Gyömbér

Az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsa (2043 m) a főgerinc vonalán található, a Krúpova hoľa (1922 m) és a Králička (1807 m) között. A hegycsúcs a jól kijelölt és karbantartott ösvényeknek köszönhetően könnyen megközelíthető. Útközben több havasi kunyhóval is találkozhat, a legismertebb közülük az M.R. Štefánik kunyhó. A hegycsúcsra a környék felvonóinak segítségével is feljuthat. A csúcsról egyszerűen elképesztő kilátás nyílik, hiszen belátható innen Közép- és Észak-Szlovákia összes hegysége. A déli hegyoldalt fennséges gránittömbök borítják, az északi völgyekben pedig alpesi kőszáli kecskékkel és mormotákkal találkozhat.

Útvonalak:

  • Déményfalvi-völgyből a zöld jelzésű, majd a piros jelzésű ösvényen. A 11 km hosszú, 1 266 m tengerszint feletti magasságot leküzdő útvonal közepesen nehéz és megközelítőleg 4 óra 20 percet vesz igénybe.
  • Trangoškáról a zöld jelzésű, majd a piros jelzésű ösvényen. Ez az útvonal a legrövidebb (6,7 km) és a legkisebb emelkedésű (961 m). Megközelítőleg 3 óra 10 percet vesz igénybe.
  • Chopokról a hegygerincen haladva és a piros övényt követve. A 4,5 km hosszú útvonal 311 m-es magasságot küzd le és 1,5 órát vesz igénybe.

Kerékpár útvonalak:

  • Déményfalvi-völgyből a sárga jelzésű kerékpárúton. A 20 km-es útvonal országúti kerékpáron is járható.
  • Szentivánból (Liptovský Ján) a zöld kerékpárúton. A 18 km-es útvonal országúti kerékpáron is járható.
  • A hegycsúcs Mlynná dolinából, Tapolybesztercéről (Bystré), vagy Iľanovská dolinából is megközelíthető.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Tátra, Liptó, Lengyel Tátra, Alacsony-Tátra,

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet