mint 300 km kijelölt túraútvonal és 200 km kerékpárút áll a kirándulók rendelkezésére.

Milyen helyeket nem szabad kihagyni, ha a Bajor-erdőbe látogat?

  • A Neuschönau fák tetején húzódó tanösvény
  • A természetes Kneipp-fürdő Spiegelauban
  • Állatbejáratok a Bajor-erdő NP információs központjában - Luzny
  • Érdemes meglátogatni a Wilderness House-t Ludwigsthal közelében, a Scheuereck-i szarvasparkot vagy a nyugati Pullman City várost.

A téli sportok kedvelői értékelni fogják a 100 km sífutópályát. Ha rossz az idő, látogasson el a erdőtörténeti múzeumba, és a Kadernberg kötélparkban adrenalinlöketben részesülhet a Kadernbergben.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Sumava

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet