Morva-Havasalföld: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Fehér KárpátokLegkedveltebb utazás

A Fehér Kárpátok Tájvédelmi Terület a Hodonín, Uherské Hradiště és Zlín egykori járások területét foglalja magában, délen pedig szabadon ömlik a szlovákiai Fehér Kárpátok Tájvédelmi Területbe. A hegyvidék nagyon gazdag, különösen a helyi növényvilágot tekintve. A Fehér-Kárpátok egy magas biológiai sokféleséggel rendelkező hegység, ahol hegyi és sztyeppnövények egyaránt nőnek, de a vizes környezetben élő növények is virágoznak. A terület egyik jellemző kincse a helyi virágos rétek, ahol szokatlanul sok orchidea található, amit a Nemzeti Természetvédelmi Területek egyikén barangolva megcsodálhat. A Nagy juhar (Velká Javořina) (970 m), a Komló (Chmeľová) (925 m) vagy a Nagy Lopeník (Velký Lopeník) (911 m) csúcsaival együtt biztosan lesz mit felfedezni a túrák során.

Hová menjünk a Fehér Kárpátokban:

  • Cseresznye (Čertoryje) Nemzeti Természetvédelmi Terület
  • A morva kopanicei tanösvény - a Žítkov istennők vidékén keresztül
  • A Travičná tanya - a pásztordomb faépületeinek múzeumával, tanösvényekkel és arborétummal.
  • Ne hagyja ki a természetes Lučina medencét, a Fű (Travičná) kilátótornyot vagy a Mazsola tanösvény környékét sem.
További információ

Soláň síközpontLegkedveltebb utazás

Készüljön fel egy családi kalandra a Beszkidek szívében! Látogasson el a 816 m tengerszint feletti magasságban lévő Soláň-csúcs lejtőire, és hagyja hogy elvarázsolja a mesés természet. Az üdülőhely kiváló lehet a gyermekes családoknak, valamint a könnyű terepet kereső síelőknek is. Míg a felnőttek a pályán űzhetik kedvenc sportjukat, addig a gyerekek a mozgó szőnyegen tanulhatnak, vagy akár a gyereksarokban is szórakozhatnak. Rožnov pod Radhoštěmből rendszeres buszjárat közlekedik Velké Karlovicébe és vissza Soláňon keresztül.

További információ

Térkép utazási tippekhez14 utazási tipp

Morva-Havasalföld: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet