Itt vannak az év legnagyobb kedvezményei! Csapjon le a TravelBombákra 30% kedvezménnyel!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Szlovákia legjobbjai: TOP 9 szuper aquapark

A kánikulát legjobb a frissítő vízben átvészelni. Vegye az irányt Szlovákia legjobb aquaparkjai felé, ahol medencék, csúszdák és nagyszerű programok várnak kicsikre és nagyokra egyaránt.
Szlovákia legjobbjai: TOP 9 szuper aquapark

A szlovák vízi parkokban végtelen szórakozásban és tökéletes kikapcsolódásban lehet része. Fedezze fel velünk együtt a legjobbakat!

1. Meander Thermal Park Oravice

Az északi Árva régió nemcsak a féktelen természetért, hanem a mély termálkutakból fakadó kivételes víz miatt is érdemes a látogatásra. A Meander Thermal Park Oravice Vidháza (szlovákul: Vitanova) faluban, a lengyel határ és a híres Zakopane közelében található. Az egész évben nyitva tartó komplexumban magas ásványianyag- és vastartalmú geotermikus gyógyvízzel teli medencékben pancsolhat. Kültéri és beltéri medencék közül válogathat majd, melyekben akkor sem fog fázni, ha kint már a zimankó uralkodik. Hiszen a víz hőmérséklete akár a 38 °C-ot is elérheti Élvezze a kikapcsolódást a beltéri, vízsugaras relaxációs medencében vagy a szabadtéri pihenőmedencében. Ezenkívül úszómedence, gyermekmedence csúszdákkal és hullámmedence áll a vendégek rendelkezésére.

Nyitvatartás:

  • H-CS: 12:00-21:00
  • P-V: 10:00 - 21:00

Belépő:

  • Az egész napos belépő felnőttnek kb 29 euró, a 16 év alatti gyermeknek vagy 65 év feletti nyugdíjasoknak kb 25 euró, a 10 éven aluliak pedig ingyenes léphetnek be.

Vessen egy pillantást a közeli szállásokra, hogy ne kelljen messzire utaznia a medencékért.

2. Besenyőfalvi Aquapark

A vízi szórakozás és kikapcsolódás koronázatlan szlovákiai királyának a legtöbben a Besenyőfalvi Aquaparkot tartják. Ahogy a neve a is mutatja, a komplexum Besenyőfalván (szlovákul: Bešeňová) található. Az ide érkező turisták egész évben 9 medence (4 termál és 5 sima) és 7 csúszda segítségével szórakozhatnak. Ráadásul nyáron ez a szám a medencék esetében 18-ra, a csúszdák esetében 13-ra nő. Rendelkezésére áll majd úszómedence, relaxációs medencében és hullámmedence is. Ha a lelki és testi egyensúlyát egyszerre szeretné támogatni, akkor ne hagyj ki a Harmonie Wellness központot sem, ahol még a különleges szaunaszeánszokat is kipróbálhatja. De kényeztetheti magát masszázzsal vagy a számos kezelés egyikével is.

Nyitvatartás:

  • H-Cs: 11:00 - 20:00
  • P: 11:00 - 21:00
  • Sz: 10:00 - 21:00
  • V: 10:00-20:00 óráig

Belépő:

  • Az egész napos belépő a medencékbe és a csúszdákba felnőtteknek körülbelül 36 euróba, gyermekeknek 30 euróba kerül. Javasoljuk, hogy jegyét előre, online vásárolja meg, vagy használjon különböző regionális kártyákat vásárláskor, így jelentősen spórolhat

Vessen egy pillantást a közeli szállásokra, hogy ne kelljen messzire utaznia a medencékért.

3. Tatralandia

Arra a kérdésre, hogy melyik a leghíresebb szlovák aqua park, a legtöbben a liptószenmiklósi Tatralandiát említenék. Az egész évben nyitva tartó vízi park nyáron 14 sós, termál- és normál vízzel teli medencével csábítja a látogatókat. Ezt egészíti ki 28 különböző hosszúságú és lejtésű csúszda, amik közül a 146 méter hosszú, Anakonda a legnagyobb. Ezenkívül rengeteg egyéb látnivaló és számos egész napra szóló program is várja a látogatókat, melyekről Szlovákia legnagyobb animációs csapata gondoskodik. A téli szezonban ugyan kevesebb szolgáltatás működik, de így is 9 medencében mártózhat, és 6 csúszdával szórakozhat. Ha a Tatralandia mellett dönt, ne hagyja ki a Kelta Szaunavilágot sem, ahol 21 gőz-, víz- és masszázsfürdő, szaunák, valamint jótékony masszázsok és pakolások vehetők igénybe.

Nyitvatartás (naponként és a park egyes részei szerint változik):

  • H-P: 11:00 - 20:00
  • Sz: 10:00 - 21:00
  • V: 10:00-20:00 óráig

Belépő:

  • Az egész napos belépő a medencékbe és a csúszdákba felnőtteknek körülbelül 36 euróba, gyermekeknek 30 euróba kerül. Javasoljuk, hogy jegyét előre, online vásárolja meg, vagy használjon különböző regionális kártyákat vásárláskor, így jelentősen spórolhat.

Vessen egy pillantást a közeli szállásokra, hogy ne kelljen messzire utaznia a medencékért.

4. Aquacity Poprád

A vízi szórakozások másik jól ismert paradicsoma a Magas-Tátra lábánál található. Az egész évben nyitva tartó Aquacity Poprad összesen 13 kül- és beltéri medencének, valamint egy remek wellnessrészlegnek szorított helyet tekintélyes, 1600 m²-es területén. A medencék között van ami igazán meleg vízzel (38°C) és vízi masszázs fúvókákkal rendelkezik. Ahogy az ásványvíz jótékony hatását is élvezheti, amely több mint 20 hasznos ásványi anyagot tartalmaz. Rendelkezésére áll majd szabadtéri medence gyermekmedence és néhány csúszda is. A fedett medencék elsősorban a kikapcsolódásra és a felejthetetlen élményekre fektetik a hangsúlyt. Kiemelkedik közülük a Kék Zafír lagúnamedence ahol hang- és lézershow-val igyekeznek a maximumra fokozni a szórakoztatást. Olyan medence is akad, amelyben egy egy bár is található, így kedvenc italával a kezében frissülhet fel. De az aquapark nem csak a nagyok, hanem a kicsik szórakozására is gondolt. A gyerekek kedvenc attrakciója, az egyik gyerekmedencében található játékos kalózhajó, ami mellett egy pihenőterasz fekszik, így a szülők kényelmesen felügyelhetik a játékot.

Az Aquacity Poprad gyógyvizét több módon is óvják. A medencék felületét rozsdamentes acél fedi, ami minimálisra csökkenti a klóros fertőtlenítés szükségességét. Ráadásul UV sugárzással tisztítják a vizet, melynek köszönhetően a víz kíméli a szemet és bőrt, mégis megőrzi jótékony hatását.

Nyitvatartás:

  • H - V: 10:00 - 20:00 óráig

Belépő:

  • Egész napos belépő felnőttnek kb 28 €, míg a gyermeknek vagy diákoknak kb 24 €. 120 centiméternél alacsonyabb gyermekek esetén a díj csupán 1 €.

Vessen egy pillantást a közeli szállásokra, hogy ne kelljen messzire utaznia a medencékért.

5. Trencsénteplici Gyógyfürdő és Aquapark

Trencsénteplic (szlovákul: Trenčianske Teplice) ásványi anyagokkal dúsított gyógyvize az uralkodók körében is évszázadok óta nagy népszerűségnek örvend. Utazzon ide és tegyen testi-lelki egészségéért úgy, hogy közben kedvére pihen és szórakozik az egész évben üzemelő medencékben. Kezdje a kikapcsolódást a gyógyvizes fürdőrészlegben, vagy a 8 fős pezsgőfürdőben. Ezután ellátogathat a Vital Worldbe is. Az idelátogatók kedvence azonban a nagy élménymedence, ami tele van olyan extra attrakciókkal mint a "sodrófolyó", a hidromasszázs fúvókák, vagy a vízi nyugágyak. Akik a kirándulás alatt sem szeretnek szünetet tartani a sportolásban, azok a 25 méter hosszú úszómedencében tempózhatnak amíg bírják erővel. A gyerekeket pedig egy csúszdás gyerekmedence és a játszótér várja. Ezenfelül minigolfozni is lehet, és kávézó valamint bárok is szegélyezik a medencéket.

Trencsénteplicben is szinte korlátok nélkül csúszdázhat. Szedje össze a bátorságát, és csússzon le a meredek, 47 m hosszú Kamikaze vagy az egyedülálló Movie csúszdán (97 m). Utóbbit úgy alakították ki, hogy az ember azt hihesse, tengeri állatok között csúszik le.

Nyitvatartás:

  • H-V: 10:00 - 21:00

Belépő:

  • Az egész napos belépő felnőttnek kb 20 €, 15 év alatti gyereknek kb 15 €, a 6 éven aluliak ingyenesen léphetnek be.

Vessen egy pillantást a közeli szállásokra, hogy ne kelljen messzire utaznia a medencékért.

6. Alsókubini Aquapark

Az Alsókubini Aquapark (szlovákul: AquaRelax Dolný Kubín) a kisebb fürdők közé tartozik, így azoknak ajánljuk akik a nagy látványosságok helyett a csendes pihenést preferálják. A fő attrakciója a beltéri uszoda, melynek hossza 25 m, vízhőmérséklete pedig 27 °C körüli. Ezenkívül megmártózhat a különböző relaxációs medencékben is, valamint a 2 pezsgőfürdő egyikében. Ha pedig nem csak a pihenésre, hanem egy kis izgalomra is vágyik, 3 csúszdával pezsdítheti fel a napot, amik közül kiemelkedik a Niagara. Az aquapark újabban egy szaunavilággal egészítette ki szolgáltatásait, ahol infra-, finn valamint gyógynövényes és sós gőzszaunában pihenhet. A szaunák után a merülőmedencében frissülhet fel, vagy megpihenhet a relaxációs zóna nyugágyain.

Az nyitvatartási idő évszakonként és a komplexum egyes részei szerint változik:

Szezonon kívül:

  • H-P: 14:00 - 21:00
  • Sz-V: 12:00-21:00

Főszezonban:

  • H-V: 10:00 - 21:00

Belépő:

  • Az uszoda, a vízi világ és a szaunák egész napos belépője felnőttnek kb 30 euró, 17 év alatti gyereknek kb 25 euró, 150 cm alatti gyermeknek kb 17 euró.

Vessen egy pillantást a közeli szállásokra, hogy ne kelljen messzire utaznia a medencékért.


7. Aqualand Besztercebánya

A történelmi hangulatú Besztercebánya (szlovákul: Banská Bystrica) a nyári hónapokban egészen messziről is magához tudja csábítani a látogatókat. Ez nem véletlen, hiszen a gyönyörű város egyik leghíresebb nevezetessége, az Aqualand. A 22 000 m²-es területen 7 medence várja a pancsolni vágyókat. Ezek között egy igazi sportmedence is található, melynek vízhőmérséklete 28 °C fok körül mozog. A gyerekek szórakozásáról a relaxációs medencébe futó 60 és 50 méteres csúszdák, illetve a 3 gyermekmedence - a Shark, az Octopus és a Mini Shark gondoskodik. Ezeket nyugágyak szegélyezik, ahonnan a szülők kényelmesen felügyelhetik a játékot. Az aquapark területén ráadásul egy természetes tó is található, melyben csónakázni és úszni is lehet.

A besztercebányai Aqualandba akkor is érdemes jegyet váltani, ha nem a vízben szeret legjobban kikapcsolódni. Kipróbálhatja a 900 m hosszú görkorcsolya pályát, valamint a futball-, a strandröplabda és a tollaslabda pályát. Ezenkívül vízibiciklizhet, bowlingozhat, aqua zorbingozhat és wakeboardozhat is.

Nyitvatartás:

  • H-V: 9:00 - 19:00

Belépő:

  • Az egész napos belépő a felnőttnek kb 10 euró, a 14 éven alulinak kb 7 euró, az 5 éven alulinak kb 3 euró az egész napos belépő. 2 éven aluli gyermeknek a belépés ingyenes.

Vessen egy pillantást a közeli szállásokra, hogy ne kelljen messzire utaznia a medencékért.

8. A pati termálfürdő

Szlovákia legdélibb faluja, Pat (szlovákul: Patince) legnagyobb büszkesége a termálvizes fürdő, ami sokrétű szolgáltatásainak köszönhetően egy aquaparkkal is felveszi a versenyt . Öt medence várja a vendégeket. A sportosabbak minden bizonnyal a 18 m hosszú sportmedencében, a pihenés szerelmesei pedig a 34 °C-os relaxációs medencében töltik majd az idő nagy részét. A legkisebbeket pedig egy 30 °C-os, 20-40 cm mélységű pancsoló, vagy a néhol 100 cm mély gyermekmedence várja. És izgalmakból sem lesz hiány, hiszen három csúszda, a végtelen hosszú Anaconda, a meredek Kamikaze és a szélesebb családi garantálja a felhőtlen szórakozást. Patban a mulatság a szárazföldön sem ér véget, üsse el az időt minigolffal és strandröplabdával, a gyermekei pedig ugráljanak kedvükre az ugrálóvárban.

Nyitvatartás:

  • H-V: 7:30 - 20:00

Belépő:

  • Az egész napos belépő felnőttnek kb 8 euró, 12 év alatti gyermeknek kb 5 euró. 1 éven aluli gyermeknek ingyenes a belépés.

Vessen egy pillantást a közeli szállásokra, hogy ne kelljen messzire utaznia a medencékért.


9. A szenci Aquapark

A napsütötte Szencet (szlovákul: Senec) leginkább a híres aquaparkja miatt keresik fel a turisták. Az egész évben nyitva tartó strandon 5 medence mindig elérhető, a nyári szezonban ezt két szabadtéri egészíti ki. Ezek között találunk olasz medencét, csatornamedencét és "sodrófolyót". Az adrenalin függők 12 csúszdán hódolhatnak szenvedélyüknek. Ezek között olyan különlegességek akadnak, mint a 103 m hosszú Mississippi csúszda. A fedett részben relaxációs medence, 38 C-os pihenőmedence és úszómedence található. A gyerekek sem fognak unatkozni - a napernyős gyermekmedence mellett egész évben szuper animációs programok várják őket, amely még a szülőket is játékra invitálja. A kisbabás szülőkről sem feledkeztek meg - az aquaparkban "tojásos" üléseket bérelhetnek, pelenkázók is rendelkezésre állnak, illetve vásárolhatnak úszást segítő pelenkát is.

Nyitvatartás (szezontól függően változhat):

  • H-Sz: 12:00-22:00 óráig
  • Cs: 12:00 - 19:00 óráig
  • P-Sz: 10:00 - 19:00
  • Vasárnap és ünnepnapokon: 10:00 - 22:00

Belépő:

  • Az egész napos belépő felnőttnek kb 29 euró, 18 éven aluli gyermeknek és 26 év alatti ISIC-kártya birtokosnak kb 24 euró, 6 év alatti gyerekeknek ingyenes a belépés.

Vessen egy pillantást a közeli szállásokra, hogy ne kelljen messzire utaznia a medencékért.

A cikket írta:

Frissített: 22. 10. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait