Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Hotel Solisko **** szállodáról

Utazzunk Krystinával, a Travelking csapatának egyik tagjával a szlovákiai Magas-Tátrában található Hotel Solisko ****szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és az olyan közeli kihagyhatatlan látnivalókról, mint a Csorba-tó.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Hotel Solisko **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.10.13. - 2023.10.15.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Solisko ****
  • Hol található a szállás?: Tátra
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Délelőtt tíz órakor indultunk Brnoból a Magas-Tátrában található Csorba-tó felé. A Google Maps navigációja azt jósolta, az út bő 4 óráig tart majd. A lezárások és a forgalom sűrűsége miatt azonban nem tudtok kihasználni az autópályát, így végül 6 óra autózás után érkeztünk meg. Cserébe viszont olyan csodás kis településeken hajthattunk át, mint Trencsén, Vágbeszterce, vagy Zsolna.

Mivel eredetileg az autópályát terveztük igénybe venni, indulás előtt online vásároltunk autópálya matricát. A 10 napra szól verziók közül a legolcsóbb 14,40 € került. Hazafelé persze kihasználtunk, így nem ment kárba.

Milyen volt a parkolás?

A szállodában található egy kültéri parkoló, ahol a vendégek ingyenesen parkolhatnak és előzetes hely foglalásra sincs szükség. Úgy hiszem, a parkolót nem őrizték, de az autónk miatt egy pillanatig sem aggódtunk. A szálloda ugyanis a többi szomszédos szálláshellyel együtt egy kapu mögött rejtőzik. A kapu érkezéskor automatikusan kiállít egy jegyet, amit ha a szálloda recepcióján bemutatnak a vendégek, egy parkolókártyát kapnak, amivel a parkoló kapuját nyithatják és zárhatják. Kijelentkezéskor a kártyát le kell adni, majd egy egyszer használatos jeggyel lehet végleg elhagyni a zárt parkolót.

Hol szálltatok meg?

Hotel Solisko **** egy igazán exkluzív helyen fogadja vendégeit. Közvetlenül a csodálatos Csorba-tó partján, a Csorbató (Štrbské Pleso) falu legvégén, a túraútvonalak kezdőpontja mellett áll. A közelben számos luxusszálloda található, ezek közé tartozik a Hotel Solisko **** is, de úgy gondolom, hogy a többivel ellentétben hagyományosabb és egyedibb hangulattal rendelkezik.

Egy kétágyas szobát foglalhattunk el, ami elég tágas volt, és minden rendelkezésünkre állt, ami egy pihentető hegyvidéki üdüléshez szükséges. A szobát egy nagy ággyal (a matrac túl puha volt az ízlésemnek, de a párom kifejezetten elégedett volt), egy fotellel, egy komóddal, egy gardróbszekrénnyel és egy kis íróasztallal rendezték be. Sőt még egy bibliát is bekészítettek, így legválságosabb esetre is felkészülhettünk! :) De a Hotel Solisko ****-ban tényleg mindenre gondolnak, így még akár varrókészletet is tudnak vendégeik számára biztosítani.

A szoba nagy fürdőszobájából sem hiányzott semmi. A sampon és a szappan talán magától értetődő, de számos olyan piperecikket is elhelyeztek benne, mint a zsebkendők vagy a sminklemosó párna és a vattakorongok. Legjobban azonban az egész falat elfedő nagy tükör tetszett, ha tehetném mindenképp vennék egyet az otthonomba is! Egy apró negatívumot tudok csak megemlíteni: a zuhanyozóhoz csatlakoztatott kádban a nem záródott jól a paraván.

És hiba lenne elfeledkezni arról is, hogy a szobában papucsok, fürdőköpenyek és egy kis üdvözlő csokoládé is várt ránk. Ezenkívül szobához tartozott egy tágas, ülőgarnitúrával ellátott erkély is, ahonnan sajnos nem a gyönyörű tóra, hanem az épületekre nyílt kilátás.

Mesélj az ellátásról!

A tartózkodás alatt félpanziós ellátásban volt részünk, ami svédasztalos reggelit és 3 fogásos menüvacsorát tartalmazott (leves, főétel és desszert). Az ital fogyasztás nem képezte az ajánlat részét, de az első este egy pohár Prosecco-t kaptunk üdvözlőitalként. Ez nagyon jól esett a hosszú út után! :)

A szálloda étlapja kellemes meglepetést okozott, és a Hotel Solisko **** fogásai az egyik legfinomabbak, amit valaha ettünk. Úgy készültünk, hogy nehéz, hagyományos szlovák specialitásokat kóstolhatunk majd. Ehhez képest minden étel könnyű és egészséges volt. A barátom nem bánta volna a nagyobb adagokat és az édesebb desszerteket, de nem maradt ő sem éhes. :) Az érkezés napján nem tudtunk választani a vacsora lehetőségek közül, mert azt a reggelinél kell megtenni. De így is elégedettek voltunk. Sűrű zöldségleves, sertés szűzpecsenyét sült burgonyával, végül pedig egy könnyű, gyümölcsös chia pudinggal töltődhettünk fel.

A reggelibe ha akarnék se tudnék belekötni. A választék olyan széles volt, hogy nem volt egyszerű eldöntenünk, melyik finomságokkal is indítsuk a napot. Válogathattunk a többféle tojás étel, a kolbászok, a sültbab, a sült szalonna, a sokféle péksütemény (akár cöliákiásoknak készültek is), a zöldségek, a házilag készült kencék, pástétomok, saláták, felvágottakat és sajtok között. Az édességek terén müzli, joghurt, édes péksütemény, valamint egész és szeletelt gyümölcs állt rendelkezésre. Ami fogyni látszott, azt a személyzet azonnal pótolta. És természetesen különböző kávékat és teákat is főzhettünk magunknak.

Ahogy már említettem, a reggeli idején választhattunk a vacsora főétel opciói közül. A gyakorlatban ez a következőképpen nézett ki: az asztaloknál egy menüvel ellátott kérdőív várt minket, amin három főétel közül választhattunk. Ezek közül az egyik vegetáriánus volt. Ezenkívül a kérdőív tartalmazott egy időjárás-előrejelzést, amely igazán jól jött a Tátra felfedezése előtt.

A második nap tejfölös krémes lencselevest szolgáltak fel. Főételnek lazacot ettem rizzsel és parmezánnal, barátom viszont a sous-vide csirke steaket választotta, sárgarépapürével és grillezett zöldségekkel. A desszert egy kávés mousse volt gyümölcsökkel. A második reggelinél pedig megfigyelhettük, hogy a fogások egy része napról napra változik, ezt minden bizonnyal mindenki értékeli majd, aki több napra érkezik.

Hol ettetek a környéken?

A szállodai étkezések mind minőségben, mind mennyiségben teljesen kielégítették igényeinket. Hazafelé meg akartunk állni Rózsahegy városában található Salaši Krajinka étteremnél. A hely azonban tele volt, és mivel mi nem foglaltunk előre asztalt, így nem tudunk a híres étteremben ebédelni. Viszont házi készítésű sajtot, kolbászt és felvágottakat vásárolhattunk.

Milyen wellness lehetőségek voltak a hotelben?

A szálláshely egy gyönyörű és nagy wellnessrészleggel büszkélkedhet, ahol három szauna (gőz, finn és infravörös), egy Kneipp-taposó, egy pezsgőfürdő és merülőmedence illetve egy relaxációs zóna gondoskodik a kikapcsolódásról. Az épületben ezenkívül egy fitneszteremnek is jutott hely, de nekünk úgy tűnt, hogy szinte senki sem használja. De ki is akarna a Tátrában egy konditeremben tornázni? :)

A wellness meglehetősen hosszan, délután 3 órától egészen este 9-ig nyitva tart, és nincs szükség előzetes bejelentkezésre vagy foglalásra. A fürdőköpenyre és a papucsokra nem kellett ügyelnünk, azokat a szálloda személyzet bekészítette a szobánkba. Törölköző és fürdőlepedő pedig a wellness bejáratánál található zárható szekrényekből vehettünk magunkhoz. A barátommal nem vagyunk nagy wellness rajongók, és sajnos az utazás idején az egészségileg is korlátozott voltam. Így csak egy gyors körbenézésre ugortunk be, de a Kneipp-taposó segítségével így is sikerült felfrissülnünk. A wellnessrészleg összességében is kellemes hatással volt ránk. Külön örültünk a friss gyümölcsnek, amit távozáskor kaptunk. Felár ellenében egyébként masszázs is igénybe vehető – az árakat és a szolgáltatással kapcsolatos egyéb információkat a szobában lévő szórólapon is feltüntették.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • A szálloda kiváló helyen, közvetlenül a túraútvonalak mellett áll. Remek kiindulópont akámerre is indulna útnak. A párommal mi úgy döntöttünk, hogy Szlovákia nemzeti jelképét, a Krivant hódítjuk meg. A nagyjából 20 kilométer hosszú, 1200 méteres szintemelkedéssel rendelkező útvonal a gyönyörű természeti látnivalók mellett vezet fel a csúcsra. Az útvonal nagy része lassan emelkedik, de körülbelül egy órával a cél előtt a terep nehezebbé válik, és időnként nem csak a lábunkat, hanem a kezünket is használnunk kellett. Profi mászófelszerelésre azért nem szükséges. A túránkra az utolsó, még igazán szép őszin napon került sor (október 14-én 20 °C volt), így a Tátra is hemzsegett a turistáktól. Akkora volt a tömeg, hogy a Krivan teteje előtt hosszas sorban állás várt ránk. Ezért mindenkinek azt ajánlom, hogy ezt a túrát inkább hétköznap, vagy szezonon kívül teljesítse.

  • A varázslatos Csorba-tó minket is sétára csábított. A tavat megkerülő könnyű útvonal akár babakocsival is jó választás, ráadásul nem is hosszú.

  • A szállodai csomagunk az Álmok tornya kilátóba szóló jegyeket is tartalmazott. Sajnos nem volt elég időnk, így nem használtuk ki fel őket. Ezt utólag megbántuk, jó lett volna hogy ha már arra járunk, mi is gyönyörködhetünk az egyedülálló kilátásban. Főleg úgy, hogy a kilátóba nem lépcső vezet, csak egy folyamatosan emelkedő spirális rámpán kell felsétálni, lefelé pedig akár a csúszdán is le lehet csúszni!


Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Solisko **** szállodában szerzett élményeket?

{zöld}"A Hotel Solisko ****-t a csodálatos szóval tudnám leírni. A csomagajánlat minden ígérete megvalósult. A kényelmes és gondosan berendezett szobák, a gazdag büféreggeli és az ízletes három fogásos vacsora is lenyűgözött minket. A hab a tortán jól felszerelt wellnessrészleg és a szállás tóparti elhelyezkedése volt. Az is nagyon jól esett, hogy a Krivanra vezető túraútvonalat sem kellett sokáig keresnünk."{/green}


👍 A Hotel Solisko****-ban való tartózkodást Kristýna, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 5. 7. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait