Itt vannak az év legnagyobb kedvezményei! Csapjon le a TravelBombákra 30% kedvezménnyel!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Fedezd fel Szlovákia legjobb sípályáit: Síelési tippek és útmutató 2024

Szeretne kiszakadni a városi nyüzsgésből és gyönyörködni egy igazi téli álomvilágban? Irány síelni! Nem is kell messze mennie, hiszen Szlovákia, a téli sportok paradicsoma, számos kiváló sípályával várja legyen szó kezdőkről vagy profi sielőkről.
Fedezd fel Szlovákia legjobb sípályáit: Síelési tippek és útmutató 2024

Haladó sízőknek

Janá-Chopok síterep, Travelking.hu

Jansá-Chopok

Az Alacsony-Tátrában található Szlovákia leghosszabb sípálya rendszere, amely a Chopok csúcs északi és déli részén terül el. A látogatók 949 - 2004 méterig sielhetnek, 1061 m szintkülönbségnyi pályán, melyek összesen 44,5 km-ert tesznek ki. A síközpontban akár 150 napig is tarthat a síszezon, és nem ritka, hogy a december elején megnyitó pályákon még húsvétkor is lehet síelni.

Távolság Budapesttől: 268 km

Sípályák száma: 36 db

Felvonók száma: 19 db

Sípályák hossza, nehézsége: összesen 44,5 km, 19,2 km kék pálya, 17,9 km piros pálya és 7,4 km fekete pálya

Síbérletek és nyitvatartás: Az aktuális síbérlet árakról IDE kattintva tájékozódhat. Indulás előtt érdemes megnézni a WEBKAMERÁT is.


Tátralomnic síterep, Travelking.hu

Tátralomnic

Tátralomic (szlovákul: Tatranska Lomnica) Szlovákia legmagasabban fekvő síterepe. A pályarendszer legmagasabb pontja 2190 méteren van, a Lomnici-csúcsnál, ahonnan egészen 888 méterre le lehet ereszkedni. Összesen 11,8 km gondozott sípálya várja a látogatókat ezen a Magas-Tátrában található tradicionális síterepen.

Távolság Budapesttől: 388 km

Sípályák száma: 14 db

Felvonók száma: 9 db

Sípályák hossza, nehézsége: összesen 11,8 km, 5,4 km kék pálya, 5,2 km piros pálya és 1,2 km fekete pálya

Síbérletek és nyitvatartás: Az aktuális síbérlet árakról IDE kattintva tájékozódhat. Indulás előtt érdemes megnézni a WEBKAMERÁT is.

TIPP:

A Jasna-Chopok, a Tátralomnici és a Csorba-tó sípályákra való látogatáskor érdemes kiváltania a GO PASS bérletet, mellyel kedvezményesen vásárolhat síbérletet, illetve a vendéglátó helyeken, aqaparkokban és látnivalóknál továnni kéedvezményekben részesülhet.

SZÁLLÁS TIPPEK:

Foglalj most és tapasztald meg Szlovákia síparadicsomait! Kattints ide a részletekért és akciós ajánlatokért!

Tátra - Legnépszerűbb ajánlatok


Családok számára

Donovaly síterep, Travelking.hu

Donovaly: Szlovákia legnépszerűbb síparadicsoma

A Donovaly sípálya, mely Szlovákia egyik legkedveltebb síközpontja, ideális választás a kezdőknek és a haladóknak egyaránt, köszönhetően a változatos pályáinak és modern szolgáltatásainak. A Zahradiste és a Nova-Hola csúcsok völgyében fekszik, így két hegyoldalt is besíelhetnek a látogatók. Összesen 11 kilométernyi pálya várja a síelőket, melyeket esténként reflektorok világítanak meg, így akár este 9-ig is élvezheti a lesiklást.
A Zahradiste oldal inkább a kezdő sielők, illetve a gyerekek paradicsoma, hiszen számos kék pálya található rajta. A felvonók között több ‘varázsszőnyeg’ is üzemel, ami lehetővé teszi a síléchez szoktatást egészen kicsi kortól is. A Nova-Hola oldalon hosszú piros és egy kis fekete pálya is található, így a tapasztaltabb sízőknek is élménygazdag látogatása lehet.

Távolság Budapesttől: 207 km

Sípályák száma: 16 db

Felvonók száma: 24 db

Sípályák hossza, nehézsége: összesen 11 km, 5 km kék pálya, 5,9 km piros pálya és 100 m fekete pálya

Síbérletek és nyitvatartás: Az aktuális síbérlet árakról IDE kattintva tájékozódhat. Indulás előtt érdemes megnézni a WEBKAMERÁT is.


Kezdők számára

Csorba-tó

A Csorba-tó (Strbské pleso) síközpont a Kárpátok láncolatának legmagasabb hegységében, a Magas-Tátrában található. Bár a sípálya rendszer nem a legnagyobb, de a festői szépségű hegyvidéki tó mellett síelni mindenkinek különleges élményt nyújt. A sífutókat három pálya várja, melyről csodás kilátás nyílik a tóra, a Tátrára és a síugró sáncra is.

Távolság Budapesttől: 401 km

Sípályák száma: 7 db

Felvonók száma: 8 db

Sípályák hossza, nehézsége: összesen 8,3 km, 2,7 km kék pálya, 5,6 km piros pálya

Síbérletek és nyitvatartás: Az aktuális síbérlet árakról IDE kattintva tájékozódhat. Indulás előtt érdemes megnézni a WEBKAMERÁT is.


Tale

A Talei sípálya az Alacsony-Tátrában, a Chopok közelében várja a kezdő és középhaladó síelőket. A pályarendszeren működik síkölcsönző, síiskola és természetesen egy hegyvidéki hütte is, ahol egy kicsit megpihenhet a hideg elől, és egy erősítő ételt, vagy italt is elfogyaszthat.

A sípályák előnye, hogy az aljól belátható szinte a teljes hosszuk, agy a szülők akár a hüttében pihenve is szemmel tarthatják gyermekeiket.

Távolság Budapesttől: 227 km

Sípályák száma: 6 db

Felvonók száma: 6 db

Sípályák hossza, nehézsége: összesen 2,8 km, 400 m kék pálya, 2 km piros pálya és 400 m fekete pálya

Síbérletek és nyitvatartás: Az aktuális síbérlet árakról IDE kattintva tájékozódhat. Indulás előtt érdemes megnézni a WEBKAMERÁT is.


Kokava

A Budapesttől csupán 180 km-re, a Rimaszombat fölött található Kokava-Linia síterep kitűnő választás a kezdő síelők számára. Az enyhe lejtésű lesiklópályák mentén 5 húzó felvonó üzemel melyek hossza 300-500 méter.

Emellett a síközpont személyzete beszél magyarul, így a kisebb gyermekek is könnyen segítséget tudnak kérni. Bár a síközpont legmagasabb pontja csupán 800 m, a hó hideg időben garantált, hiszen 6 hóágyúval gondoskodnak a folyamatos hóról.

Távolság Budapesttől: 193 km

Sípályák száma: 3 db

Felvonók száma: 6 db

Sípályák hossza, nehézsége: összesen 2 km, 1,5 m kék pálya és 500 m piros pálya

Síbérletek és nyitvatartás: Az aktuális síbérlet árakról a helyszínen tájékozódhat. Indulás előtt érdemes megnézni a WEBKAMERÁT is.


Néhány hasznos kifejezés:

  • "Melyik pálya a legjobb a kezdőknek?" - "Ktorá zjazdovka je najlepšia pre začiatočníkov?"
  • "Hol található a síiskola?" - "Kde sa nachádza lyžiarska škola?"
  • "Van magyar nyelvű síoktatás?" - "Poskytujú výučbu lyžovania aj po maďarsky?"
  • "Hol lehet sífelszerelést bérelni?" - "Kde si môžem prenajať lyžiarske vybavenie?"
  • "Mennyire nehéz ez a lejtő?" - "Ako ťažký je tento svah?"
  • "Hol található a sípálya térkép?" - "Kde je mapa zjazdoviek?"
  • "Mikor kezdődik a síbérlet érvényessége?" - "Kedy začína platnosť skipasu?"
  • "Van itt WC?" - "Je tu WC?"
  • "Segítségre van szükségem, mert eltévedtem." - "Potrebujem pomoc, pretože som sa stratil."
  • "Hol található az elsősegélynyújtás?" - "Kde sa nachádza lekáreň?"
Családi síelés Szlovákiában, Travelking.hu

Szlovákia lenyűgöző sípályáiról szóló blogunkban részletesen bemutatjuk az ideális síélményt keresők számára a legjobb helyeket. A cikk külön kiemeli a kezdők és családok számára ideális síterületeket, mint például Kokava és Tale sípályáin. Emellett a haladó síelők is találnak kihívást a Tátralomnic, Donovaly a mesés Csorba-tó, vagy Szlovákia legnagyobb síterepén a Jasná-Chopok sípálya rendszeren . A cikk alaposan felfedi ezeknek a helyszíneknek az egyedi jellemzőit és vonzerejét, miközben hasznos tippekkel is szolgál a síeléshez. Fedezze fel velünk Szlovákia síparadicsomait, és élvezze a síelés izgalmas és változatos világát!

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 22. 10. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Szlovákia felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból